19 designprodukter

Den finurlige blyantslampe, beton i baren og det fine bakkebord.

Insanka
Tyske Walter Knoll er berømt for deres kvalitetslædermøbler, der ikke har taget skade af, at den tyske designproducent er begyndt at alliere sig med en række toneangivende internationale designnavne. Eksempelvis Insanka designet af østriske EOOS. Serien rummer denne lækre puf og opbevarings- kurv i sadellæder og tekstil, som kan tilføre enhver stue et drys af luksus. Fra 61 x 61 cm, fra 18.100 kr., CasaShop.

BCTD stol
Danske Michael Poulsen har med barstolen BCTD, der står for Be Seated, kombineret klassiske japanske snedker- værdier med danske designtraditioner. Den produceres af Conde House. Den smukke barstol er endnu ikke prissat, 1000 Chairs.

Matégot Trolley
Danske Gubi har de senere år relanceret franske Mathieu Matégots fine design fra 1950’erne, og seneste nyhed i den forbindelse er Matégot Trolley fra 1953. Den elegante serveringsvogn består af to perforerede bakker, der holdes på plads af stålrør. Den nederste rummer tilmed en fin avisholder. Fås I flere farver. 4995 kr., Gubi.

Gravy
Gravy er en ny veltilberedt bordlampe med indbygget LED. Sammensætningen af aluminium og træ giver lampen et enkelt og venligt udtryk, og den farvede stofledning tilfører et drys kant. Det flade hoved kan drejes, og armen kan skubbes frem og tilbage og placeres præcis, hvor man har brug for lyset. 2199 kr., Bellxpress.

Barstol
Beton er i sin form et naturprodukt - skabt af blandt andet sten, sand og vand - og har en smuk kølighed. Det faktum er udnyttet i denne nye skammel og barstol, der fint spiller på kontrasten mellem den hårde beton og det varme, bløde træ. Stol: 1436 kr., skammel: 1136 kr., Muubs.

Loungestol
Ny loungestol skabt af designeren Thomas Pedersen for norske Varier, der er kendt for ikke at gå på kompromis med hverken komfort eller ergonomi. Det har den danske designer formået at kombinere med tidløs æstetisk finesse. Stolen koster fra 12.000 kr., Varier.

Blyantslampe
Den finurlige blyantslampe designet af Tom Rossau blev lanceret som gulvlampe og pendel i 2013. Nu er lampen, hvor skærmen udgøres af funktionsdygtige og aftagelige blyanter, kommet i to bordmodeller. Den viste koster 2990 kr., Tom Rossau.

Traccia-bord
Italienske Cassina har genoplivet den gamle Simon Collezione, der samlede nogle af tidens bedste kunstnere, designere og arkitekter i 1968. Traccia-bordet blev skabt af Meret Oppenheim i 1939 som et kunstprojekt og blev indlemmet i kollektionen i 1972. Reproduktionen af det originale kunstværk har fuglespor i bordpladen og fuglefødder i støbt bronze. Bordpladen er belagt med enten bladguld eller hvidguld. H 65 cm, 20.325 kr., Design Ambassaden.

Daybed
Danske BoConcept har allieret sig med den japanske stjernedesigner Oki Sato og hans designstudio Nendo, som har skabt den omfattende serie Fusion by Nendo. Serien består af alt fra accessories som tæpper, kopper, bakker og puder til møbler som den viste daybed med løse puder, der kan placeres frit. Den viste sofa måler b 201 x d 111 cm, som vist i mørkegråt Bari-stof koster den 13.431 kr., BoConcept.

Lænestol
Danske BoConcept har allieret sig med den japanske stjernedesigner Oki Sato og hans designstudio Nendo, som har skabt den omfattende serie Fusion by Nendo. Serien består af alt fra accessories som tæpper, kopper, bakker og puder til møbler.

Lænestol

Danske BoConcept har allieret sig med den japanske stjernedesigner Oki Sato og hans designstudio Nendo, som har skabt den omfattende serie Fusion by Nendo. Serien består af alt fra accessories som tæpper, kopper, bakker og puder til møbler.

