Tom Dixon og Ikea præsenterede deres 'DELAKTIG'-kollektion på designfestivalen i Milano i 2017. Her blev møblerne vist frem i biografen Multiplex.
© Tom Dixon

Britisk designer lancerer Ikea-hacks til dit hjem

Tom Dixon og Ikea er klar med en ny kollektion af komponenter, der kan give Ikea-møbler nye funktioner.

Den britiske designer Tom Dixon, som mange nok kender fra hans lysestager og lamper i skinnede metaller, er aktuel i et nyt samarbejde med Ikea.

Sammen med varehus-giganten har han skabt kollektionen DELAKTIG, der består af platforme og elementer, der tilsammen kan give møblerne forskellige funktioner.

Dette sidebord kan købes i Tom Dixons webshop.
© Tom Dixon

Inspireret af Ikea-hacking

Samarbejdet blev annonceret allerede sidste år, men det er først nu, produkterne er til salg. I begyndelsen af samarbejdet blev Tom Dixon opmærksom på den kultur, der er opstået omkring “Ikea-hacks”, som er forbrugeres inspiration til, hvordan man på utraditionel og kreativ vis kan bruge sine IKEA-møbler på nye måder:

  • De personer, der gør Ikea-produkter til noget nyt, var en stor inspiration for mig, siger Tom Dixon.
Sofaen og stolen kan købes hos IKEA. Lamperne og sidebordet kan købes i Tom Dixons webshop.
© Tom Dixon

I løbet af designprocessen har 75 designstuderende fra London, Tokyo og New York været med til at idéudvikle på kollektionen. Om det siger Tom Dixon:

  • Da jeg så de studerendes idéer, opdagede jeg potentialet i at lave en open source-platform, der kan formes efter behov.
Magasinholderen kan købes i Tom Dixons webshop.

Blandt platformene er en stol, en chaiselong og en sofa. Kollektionen består desuden af elementer, du kan hacke platformene med, så møblerne kan få funktioner efter dine behov. Blandt elementerne er lamper og forskellige opbevaringsløsninger som borde, paneler og magasinholdere. Kollektionen vil løbende blive suppleret med nye produkter.

Her kan kollektionen købes

Platformene - for eksempel stole og sofaer - samt nogle af elementerne fra DELAKTIG-kollektionen er tilgængelig i danske Ikea-varehuse fra den 9. februar. Priser fra 400-6448 kr.

Andre elementer fra kollektionen - for eksempel sidebordet og magasinholderen - bliver tilgængelig på Tom Dixons webshop. Priserne er endnu ikke kendte.