4 nyheder, som genfortolker klassisk design

Nu fås de klassiske vintagefund i et opdateret design.

En hyldest til designklassikerne

Mange af sommerens nyheder byder på relanceringer af eksisterende klassikere. De gamle design er blevet opdateret med fine, nye farver samt nye og bæredygtige materialer.

Se med nedenfor, hvor vi viser fire af sommerens store nyheder, som alle har referencer til gamle designklassikere.

Fritz Hansen Loungestol
© Fritz Hansen

Jubilæumsfejring med elegant stol

Fritz Hansen fejrer året igennem virksomhedens 150-års jubilæum. Det sker med lanceringen af en række nye og opdaterede møbler.

Der er blevet søgt i arkiverne, hvor man bl.a. har fundet de originale tegninger til Poul Kjærholms elegante PK0 A Loungestol fra 1952. Stolen var for stor en udfordring for datidens produktionsteknologi, men nu er den skulpturelle stol endelig i sync med tiden.

I butikkerne fra september. Endnu ikke prissat.

Skænk fra FDB møbler
© FDB Møbler

Vintageskænk atter i produktion

FDB Møbler har netop relanceret skænken A232, der er designet af Børge Mogensen i 1964. Klassikeren, der er et populært vintagefund, fås nu i FSC-certificeret eg med messingdetaljer. Fingertappede skuffer og ekstra hylder kan tilkøbes.

A232 skænk fra FDB Møbler, 23.999 kr. Find den her.

Studielampe fra Vilhelm Lauritzen
© Louis Poulsen

Ikoniske studielampe

Vilhelm Lauritzens ikoniske studielampe genopstår fra arkiverne. Det er Louis Poulsen, der genintroducerer lampen, der i sin tid blev anvendt uden for studierne i Radiohuset, hvor den angav, om der var optagelser i gang. VL Studio fås med matsort finish og i en let børstet messingversion.

Som en nyhed kommer lampen som en bord- og gulvversion.

VL Studio fra Louis Poulsen, fra 2495 kr. Se mere her.

Vitra øreklapstol
© Vitra

Lettere og slankere

Den klassiske øreklapstol er blevet genfortolket af designeren Jasper Morrison, der har udviklet HAL Lounge Chair for Vitra. Stolen og den tilhørende skammel kan fås med både tekstil og læder samt med ben i enten lys- eller mørkbejdset eg. Den polstrede skammel er let og kan anvendes som en ekstra siddeplads.

HAL Lounge Chair fra Vitra, som vist inklusive skammel: 28.600 kr. Se mere her.

LÆS OGSÅ