B&Os nye højtaler er designet af kendt lampedesigner

Samarbejdet mellem B&O og Michael Anastassiades var ikke ét, vi havde forudset.

Beosound Edge blå og lyserød
© B&O

Et spændende samarbejde

B&O har netop lanceret en ny højtaler, Beosound Edge.

Bag Edge står den cypriotiske designer Michael Anastassiades, der er kendt for at arbejde i spændingsfeltet mellem industrielt design, skulpturer og dekorativ kunst.

Michael Anastassiades er tidligere blevet omtalt som “lampernes konge”, men har altså nu kastet sig over en anden slags design.

Vi har mødt ham under London Design Festival, til en snak om den nye højtaler.

B&O Beosound Edge B&O, Michael Annastaciades, London, design

Michael Annastaciades er manden bag designet af den nye Beosound Edge

© B&O

Man kan aldrig flygte fra det, man kommer fra

Michael Anastassiades har en baggrund i industrielt design. Har det haft en indflydelse på designet af Edge?

– Ens startpunkt vil altid influere den måde, man arbejder med et design på. Man kan sige, at jeg flygtede fra industrielt design, men sandheden er også, at man aldrig kan flygte fra det, man kommer fra. Det vil altid være med, i alt hvad man laver, forklarer designeren.

Indbyder til interaktion

Vi talte også med B&Os danske Senior Concept Lead, Kresten Bjørn Krab-Bjerre, i London. Han har arbejdet tæt sammen med Michael Anastassiades om tilblivelsen af Beosound Edge.

– Udfordringen ligger i detaljen. I at sørge for, at den kan rulle og glide på plads igen, hver gang. At sørge for den taktile fornemmelse er helt rigtig, når man betjener den. At man kan mærke, at det er kvalitet og at man får den rigtige følelse af luksus. Den er næsten umulig at lave. Næsten, siger han med et smil.

Højtaleren spiller lyd ud af begge sider. Den kan monteres på væggen eller stilles på gulvet. Volumen kan justeres ved at 'dreje' på hele højtaleren - så selve højtaleren er faktisk en volumeknap i sig selv.

– Det var vigtigt for mig, at designet skulle opfordre til interaktion, forklarer Michael Anastassiades, der altid har haft en forkærlighed for legesygt design.

Beosound Edge er til salg fra midten af november og kommer i Danmark til at have en vejledende udsalgspris på 23.000 kroner.