Verpan Panton-lampe
For 50 år siden viste Verner Panton sin Fun-lampe med de karakteristiske skiver i perlemor på møbelmessen i Køln. Dengang i 1964 havde man ikke set noget lignende - mange elskede den, andre hadede den, men ingen overså den. Den nye jubilæumsudgave er en tand større end den originale, hvilket gør det sprælske udtryk endnu tydligere. H 76 x diam. 53 cm, 9795 kr., Verpan

Coffeetablebook
Den nye coffeetablebook 100 Getaways Around the World tager læseren med til 100 hoteller over hele verden. Man besøger steder som Abu Dhabi, Vietnam, Norge og USA, væk fra alle standardhotellerne - og hen til værelser, hytter, gemmesteder med sjæl og personlighed. 720 sider, 400 kr., Taschen.

Copenhagen Architecture Festival
er et nyt tiltag, der over fire dage bliver spækket med film om arkitektur og film med særlige rumlige kvaliteter i sig selv, indrammet af events og oplæg fra eksperter og aktører inden for film- og arkitektur- verdenen. Eksempelvis kommer den tyske kunst- instruktør Heinz Emigholz og viser en række af sine arkitekturportrætter (foto). Festivalen finder sted i blandt andet Dansk Arkitektur Center, Louisiana og Grand Teatret, og ambitionen er, at festivalen skal blive en årligt tilbagevendende kulturbegivenhed, der vækker international opsigt og sætter København på landkortet som arkitekturby. Fra 27.-31. marts. Se mere på copenhagenarchitecturefestival.com

LifestyleONE
Justérbare komfortzoner, memoryindstilling, fjernbetjente sengelamper samt trådløs opladning af smartphones/tablets direkte på natbordet er bare nogle af de mange funktioner, som designeren Hans Sandgren Jakobsen har integreret i det, der på papiret er den optimale seng, LifestyleONE. Hans Sandgren Jakobsens mål var at skabe en dobbeltseng, der fremstår som ét samlet møbel, og ifølge designeren selv er han yderst tilfreds med resultatet, til trods for at det nu ikke bliver nemmere at komme ud af fjerene på en mørk regn- vejrsdag! Endnu ikke prissat, European House of Beds.

Copenhagen Pendant-lampe
Den på alle måder talentfulde designduo Space Copenhagen står bag den nye Copenhagen Pendant- lampe, der fås i tre størrelser: diam. 20, 35 eller 60 cm. Designet er inspireret af klassiske maritime lamper, og skal lade tankerne flyve rundt i de stemningsfulde københavnske haveområder. Fra 1695 kr., &tradition.

Wire kollektionen
OVERGAARD & DYRMAN er et nyt dansk designfirma, der i januar præsenterede deres debutkollektion Wire under designugen i Køln. Deres raffinerede tråd- og lædermøbler er spækket med lækre detaljer. - Vi hylder det traditionelle håndværk og omfavner nutidens teknologi ved at bringe de to sammen i vores måde at designe og producere på, siger kreativ direktør Jasper Overgaard, og den tekniske direktør, Christian Dyrman, fortsætter: - Vi elsker møbler med en håndlavet finish. Møbler, der udstråler, at der står mennesker bag, som har lagt tid og kærlighed i møblet, fortæller han. Møberne er endnu ikke prissat.

Aeon Rocket-lampe
Med den nye pendel Aeon Rocket har designeren Morten Voss haft en vision om at kombinere aluminium og polypropylen i ét design. Og lampen er ikke bare smuk, det er ifølge producenten også den første pendel, der til fulde udnytter de lystekniske egenskaber fra netop disse to materialer i én og samme lampe. Lampen fås i to størrelser: diam. 40 cm eller diam. 60 cm, og i to farver: mørkegrå eller lysegrå med tekstilledning i matchende farve. Fra 3495 kr., Lightyears.

Stool & Storage
Stool & Storage er opfølgeren til det fine bakkebord, som designeren Christian Flindt præsenterede sidste år. Håndtaget er designet på samme måde på dette nye møbel, der både fungerer som siddemøbel og opbevaring. Fremstillet i ABS-plast. Diam. 32 x h 48 cm, 999 kr., Design Letters & Friends.