Sommerhuset der glider i ét med naturen

Lys, hede og vild natur helt ind i stuen. Kig indenfor her.

Det naturlige er indtænkt i ejendommens omgivelser, hvor et stendige og -fliser vidner om menneskelig eksistens på en diskret måde.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Græs på grunden og græs på taget skaber et harmonisk udtryk, hvor huset glider ind i naturen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Designperle midt i den vilde natur

I et strandlandskab med græsser og hede er dette sommerhus fuldt integreret i naturen.

For som materiale har ejerne valgt lærketræ og græs på taget, og indenfor fylder genbrugstræ og sten. Interiøret gør huset til lidt af en designperle, hvor farverne harmonerer med hele huset.

Naturlige materialer som læder, sten, bast og træ indgår i indretningens klassikere. Sofaen af sort læder er fra Ligne Roset, og sofabordet er en gammel rejsekuffert af læder fra ejerens morfar. En træstub bliver brugt som sidebord, og i farve glider den sammen med gulvtæppet fra CasaShop

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Ny nordisk arkitektur

At bygge, renovere og sætte i stand har altid interesseret det designerpar, som ejer sommerhuset her.

Hvor end de kommer, finder de projekter, som de kaster sig ud i med stor interesse for både selve byggeriet og absolut også for indretningen.

Deres tanker og idéer bliver til virkelighed ved hjælp af deres trofaste arkitekt, Peter Hammer.

En helt eventyrlig udsigt til hede og hav kan ses fra stuen. Træbeklædningen i loftet er genbrugstræ fra gamle lader.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

For at skabe et uderum, der er sammenhængende med stuen, har familien valgt mørke fliser på den store terrasse, som fortsætter i gulvene i huset indenfor. De er fra Byens Fliser & Sanitet.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Inspiration fra Australien og New Zealand

På en rejse til New Zealand blev de opmærksomme på at bygge huse med genbrugstræ.

Og de blev meget fascinerede af træets farve og de muligheder, der var i den struktur og styrke, der netop er i træ, som har vokset længe.

– I både Australien og New Zealand er de utrolig dygtige til at genbruge materialer og til at inddrage naturen i deres arkitektur, fortæller den ene af ejerne.

Det var den tilgang, der blev starten på dette projekt på en vidunderlig grund i Nordsjælland.

Den store kamin er bygget op i grå granit, der giver en fornemmelse af raffineret bålsted. Billedtæppet med motiv af en indianerhøvding er lavet på tekstil af en kunstner fra Los Angeles, og den er købt på en rejse dertil. På gulvet står en Togo-puf i sort læder fra Ligne Roset.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Naturens mange farver bliver brugt som dekoration overalt i huset, som her i form af en tørret grangren.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et forblæst hus forandres

Planen var at skabe en ferieresidens for dem selv og deres børn og svigerbørn.

De fandt derfor et lille, forblæst hus, der var gået råd i og ikke stod til at redde. Det gamle hus blev revet ned, og grunden fik lov at komme sig.

Området er et naturområde, der er fredet, så arbejdet med at søge godkendelser tog sin tid.

Køkkenet fra Ilve og Dansk Køkkenhåndværk er lavet i rustfrit stål, som er nemt at vedligeholde, og som passer til husets øvrige farver. På samme måde er de industrielle Tolix-barstole og Beat-pendlerne af Tom Dixon tænkt ind.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Som stænkplade har parret valgt grå fliser samt en bordplade af sort lavasten fra Byens Fliser & Sanitet. Selv små detaljer som en japansk tekande af støbejern fra Østerlandsk Thehus og en salt- og peberkværn af metal passer i deres farver og materialer ind i husets samlede udtryk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Naturbevoksning på taget

Samspillet mellem natur, arkitektur og indretning var den største prioritet for familien.

Derfor blev det nye hus på 180 m2 bygget op i dansk lærketræ og genbrugstræ og med vild naturbevoksning på taget.

Store vinduer fra gulv til loft, som lader naturen komme ind og være en del af indretningen, var også planen fra starten, og den er i høj grad lykkedes.

Interiøret er holdt i mørke, grå stenfarver samt i den vifte af toner, som naturtræet har. Spiseafdelingen i husets køkken-alrum er et sandt mesterværk i referencer til resten af husets interiør. Bordet af genbrugstræ er fra Rosmosegaard. Lampen i pileflet fra Gervasoni er designet af Paola Navone, og de organisk formede stole fra Vitra er designet af Verner Panton.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En flagermusstol skaber et hyggeligt hjørne, hvorfra man kan nyde udsigten, som er allestedsværende i hele huset.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Genbrugstræ som materiale

Indvendigt er husets faste interiør som senge, døre og lofter bygget af genbrugstræ fra gamle lader.

