© Mogens Hansen

Bæredygtig sofa med rene linjer

Den danske designer Anders Nørgaard har skabt en smuk, ny sofaserie for Mogens Hansen, som udelukkende består af miljøvenlige kvalitetsmaterialer.

Stilrent design og gode materialer

Skarpt design, lækre materialer og godt håndværk; det er nøgleordene for sofaserien Fonto, som er skabt af Anders Nørgaard i samarbejde med møbelfabrikanten Mogens Hansen.

Fontos design har rødder i dansk designtradition og er en nyfortolkning af den klassiske sofa. Der er tydeligt fokus på det enkle udtryk med velovervejede detaljer såsom armlænet, der er forsynet med en indvendig bue, der tilfører det ellers skarpe look en klædelig blødhed.

”Fonto, der henter sit navn fra en rislende kilde, har imødekommende bløde kurver, men fremstår samtidig som et stilrent og stramt designet møbel med stor vægt på komfort,” fortæller Anders Nørgaard, som på vellykket vis har kombineret rammens lige linjer med bløde og komfortable hynder.

© Mogens Hansen

Sofaen fås i op til flere størrelser og kombinationer, og den er en del af Mogens Hansens nye “Purpose Design”-kollektion, hvor der udelukkende er brugt bæredygtige materialer såsom Øko-Tex-skum og FSR-certificeret træ, og der er samtidigt også mulighed for at vælge svanemærkede tekstiler fra bl.a. Gabriel og Kvadrat.

© Mogens Hansen

”Den nye Fonto sofa-serie lægger sig i naturlig forlængelse af Mogens Hansens klassiske møbelkollektion. Samtidig er serien et godt eksempel på, at æstetik, miljø og komfort er tre absolut ligeværdige størrelser,” forklarer Michael Hansen, direktør for Mogens Hansen A/S, og fortsætter:

”Vi har sammen med designeren arbejdet målrettet på, at skabe et moderne møbel, som ikke sætter store miljømæssige fodaftryk, som føjer nye kvaliteter til moderne boligindretning og tilbyder stor komfort.”

“Sidstnævnte er blandt andet sikret gennem en specialopbygget sædepude bestående af to kileformede hynder med hver sin hårdhed. Resultatet er et sæde, der opleves blødere bagtil. Ovenpå har vi så lagt 20 mm hypersoft skum – alt i kvaliteten Waterlily, der er markedets mest miljøvenlige skum,” fortæller Michael Hansen, der har haft et meget tæt samarbejde med Anders Nørgaard omkring både form og materialer.

© Mogens Hansen

”Anders Nørgaard har haft sin faste gang på fabrikken, hvor han har sparret med vores dygtige håndværkere. En arbejdsmetode, som giver optimale resultater, og som lader sig gøre, fordi vi har produktionen i Danmark,” slutter Michael Hansen.

Resultatet af samarbejdet er et smukt og funktionelt møbel, der kan passe ind i de fleste hjem, men som stadig har et unikt udtryk - og det skader absolut ikke, at Fonto samtidigt kan købes med ren samvittighed på miljøkontoen.