Alexander Hinnerskov
© Maja Theodoraki

Årets Talent Alexander Hinnerskov: Det skal være minimalistisk og med rene linjer – og masser af karakter

Alexander Hinnerskov skaber design med så få materialer som muligt og er inspireret af mødet mellem japansk og skandinavisk designtradition. Mød den unge designer, som er en af de 3 vindere af prisen som Årets Talent ved Design Awards.

Tea Spoon Bronze Tableware Collection af Alexander Hinnerskov

Tea Spoon fra Bronze Tableware Collection af Alexander Hinnerskov

© Emma Ercolani

Japandi – mødet mellem Japan og Skandinavien

Alexander er født og opvokset i Japan og er senere flyttet til Danmark, hvor han nu bor og arbejder. Hans internationale baggrund er tydelig i hans designs, ligesom hans arbejde er præget af en generel kreativ nysgerrighed.

– Der er det her udtryk, Japandi, som nogen kalder det, hvor den japanske og den skandinaviske stil møder hinanden i en form for minimalisme med rene linjer. Jeg læner mig op ad denne stil, selvom jeg også ønsker, at mine designs bruger teknologi og nye metoder og derved har noget karakter og genkendelighed.

Bronze Tableware Collection af Alexander Hinnerskov

Bronze Tableware Collection

© Emma Ercolani

Bronze Tableware Collection

Den japanske indflydelse er blandt andet tydelig i hans Bronze Tableware Collection, der er inspireret af den japanske te-ceremoni. Og det er en nytænkning af dette te-ritual, som kollektionen udspringer fra.

– Som mennesker har vi alle mondæne daglige rutiner, og jeg ville gerne udfordre, hvordan man kan tage noget så traditionelt, som den japanske te-tradition og så lave det mere nutidigt. Kollektionen er tiltænkt, at man skaber et ritual i sin hverdag, og at man bruger mine objekter som et værktøj til at skabe en oplevelse for sig selv, siger Alexander.

Designet på kollektionen har en ren og enkel stil, hvor han har gentænkt skeen og bruger designet til at skære helt ind til essensen af, hvad en ske er. Her er materialerne i fokus, hvilket er et af kendetegnene ved Alexanders værker.

– Jeg arbejder helst med et princip om at bruge monomaterialer. Jeg vil gerne undgå at blande materialer, og arbejde med det rene materiale for at være så ærlig som mulig omkring det, jeg laver. Jeg vil også gerne skabe mest mulig værdi med mindst mulig brug af ressourcer. Det er nogle af de måder, jeg arbejde med bæredygtigt design på.

Pakke fra Studio Alexander Hinnerskov

Der er tænkt over hver en detalje, ikke mindst indpakningen af Alexander Hinnerskovs produkter.

© Maja Theodoraki

Gennemtænkt design

Som designer betyder det meget for Alexander, at hans design kan skabe en oplevelse og en funktionalitet, som det enkelte individ får gavn af. Hvert projekt bliver udviklet i en længerevarende proces, hvor alt tager sin tid og intet er op til tilfældighederne.

– Hvert et design, jeg laver, er meget gennemtænkt og velovervejet. Jeg gør mig utrolig mange tanker om og udforsker hvert eneste stadie i udviklingen af et produkt for at sikre, at alt er som det skal være til udgivelsen, siger han og fortsætter:

– Designniveauet er virkelig højt i Danmark, og jeg har en kæmpe respekt for de store danske designere. Mine ambitioner er at tilføje noget nyt til diskussionen og den danske designarv samt at nytænke produkters tilblivelse, så de bliver mere bæredygtige, har en forlænget levetid og lever i lukkede cirkulære systemer.

Studio Alexander Hinnerskov
© Maja Theodoraki

En fremtid med muligheder

Ambitionerne er høje hos designeren, der på sigt drømmer om at udforske andre dele af designverdenen og udfordre sig selv gennem udarbejdelsen af blandt andet mønstre og tekstiler. Han har dog allerede kastet sig over flere sider af faget og ud over at designe selv, underviser han også i design på forskellige kurser og workshops.

– Jeg er ret inspireret af forskellige former for kreativitet, alt som fotografi, kunst, mode, arkitektur og design. Denne her interesse vil jeg enormt gerne give videre og lære fra mig til andre unge mennesker, der også ser kreativitetens forskellige muligheder, siger han.

Læs mere om Alexander Hinnerskov på hans hjemmeside.

LÆS OGSÅ