Design Awards 2016: Årets design

Årets Design præsenteres i samarbejde med Hästens. Prisen gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden.

Hästens har valgt, at sponsorere kategorien Årets Design, da Hästens har fokuseret på at designe senge der skaber den perfekte nattesøvn siden 1852. Deres ikoniske blåtern er synonym med kvalitet og design og forbindes direkte med den bedst mulige søvn.

Peili

Design: VE2

Producent: Zone

Der er tænkt på det hele i den nye multifunktionelle serie Peili. Skåle og låg kan stables i køkkenskabet, så de fylder minimalt. Den kan gå hele vejen fra tilberedning over servering til opbevaring, og så har den et stramt minimalistisk design, som passer perfekt ind i den nordiske stil. Her går funktionalitet og design op i en højere enhed endda til en demokratisk pris.

Nouveau Pin

Design: All The Way to Paris

Producent: Please Wait to be Seated

Et smukt hjem er frem for alt et personligt hjem, og Nouveau Pin rammer direkte ned i vores behov for at vise, hvem vi er lige nu. Opslagstavlen er smuk i sig selv med kombinationen af den lette messingramme og det bløde tekstil, og den kan vokse efter behov. Nouveau Pin giver os de fineste rammer til at udstille brudstykker af vores liv eller vise glimt af, hvor vi er på vej hen. Nouveau Pin er en god eksponent for, hvordan et hverdagsitem som en opslagstavle bliver forfremmet til et designitem.

Rise & Shine Mirror

Design: Hunting & Narud

Producent: New Works

Spejle har fyldt rigtig meget i indretningen de seneste år. Rise & Shine Mirror er ikke bare enkelt og smukt design – det er ganske simpelt godt og innovativt tænkt. Det balancerer let og ubesværet og kan justeres via den tunge messingvægt, så det fanger hovedpersonen selv eller et udvalgt spot i rummet. Her går brugbarhed og æstetik op i en højere enhed.

Stack Trays

Design: Wednesday Architecture

Producent: Objects/Fritz Hansen

Stack Trays fra den nye Objects-kollektion har et levende organisk udtryk og er både stærke og delikate på samme tid. De shaker-inspirerede bakker er skabt af to stykker asketræ i hver sin højde, og man kan tydeligt fornemme, hvordan der er kælet for detaljen og håndværket ved hver enkelt bakke. Smukke alene eller sammen som en fin organisk skulptur. Et meget skandinavisk design.

Urkiola

Design: Patricia Urquiola

Producent: Georg Jensen

Så nyt og alligevel så 'Georg Jensensk'. Patricia Urquiola har skabt et design som på en gang rækker ud i fremtiden og samtidig kigger tilbage i tiden. Serien har et stramt og unikt nutidigt udtryk. Men Urkiola minder samtidig én om firmaets stærke historie med referencer til både Bernadotte-bestikket fra 1939 og 50- og 60'ernes cylindriske former. Kombinationen af den varme rosaguld og den kølige stål er smuk og kontrastfuld.

Cross

Design: Hella Jongerius

Producent: Danskina

Her er virkelig et tæppe med wauweffekt! Det er nærmest i færd med at opløse sig selv lige så stille. I en tid hvor bløde, løse gulvtæpper generelt har nydt stor opmærksomhed, pirrer Cross både synssansen og følesansen og skaber overraskelse hos beskueren.

Reflex, Pulsar, Fuse. Raf Simons 3. kollektion

Design: Raf Simons

Producent: Kvadrat

Modernistisk møbeldesign, pop art og især kærligheden til musik er inspirationen til belgiske Raf Simons tredje kollektionen for Kvadrat. Kollektionen består af stribede tekstiler i vidunderlige og overraskende farver, og deres sammmensætning vidner om farvesans på et meget højt niveau. Den rammer perfekt i tiden, hvor farver virkelig er i fokus.