Design Awards 2017: Årets Upcoming

Går til en person eller et brand, som de færreste havde hørt om i 2016/17, men som i det forgangne år for alvor stillede sig op på designscenen. Se de nominerede her.

Design Awards 2017

Så er det snart tid til årets store designbegivenhed i Danmark, når BO BEDRE, Bolig Magasinet og Costume Living uddeler Design Awards 2017. Uddelingen af priser finder sted ved en gallafest i Folketeatret i København 6. september, hvor den samlede danske designverden vil være til stede. Du kan naturligvis følge begivenhederne her på bobedre.dk.

Vind et BeoSound Shape-lydsystem:

Du kan også selv være med til at sætte dit præg på Design Awards 2017. Som de tidligere år vil vi nemlig uddele læserfavoritten til det bedste design i 2017. Når du har afgivet din stemme, er du med i lodtrækningen om et BeoSound Shape lydsystem bestående af 6 moduler (2 højttalermoduler, 2 akustiske dæmpermoduler, 1 forstærkermodul og 1 BeoSound Core enhed). BeoSound Shape er et nyt, vægmonteret trådløst højttalersystem fra Bang & Olufsen til den designbevidste musikelsker. Løsningen giver en fantastisk lydoplevelse, et brugertilpasset design og integrerede støjdæmpere, der forbedrer akustikken i rummet. Samlet værdi 25.000 kr. Afgiv din stemme her.

Scroll ned af galleriet for at se de nominerede i kategorien Årets Upcoming.

Carina Maria Mølgaard Nielsen

Hun er optaget af at få håndværk og design til at spille optimalt sammen. Hun er inspireret af det japanske formsprog og arbejder på at skabe bæredygtige møbler med en lang levetid. Vi er imponerede over de smukke organiske linier og fine samspil med tekstilet i ’Suru’-stolen, som FDB opdagede på Stockholm-messen.

Krøyer-Sætter-Lassen

Designduoen har haft et forrygende år. De står bag flere produkter i Montanas ’Hall Edition’, Frama har lanceret deres ’Eiffel’-lampe og de imponerede ved deres deltagelse på Mindcraft i Milano. Emil Krøyer og Mads Sætter-Lassen har haft en produktivt parløb, siden de mødtes på Designskolen og formår at skabe både smukke, enkle møbler og produkter, som rammer plet i tidsånden.

Stine Weigelt

Stine Weigelt er en moderne opdagelsesrejsende. Hun er vokset op på flere kontinenter, hun kender designfaget fra forskellige vinkler og når hun skaber sine møbler er det oftest i samspillet mellem at opfinde og afprøve. Hun er optaget af, at undersøge og bruge naturen og de store har forlængst fået øje på hende og sat både ’Anker’-stolen og dækstolen ’Between Lines’ i produktion.

Anker Bak

Meningsfyldt design er målet for den unge designer og han har forlængst gjort ord til handling. Grundlaget i hans arbejde er en dyb kærlighed til møbelsnedkeriet. Fra det afsæt har han vundet flere priser og skabt produkter og møbler, som netop gør en forskel for mennesker i deres dagligdag. Han har fokus på materialet, håndværket og funktionen. Senest har han imponeret med sin nyskabende gyngestol ’Rocking Nest Chair’.

Nikoline Tryde Hølund

Hun er uddannet traditionel møbelpolstrer og kender derfor håndværket indgående. Nikoline Tryde Hølund har fokus på både æstetik og funktion. Hendes stil er skandinavisk og hun formår at tænke nyt og giver gerne sit design en forfriskende maskulin kant.

Harald Hermanrud
© MCH

Han er særligt optaget af konstruktionen i sine design og har en ambition om at give slutbrugeren mulighed for at skabe personlige møbler. Han har en legende tilgang til design, men samtidig et stærkt fokus på detaljen. Hans ’Homer System’ rammer perfekt i tiden med fleksible og personlige møbler.

Christian Juhl

Træet er Christian Juhls foretrukne materiale og det får lov at spille en smuk hovedrolle i hans design, samtidig med at han har et stærk fokus på det funktionelle. Han er i konstant i dialog med træet og studerer ihærdigt dets begrænsninger og især muligheder – også i samspil med andre materialer. Han er nyuddannet, men har allerede fået adskillige design sat i produktion.

Amanda Lilholt Hurup

Amanda Lilholt Hurup arbejder i grænsefeltet mellem kunst og design. Hun har udviklet sin egen metode med en kunstnerisk tilgang til designprocessen og skaber sine møbler ud fra nøgleord og begreber, hun fortolker. Hendes design er nyskabende og overraskende. En hårdtarbejdende og unik ildsjæl, som formår at gøre sine tanker til konkrete, brugbare produkter.