© Lucy Alter Design

Brug for ro? Stik hovedet ind i en kasse

En japansk designer har i ramme alvor bygget en kasse, som man 'gemmer sig i', fortæller Politiken. I Japan er boligerne nemlig meget små.

Vi kender dem som flittige og energiske, evigt knoklende og i bevægelse, sovende i metroen, aldrig helt i ro. Japanerne er et presset folkefærd, og det giver dem også et andet problem.
Når de endelig kommer hjem efter en arbejdsdag på måske 16 timer, er pladsen meget trang. I følge statistikker er den gennemsnitlige, japanske bolig på kun 94 kvadratmeter, skriver Politiken.dk.

Læs også: Bæredygtigt design redder liv

Til sammenligning er et nybygget dansk hjem 137 kvadratmeter, og de amerikanske er over 200.
Japanerne skal altså klemme sig sammen, når de samtidig forsøger at finde lidt zen i privaten, og det kan være praktisk talt umuligt.
Derfor har et par entreprenante desigerne fra Tokyo opfundet Solo Theater, en kasse, du kan stikke hovedet ind i og finde ro.
Kassen ankommer som samlesæt (hallo IKEA?). I toppen kan man montere sin tablet eller smartphone, og herefter gælder det bare om at stikke hovedet ind i kassen og lægge sig godt til rette på ryggen et sted i hjemmet, hvor ungerne ikke tramper for meget rundt ... Det er under alle omstændigheder ikke muligt for konen eller børnene at trænge ind i kassen, og man signalerer strengt taget også 'gå væk', når man ligger med en kasse på hovedet.
Solo Theater koster omkring 3000 kr i Japan, men kan også købes online – der er den dog noget dyrere.