© Depositphotos.com

Svanemærkede boliger indtager Aarhus midtby

Skønne, gamle Aarhus er blevet endnu skønnere, efter en række Svanemærkede boliger har fået en central plads. Og så er byen også blevet grønnere, for boligerne lever nemlig op til en række strenge krav til bæredygtighed.

Det tog halvandet år og en intensiv byggeproces at berige Aarhus midtby med nye, Svanemærkede boliger. Men nu er de her - på Jægergårdsgade, hvor Aarhus Privatbank plejede at ligge, finder man de miljøvenlige boliger samt to erhvervslejemål.

Det betyder, at de heldige indflyttere kan få glæde af egen altan, fælles tagterrasse og en hyggelig kaffebutik, der indtager det ene erhvervslejemål. Ikke mindst kan indflytterne få glæde af det gode indeklima og lave energiforbrug, som certificeringen med Svanemærket medfører.

Da banken blev til grønne boliger

Det grønne boligprojekt er udviklet af DEAS, som også har stået for bygherrerådgivningen. DEAS Group hører til blandt landets førende ejendomsforvaltningsselskaber, og de har et stigende fokus på bæredygtige byggerier.

Derfor er det heller ikke nogen tilfældighed, at de nye boliger på privatbankens gamle grund er forsynet med Svanemærket. Svanemærket er en certificering, som sikrer investorer såvel som indflyttere, at byggeriet er så grønt og miljøvenligt som muligt.

For at blive certificeret skal byggeriet således leve op til en række krav til energiforbruget, kvaliteten af indeklimaet, brugen af kemikalier, miljøvenlige materialer, en høj byggeteknisk kvalitet, gode muligheder for genbrug og genanvendelse og meget, meget mere.

Bæredygtige byggerier tiltrækker aarhusianerne

I de senere år er der ikke bare i Aarhus, men også i resten af landet, et stigende fokus på bæredygtighed og grøn livsstil. I denne forbindelse er bæredygtige byggerier også blevet attraktive i en helt ny grad. I dag er de således både interessante emner for potentielle indflyttere, men også for investorer.

De bæredygtige byggerier, såsom boligerne på Jægergårdsgade, har en række fordele. Beboerne kan nyde et godt indeklima og et lavt og billigt energiforbrug. Men de kan også varme sig ved tanken om, at de er flyttet ind i en miljøvenlig bolig, der ikke belaster klimaet unødigt. Det har stor betydning for mange i dag.

Et byggeprojekt i tidens ånd

Bæredygtige byggeprojekter er helt i tidens ånd, og de nye lejemål i Jægergårdsgade er ikke nogen undtagelse. Gaden er blevet begavet med 11 grønne lejeboliger og 2 grønne erhvervslejemål, samt luksuriøse private altaner og en opsigtsvækkende fælles tagterrasse. Det vil helt præcist sige 180 kvadratmeter erhverv og 734 kvadratmeter lejeboliger.

Det nye byggeri betyder dermed hele 1.040 kvadratmeters Svanemærket og bæredygtigt byggeri lige midt i Aarhus. Det er ikke nogen overraskelse, at en central gade som Jægergårdsgade vælger at prioritere de grønne byggeprojekter. De er nemlig i høj kurs hos aarhusianerne og resten af danskerne - ikke mindst landets investorer.

Det aarhusianske byggeprojekt vil da også med al sandsynlighed tiltrække masser af nysgerrige blikke og interesserede besøgende - ikke mindst på grund af erhvervslejemålenes attraktive placering ud til den populære handelsgade. Der er altså mange gode grunde til, at Jægergårdsgade kan være et besøg værd, og måske endda et interessant emne for boligjagten.