Design Awards 2017: Årets Design

Prisen gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden. Se de nominerede her.

Design Awards 2017

Så er det snart tid til årets store designbegivenhed i Danmark, når BO BEDRE, Bolig Magasinet og Costume Living uddeler Design Awards 2017. Uddelingen af priser finder sted ved en gallafest i Folketeatret i København 6. september, hvor den samlede danske designverden vil være til stede. Du kan naturligvis følge begivenhederne her på bobedre.dk.

Vind et BeoSound Shape-lydsystem:

Du kan også selv være med til at sætte dit præg på Design Awards 2017. Som de tidligere år vil vi nemlig uddele læserfavoritten til det bedste design i 2017. Når du har afgivet din stemme, er du med i lodtrækningen om et BeoSound Shape lydsystem bestående af 6 moduler (2 højttalermoduler, 2 akustiske dæmpermoduler, 1 forstærkermodul og 1 BeoSound Core enhed). BeoSound Shape er et nyt, vægmonteret trådløst højttalersystem fra Bang & Olufsen til den designbevidste musikelsker. Løsningen giver en fantastisk lydoplevelse, et brugertilpasset design og integrerede støjdæmpere, der forbedrer akustikken i rummet. Samlet værdi 25.000 kr. Afgiv din stemme her.

Scroll ned af galleriet for at se de nominerede i kategorien Årets Design.

Stem Vase
© Menu

Design: Dubokk

Producent: Menu

Et diskret instrument, hvis vigtigste opgave er at bringe det smukkeste og bedste frem i naturen. Den er enkel, elegant og underspillet. Stem vasen understøtter den enkelte blomst eller gren, som bliver vist frem med en næsten videnskabelig nysgerrighed og interesse, som om den vil sige til beskueren: ‘Har du virkelig SET denne naturlige skønhed?’

Verde Mirror
© Woud

Design: Rikke Frost

Producent: Woud

To af tidens store tendenser går hånd i hånd i ’Verde Mirror’, som samtidig er et helt lille møbel. Bag det runde spejl skjuler sig en hylde til planter, så det er muligt at skabe en livgivende botanisk oase selv på begrænset plads. Spejlets ramme og skjulte kroge er praktiske til ophæng og gør det muligt at customize spejlet. Designet trækker inspiration fra 50’ernes metalmøbler med fokus på funktion og enkelt design.

Pisu
© Louise Roe

Design: Louise Roe

Producent: Louise Roe og Den Danske Keramikfabrik

Ægte håndværk, elegant formsprog og stor funktionalitet. ’Pisu’ rummer det hele. Designet har stærke referencer til Japan og er på en gang både råt og rustikt, stilrent og elegant. Håndlavet stentøj og keramik er forlængst rykket ind i vores køkkener og ’Pisu’ tåler uden problemer rejsen fra ovn, over bord til køleskabet og gør kun hverdagen endnu smukkere.

Raawii
© Raawii

Design: Nicholai Wiig-Hansen

Producent: Raawii

Serien, der består af en vase, en skål og en kande, er en hyldest til maleren Vilhelm Lundstrøm. Lundstrøm var især optaget af at forenkle formen og dyrke farverne til det intense. Nicholai Wiig-Hansen fanger essensen af hans kunst med de stærke, enkle former og farver og giver os lyst til at lege og skabe nye, moderne udtryk.

BeoSound Shape
© Bang & Olufsen

Design: Øivind Slaatto

Producent: Bang & Olufsen

Bang & Olufsen bryder konstant grænser for hvad der er muligt rent æstetisk med teknik og det nye system er ingen undtagelse. Her har god lyd mere end én betydning. Det trådløse system består af tre typer hexagon-formede vægmoduler: en højttaler, en forstærker og en akustikdæmper. Systemet har ikke blot ambitioner om at give musikken de bedste betingelser, men også at afhjælpe akustikproblemer i store åbne rum. Og så gør det jo ikke noget, at det samtidig hænger som en smuk, stoflig installation på væggen.

Tricolore
© &tradition

Design: Sebastian Herkner

Producent: &tradition

De smukke glasvaser inviterer til farveleg. Hvad sker der, når vi mikser to farver? Hvilket tredje udtryk kan vi skabe og hvordan ændrer det sig i samspil med lys og mørke? ’Tricolore’-vaserne er konstant i bevægelse og griber den stærke tendens, som netop nu bringer en langt mere mangfoldig farveskala ind i vores hjem. Vaserne er mundblæste og er både et resultat af og en hyldest til traditionsrigt håndværk og hårdt arbejde.

Folded Shelves
© Muuto

Design: Johan Van Hengel

Producent: Muuto

Mindre hylder er blevet et populært møbel i takt med, at vi i stigende grad bringer væggene ind i indretningen. ’Folded’ udspringer af den enkle idé om at folde et stykke metal i forskellige retninger, så der opstår små og store lommer til udstilling og opbevaring. Den er funktionel og dekorativ. Farveskalaen er velafbalanceret og det lille møbel kan gøre personligt og bruges i de fleste af hjemmets rum.

Botanica
© Carl Hansen & Søn

Design: Naja Utzon Popov

Producent: Carl Hansen & Søn

Naja Utzon Popov er dansk, men med stærke internationale rødder, hvilket ses tydeligt i hendes arbejde. Hun tænker ydmygt og stort på en gang. I hendes nyeste tæppe-kollektioner hylder hun naturens skønhed og lader den nordiske og asiatiske natur mødes i et smukt samspil og i en fin balance med det feminine og maskuline. Tæpperne er håndtuftede og selvom de er skabt til klassiske møbler, fungerer de også glimrende på egen hånd.

Fiora
© Kähler

Design: Stine Goya

Producent: Kähler

Et modigt samarbejde mellem en af dansk modes markante designere og den 175 år gamle keramikvirksomhed. Stine Goya er især kendt for sine unikke farver og kunstneriske print. Det univers har hun smukt videreført og udviklet i ’Fiora’-serien, blandt andet ved at studere traditionelle håndværks- og dekorationsteknikker. Kollektionen er modig, overdådig og nyskabende.

Edge
© Skagerak

Design: Stilleben

Producent: Skagerak

Edge er et vellykket møde mellem kontraster. Overfladen er uglaseret og upoleret rød terrakotta, mens indersiden er glaseret og blank. Det er nordisk minimalisme og græsk-ægyptisk elegance i et smukt samspil og vi er især vilde med de fine, små og delikate detaljer af teak og messing som pryder sukkerskål og tekande.