&Drape: Meget mere end et gardinbrand

Under 3 Days of Design skal &Drape være en del af DAWN udstillingen, der samler designere og kunstnere for at vise trends, design og talent. Men passer et gardinbrand ind på en udstilling? Svaret er et stort rungende: JA!

&Drape gardiner
© &Drape

Gardiner på dagsordnen

Måske har du lagt mærke til, at et element, der normalt ikke fylder så meget i indretningen, har fået en anden status i nogle af tidens mest inspirerende hjem.

Gardiner har længe været underprioriteret i mange hjem, hvor der i resten af hjemmet var tænkt over hver eneste detalje, blev gardinerne noget, der helst skulle fylde så lidt så muligt. Måske helt være usynlige.

Men en ny spiller har med ét ændret den tendens.

Se for eksempel hjemmet herunder, hvor vi har besøgt Cathrine De Lichtenberg, der i sin herskabelige stue lader smukke grå velour-gardiner fra &Drape danne en ramme om indretningen og tilføje varme og blødhed til stemningen.

Hjemme i Cathrine De Lichtenbersg stue hænger gardiner fra &Drape
© Martin Sølyst

Gardiner skaber stemning

&Drape er skabt af Julie Vendal og Nadia Al Zagir Balling, og en hjørnesten i den service, som &Drape tilbyder, er hjælp til gardinstylingen og valg af de helt rigtige farver, materialer og teksturer, der underbygger den stemning, du gerne vil skabe i dit hjem.

– Til Cathrines meget smukke og farverige hjem anbefalede vi at lade gardinerne underbygge hendes mange smukke ting, frem for at overdøve dem, fortæller Nadia.

– Det handler om, hvad gardiner kan gøre for din indretning. Det helt rigtige gardin kan fuldstændig flytte den stemning, der er i rummet, siger Julie, der har rødder i en gardinfamilie, der har skabt gardiner siden 1960.

– Et stykke stof bliver levende og til noget andet i den sammenhæng det indgår i og den indretning, det bliver en del af. Så vi siger: Lad være med at se det som et gardinbrand, se det som, at vi skaber stemninger i indretningen laver indretning med gardiner, supplerer Nadia.

Julie Vendal (tv), Co-founder &Drape. Baggrund inden for interiør og livsstil i reklamebranchen. Nadia Al Zagir Balling (th), Co-founder &Drape. Designuddannet og baggrund inden for mode og design i PR- og kommunikationsbranchen.

Meget mere end bare gardiner

Fra den 23. til 25. maj er der 3 Days of Design i København og her kan du blandt andet besøge DAWN udstillingen i de smukke omgivelser hos Nomad Workspace, et kreativt og moderne kontorfællesskab på Nørrebro.

DAWN repræsenterer med egne ord nye kreationer og friske nye måder at tænke på.

Selvom det måske ikke var oplagt, at &Drape skulle være en del af DAWN, så giver det faktisk god mening.

– Der er mange der har sagt til os: Hvordan kan gardiner blive udstillet på DAWN? Og det ER da lidt mærkeligt. Men vi ser &Drape som meget mere, end bare gardiner, forklarer Nadia.

Det er tydeligt, at &Drape netop tænker gardiner på en ny måde - og det skal gerne skinne igennem på udstillingen, fortæller de to grundlæggere.

Op i rummet med ny tendens

Kigger du forbi DAWN kan du se frem til et kig ind i fremtidens tendenser for både gardiner og mere generelt for farver og materialer.

– Hvor vi lige nu ser en stærk tendens til at indrette med naturmaterialer og organisk udseende farver, bliver den næste bølge også, at vi skal op fra jorden og ud i rummet. Stilen bliver mere spacy, meget mere abstrakt, med mystiske former og skinnende overflader, fortæller Nadia, der er designuddannet og har en baggrund i modebranchen.

Du vil på DAWN se, hvordan &Drape fortolker den tendens og hvordan de ser farver og materialer, der er anderledes end den nuværende kollektion, men alligvel er blevet gjort &Drape’sk og tilført deres design-DNA, så det nye passer til det nuværende.

Gardiner er mere end afskærmning af lys

&Drape vil med deres bidrag til DAWN både vise deres take på fremtidens trends, men de vil også showcase, hvordan gardiner kan bruges i indretningen, på andre måder end den traditionelle.

– Da vi blev spurgt, om vi ville være med, sagde vi, at det vil vi gerne - men vi vil ikke hænge ved vinduerne. Vi vil gerne rykke ved opfattelsen af, hvad gardiner kan tilføje i et rum. Vi vil gerne vise, hvordan gardiner kan være stemningskabende rumdelere, garderobeafskærmninger og meget andet, end blot stof der holder lyset inde eller ude, fortæller Julie.

– Vi har skabt et univers eller installation, hvor vi tester ting af og vi håber, at det vil overraske og inspirere, så vi udvider den måde folk tænker om gardinindretning, slutter Nadia.

Følg &Drape på Instagram.

&Drape gardiner
© &Drape
&Drape gardiner
© &Drape