Valget af farver og materialer stemmer overens med de farver, der er uden for huset i naturen.

Parret bor desuden med en del designmøbler fra 1970’erne, som har blandet sig med lammeskind, råt træ og nordamerikansk indiansk kunsthåndværk.

Huset er tegnet med en buet form for at få det maksimale ud af udsigten fra alle rum. Alle beklædninger på loft og skydedøre er gammelt træ fra lader, der skulle rives ned

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Hvert gæsteværelse har et badeværelse med skydedør og udsigt. Fliserne fra Byens Fliser & Sanitet er de samme som i resten af huset. Badeværelsesinteriøret er fra det italienske firma MOAB80, vasken er fra Copenhagen Bath, og armaturet er fra Fly Classic og er designet af Núria Coll. Håndklædet er fra Ilva, og det runde læderspejl fra CasaShop er designet af Jacques Adnet.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

De indianske tjener som inspiration for parret, og dette stykke indianske kunst er købt i New York.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Luksuriøs ro

Husets planløsning er lavet ud fra de behov, familien har fået, efter at børnene er blevet voksne og bruger huset uden deres forældre.

Der er en afsidesliggende forældre-afdeling i den ene ende af huset, og i den anden ende er der uforstyrrede gæsteværelser med eget bad.

Her hersker den luksuriøse ro, som kræves, når man skal slappe helt af. Ejerne har nemlig formået at skabe en stilkombination mellem det luksuriøse og det uhøjtidelige, som skaber dette rum for afslapning.

Gæsteværelserne er ens, men med forskellige sengetæpper og forskellig kunst på væggene. Rum- deleren, der også fungerer som hovedgærde, er bygget op i genbrugstræ og har små, praktiske rum ved hver side. Bag rumdeleren er der klædeskabe med fronter af samme træ og et stort spejl. Sengetøjet er fra Magasin, og sengetæppet er fra H&M Home. Det indiske tæppe for enden af sengen er fra The Travelling Band.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

En transparent skydedør i sandblæst glas fungerer som en diskret adskillelse mellem sove- og badeværelse.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Glasfacaden, der giver smuk enkelhed

– Jeg læser mange bøger og udenlandske magasiner, som inspirerer mig, og jeg elsker at genskabe de billeder og fortællinger, der opstår i den sammenhæng, og som til slut bliver til min egen fortolkning, siger den ene af ejerne.

Det mest bemærkelsesværdige ved huset er, at hele glasfacaden mod heden og havet kan åbnes op.

Det antracitgrå flisegulv i husets hjerterum med opholdsstue og køkken fortsætter ud under store skydedøre til en lang, delvist overdækket terrasse.

En udendørs badeplads med brus og afskærmning i træ er indrettet for enden af huset.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

I området kan naturen være barsk, så der findes intet bedre end en tur i saunaen efter et koldt havbad eller en lang dag udendørs

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

I området kan naturen være barsk, så der findes intet bedre end en tur i saunaen efter et koldt havbad eller en lang dag udendørs.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Rummet forlænges med et svup tag

Når skydedørene er åbne, forlænges rummet ud i et stort tæppe af lyng og højt græs, der først stopper ved en stenet strand og havets brusende bølger.

Naturen fylder alt her med dens dufte, lyde og farver, der smelter sammen i usynlige overgange.

Flere indianske artefakter ses over sengen og de rå træbjælker.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Græs på grunden og græs på taget skaber et harmonisk udtryk, hvor huset glider ind i naturen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Ud over at hele fronten på huset kan åbnes, er der også vinduer og døre i siderne, som skaber transparens og giver lys i det mørke interiør

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Naturen omfavnes

Solnedgangene er næsten unaturlige med deres bredformat, og på den måde er de stille og bevægende afslutninger på smukke, lange dage i en verden, som er helt sin egen.

– Naturen her er rørende gavmild med sin skønhed, og taknemmeligheden rammer os dagligt, når vi er her, siger parret samstemmigt om deres naturoase med både hede og hav i det nordsjællandske.

Den dekorative drømmefanger er købt i New York.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Indgangspartiet med to massive jerndøre og en ramme af lærketræ er patineret af vind og vejr, hvilket giver et råt udtryk.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Der er skabt en lille oase mellem to værelser, fordi der er læ her på blæsende dage, hvor man kan sidde med en god bog, en kop te og en endeløs udsigt til havet.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad