© Colourbox

Køb sommerhus på Fejø og få de billigeste solskinstimer

Ny undersøgelse fra boligsiden.dk viser, at en solbeskinnet time på Fejø koster 312 kroner, og det er den billigste i Danmark. Hvor tror du, den dyreste sol findes?

Hvis du ejer et sommerhus på den lille ø Fejø nord for Lolland, kan du sætte dig ud på terrassen og godte dig i solen for sølle 312 kr. i timen, viser en ny landsdækkende undersøgelse fra Boligsiden.
Fejø er kun 16 kvadratkilometer stor, men solen banker ned på de godt 700 indbyggere og turister, og samtidig har den lille ø en placering i Danmark, der er undervurderet – i nogles øjne er den nærmest kedelig og ikke fin nok.
I hvert fald ikke så fin som Sjællands nordkyst, hvor de dyreste solskinestimer og sommerhuse ikke overraskende findes.
Men vi skal helt til Helsingør for at finde de dyreste – 10 gange dyrere end Fejøs. I Helsingør er sommerhusene forholdsvis dyre, og solen er ikke glad for den by. Det giver en timepris på 3095 kr.
Den næstdyreste sommerhusgrund målt i solskinstimer fås i Hornbæk, hvor en gylden time koster 3093 kr. Igen ti gange dyrere end eksotiske Fejø.

Læs også: Hjem til Hornbæk

Boligsidens solskinsindeks er lavet med udgangspunkt i DMI's opgørelse over, hvor solen skinner mest på Danmarks-kortet. Herefter er disse tal så stillet op overfor de aktuelle udbudspriser for sommerhuse.

  • I følge DMI er der en forskel på 324 solskinstimer om året på det område, hvor solen skinner mest og mindst i Danmark. Der er altså knap 14 dages ekstra sol at hente ved at vælge et godt placeret sommerhus. Det kan betale sig at udvælge sit kommende sommerhus nøje, hvis man har et budget, man skal holde sig indenfor, står der i en pressemeddelse fra Boligsiden.

De billigste solskinstimer - Top 5

(kr. pr. time)

1. Fejø, Lolland: 312 kr.

2. Eskebjerg, Kalundborg: 324 kr.

3. Maribo, Lolland: 361 kr.

4. Hedehusene, Høje Taastrup: 373 kr.

5. Kalvehale, Vordingborg: 374 kr.

Dyreste solskinstimer – Top 5

(kr. pr. time)

1. Helsingør, Helsingør: 3.095 kr.

2. Hornbæk, Helsingør: 3.093 kr.

3. Tisvildeleje, Gribskov: 2.668 kr.

4. Hornbæk, Gribskov: 2.333 kr.

5. Egå, Aarhus: 2.018 kr.

Se på Boligsidens Danmarkskort, hvor du kan få et sommerhus med overskud af billig sol. Der er en forskel på op til 14 dages sol mellem nogle af byerne.