© Troldtekt

Sådan har designeren indrettet sig med sorte lofter

Farvede vægge er for alvor vendt tilbage til hjemmet, men nu er tendensen også rykket videre til lofterne, der begynder at få farve. Ved at kombinere sin stræben efter hygge og ro, har Bruno Jakobsen med sit sorte Troldtekt akustikloft skabt en helt særlig stemning af intimitet og nærvær i sit sommerhus.

Huset ligger gemt i en skov på Mols, og har fået navnet Sølvhuset på grund af sin facade i ubehandlet canadisk cedertræ, der efter kort tid vil få en naturlig sølvglans. Sammen med det sølvfarvede tag, tagrender og vinduer fremstår huset som en skinnende perle i det grønne.

Design og akustik hånd i hånd

Bruno Jakobsen er indehaver af design- og interiørstudiet Bruno Jakobsen Design. Han har med Sølvhuset skabt et markant og moderne indslag i skoven, hvor husets indre fremstår som et roligt og stemningsfyldt rum med de originale, sorte lofter fra Troldtekt.

Kontrasten mellem det pudsede betongulv, de store vinduer og det sorte loft til kip giver spiseafdelingen en varm og hyggelig stemning.

© Troldtekt

Kigget ned gennem huset, hvor de sorte lofter nærmest synes svævende over vinduerne, og giver en dramatisk effekt.

© Troldtekt

Det mørke look er kommet for at blive

De sorte Troldtekt akustiklofter er med til at ramme de store vinduer ind, så skoven udenfor fremstår som store, smukke billeder. Kombineret med den ro, de mørke farver giver, får du et udtryk, du ikke ville kunne få på samme måde med hvide flader. Blandt andet derfor er det mørke look noget, vi kommer til at se mere til

I hvert fald hvis det står til Rikke Skytte, trendforsker, foredragsholder og rumdesigner i eget firma samt konsulent ved Pej Gruppen, som er sikker på, at de mørke vægge og lofter er kommet for at blive: ”Det er blevet en udbredt tendens at have en malet væg, ofte i en mørk farve, i et eller flere rum i sit private hjem. Det samme ser vi med de mørkere køkkener, der er kommet for at blive de næste mange år. En stigende tendens er også at tage lofter og gulv i brug til mørke farver som for eksempel sort eller dybgrøn. Det giver en fornemmelse af ro og intimitet i hjemmet,” fortæller hun.

Kigget fra køkkenet til stuen viser, hvordan skoven udenfor bliver indrammet og giver anledning til ren afslapning.

© Troldtekt

Det er lige præcis det, Bruno er gået efter med sit valg af sorte lofter og et gråt køkken, hvor den varme effekt nærmest er til at tage og føle på. Og så endda uden at de mørke farver sluger det smukke lys fra skoven.

Troldtekts akustiklofter er produceret i Danmark af de naturlige danske råvarer træ og cement. Samtidig er lofterne dokumenteret bæredygtige og sikrer dig et hjem, hvor indeklima, æstetik og akustik går op i en højere enhed.

Lofterne fås både umalet i natur lys og natur grå eller i standardfarverne hvid, grå og sort, mens de også kan leveres i specialfarver efter dit ønske. Læs her meget mere om de ikoniske lofter og dine muligheder, og find din nærmeste Troldtekt forhandler her.