BO BEDREs medredaktør: 4 udstillinger, du bare SKAL se på 3 Days of Design

BO BEDREs trendekspert og medredaktør, Charlotte Ravnholt, fortæller, hvad hun glæder sig til at se på designfestivallen 3 Days of Design, som netop er blevet skudt i gang i København.

Når hovedstaden i disse dage byder på intet mindre end 52 spændende begivenheder, så er det er ikke helt nemt at vælge, hvad man skal glæde sig mest til. Charlotte Ravnholt understreger, at hun synes, det er skønt at se, hvordan København i disse dage står i designets tegn:

"Jeg glæder mig selvfølgelig til alle tingene. Der er så meget spændende, og det er så dejligt at se alle de firmaer, som har sat ind i år. Det emmer allerede, og der er puls og energi!”

Men når vi beder Charlotte om at vælge fire ting, som hun mener er must-sees, så peger hun på 'huset i huset' hos Montana, et Mad Men-univers hos OneCollection, et fiktivt hotel hos Fredericia Furniture og en kunstinstallation hos Dinesen Home.

Montana - huset i huset

”Montana har fået tegnet et 214 m2 stort hus af Vilhelm Lauritzens tegnestue inde i showroomet i Pakhus 48. Så det er et hus i huset, kan man sige. De har simpelthen bygget et hus i 1:1, som de har indrettet. De har opført det fuldstændigt som et rigtigt hus med entré, soveværelse, badeværelse, børneværelse, køkken og stuer. Selvfølgelig med alle Montanas møbler og moduler i alle mulige fede nye farver. Så har de stylet det op som et rigtigt hjem med tæpper og kunst og fede objekter. En meget moderne indretning og Montana i en helt ny kontekst. Det bliver fedt at se noget, som egentlig er klassisk, men som har fået helt nyt liv.”

Klubiensvej 22, Sundmolen, 2150 Nordhavn, montana.dk. 26. maj kl. 19-23

Dinesen Home - sanserne provokeres lidt

”Der er jo nogle store spillere med her med Fritz Hansen, Georg Jensen Damask og Dinesen. Det er et godt eksempel på, at kunsthåndværk, kunst, design og arkitektur hænger sammen og forgrener sig ind i hinanden. Og når jeg siger arkitektur, så er det selvfølgelig, fordi at den lejlighed er helt exceptionelt opbygget og er et pragteksemplar rent arkitekturmæssigt. Pernille Egeskov fortolker så og prøver at forgrene de spillere ned i nogle værker. Kunst er jo noget, som kan dele vandene, men uanset hvad, så kan det overraske og få en til at reflektere. Og så glæder jeg mig enormt meget til at se, hvordan hun har brugt materialerne. Det er et besøg værd både for at se den helt fantastiske lejlighed, men også for at ens sanser lige bliver provokeret lidt eller får noget stof til eftertanke.”

Dinesen Home på Nikolaj Plads 9, 1432 København K.

OneCollection - Mad Men med Finn Juhl

”De har et Mad Men-univers, og jeg er meget glad for den stilperiode. Det er om at se de nye Finn Juhl-modeller, men også for at se det Mad Men-univers, som de har skabt. Det er sjovt, at de skaber den stemning, som er helt speciel. De har jo flere arrangementer. På baggrund af Finn Juhls møbler og nogle nye spændende ting, så skaber de et helt univers derinde. Det at være i det hus på Frederiksgade 1 er jo noget af det, jeg glæder mig allermest til. Men så ligger der jo i samme hus rigtig mange spændende nye ting, så et must-see er jo hele huset på Frederiksgade, fordi det også er blevet et lille centrum for design i København.”

Frederiksgade 1, stuen, 1265 København K. 26. og 27. maj kl. 10-18 og 28. maj kl. 10-16.

Fredericia Furniture - Uffe Buchards hotel

”Det er jo Uffe Buchard og Darling Creative, der har lavet en installation, The Double F Hotel, som er en udstilling med de nyeste modeller fra Fredericia Furniture. Uffe Buchard har så lavet en hotelinstallation med lobby og bar, dining room og nogle skønne farvekombinationer. De vil gerne vække alle sanser, så det glæder jeg mig rigtig meget til. Primært fordi Uffe Buchard er en rigtig spændende mand, som formår at ruske lidt i tingene. Så det med at de er kommet frem til at lave en hotelinstallation, synes jeg jo lyder utroligt spændende. Det er jo også spændende med noget fra fashionbranchen og lidt pust udefra. Der bliver lagt stor vægt på tekstiler og polstringer. Ældre møbler får nye polstringer på og ser nye ud og måske henvender sig til nogle unge mennesker - det gør meget. Og et fiktivt hotel er en sjov ny måde at gøre tingene på.”

Frederiksborggade 22, 1360 København K.