Design Awards 2018: Årets Møbel

Prisen gives til et møbel, som er afklaret både æstetisk, funktionelt og teknisk. Det skal være originalt samt have en høj og gerne lang brugsværdi. Se de nominerede her.

Design Awards 2018: Årets Møbel

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet og Costume Living de bedste designs og designere i årets løb. I den forbindelse kårer vi "Årets Møbel".

© Montana

Montana Free

Design: Jacob Wagner.
Producent: Montana

En fritstående reol, som forbrugeren selv kan samle og i høj grad designe og forandre med tiden. Et gennemtænkt system, som både kan bruges som rumdeler og display-reol. Free er minimalistisk, spinkel og let og rammer lige ned i galleri-tendensen. Den indbyder til kreativ leg med yndlingsobjekter, og med de farvede stofplader som valgfri baggrund for hvert enkelt reolrum tiltrækker den beskuerens opmærksomhed, og giver ro og stoflighed til møblet.

© Möbel Copenhagen

Fonts-serien

Design: Studio David Thulstrup.
Producent: Møbel Copenhagen

Fonts, er en vidunderlig storfamilie af stole, loungestole og barstole. Den er yderst komfortabel, den favner og indbyder til mange behagelige timer. Fonts er dekorativ med sine flotte proportioner og gennemførte detaljer. De smalle ben spiller smukt op til det runde, mere fyldige ryglæn, og den fremstår let og elegant i sit formsprog. De forskellige materialer giver Fonts et fantastisk foranderligt udtryk.

© Brd. Krüger

Arv

Design: Studio David Thulstrup.
Producent: Brdr. Krüger

Den emmer af nordisk designarv og sublimt møbelsnedkeri i et nyt, enkelt og helt ind til benet-design. Det er træ, snor og ægte håndværk forenet i en stol i topklasse. Den kommer fra et godt sted – du kan regne med den. Den er designet til nydelse, men opfører sig som den diskrete, underspillede gæst, selvom den har den største betydning. Arv kender sin plads – den støtter omgivelserne uden at overtage scenen. Den er klassisk og samtidig yderst moderne.

© Fredericia

Din

Design: OEO Studio.
Producent: Fredericia

En rigtig dining-stol. Din er lavet med komforten i fokus. Her skal man ikke bare sidde godt – man skal sidde fantastisk! Trækonstruktionen er let og elegant, og Oeo Studio giver den velfortjent en yderst klædelig hovedrolle, og lader den gribe stolens skal i læder eller tekstil. Et yderst vellykket møbel med et internationalt udtryk og klasse.

N01 Fritz Hansen
© Fritz Hansen

N01

Design: Nendo.
Producent: Fritz Hansen

Her mødes dansk designtradition og japansk finesse i en yderst vellykket stol. N01 er gennemtænkt ned til mindste detalje. Her går æstetik, komfort og konstruktion op i en højere enhed og Oki Sato beviser endnu engang sin klasse. Stolen består af hele 23 stykker træ, som sættes sammen med den største præcision. Det er en nyfortolkning af træstolen, den er meget gennemarbejdet, alt overflødigt er skraldet væk, og de smukke, bløde kurver og linjer gør den til en meget let og hensynsfuld stol.

© Erik Jørgensen

Ovo

Design: Damian Williamson.
Producent: Erik Jørgensen

Friskrullet pasta draperet over en trækagerulle! Dette indbydende og nonchalante udtryk inspirerede Damian Williamson til at skabe Ovo. Stolen består af sammensatte plader med bløde afrundede hjørner – det hele hviler på en kvadratisk stålkonstruktion, som giver stolen et svævende og elegant udtryk. Stållinjerne på stolens ryg og armlæn skjuler syninger og giver Ovos bløde former en klædelig kant. Den er cool og besidder international klasse, men er samtidig rund og yderst imødekommende.

© Warm Nordic

Herringbone Tile

Design: Charlotte Høncke.
Producent: Warm Nordic

Kakkelbordet skaber referencer til noget kendt og nostalgisk. Charlotte Høncke rykker det fra køkkenet og ind i stuen og giver det et helt nyt look med overraskende farver og fliser i sildebensmønster, som vi traditionelt kender fra fornemme trægulve. Det er moderne og forfriskende. Warm Nordic har formået at skabe et spisebord i et nyt og moderne design, som samtidig spiller smukt sammen med de gamle møbelklassikere.

© Hay

Silhouette sofa

Design: GamFratesi.
Producent: Hay

Silhouette er en slank, let og næsten svævende sofa. Den buede ryg giver sofaen et smukt og stærkt formsprog, og de raffinerede kant-pipings er med til at fremhæve silhuetten og forfine udtrykket. Den indkapsler intimiteten i både det lille og store rum. Det lette formsprog giver den et nærmest underspillet udtryk. Den kan stå frit i rummet, og man har næsten på fornemmelsen, at den kan rejse sig op og flytte sig til et nyt sted, hvert øjeblik det skal være – helt i tråd med tidens nomader.

© &tradition

Loafer

Design: Space Copenhagen.
Producent: &tradition

Loafer er født til Space Copenhagens redesign af SAS Royal Hotel. Den har stærke referencer til art deco, og med det ekstravagante hotel-look emmer den af luksus og har et meget internationalt udtryk. Designet balancerer smukt mellem det tunge og lette. Det er en stol, som sikkert omfavner dig og samtidig holder på formerne. En sofistikeret stol, som i sit udtryk både giver dig tryghed og samtidig åbner sig mod verden og indbyder til selskab og samspil mellem mennesker.

Stem på årets Læserfavorit og deltag i konkurrencen om en fed præmie.