Hornbæk Getaway

Julie Brandts getaway i New England-stil er ekstravagant indrettet med både antikviteter og moderne møbler med et klassisk snit, charmerende hvide trælofter til kip og store eksotiske palmer i stuen – en indbydende og atmosfærefyldt stil i grå, grønne og gyldne nuancer.

julie brandt
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Julie Brandt har sat sit præg på sommerhuset fra de første skitser til den mindste detalje i tilbehøret.

sommerhus privat palme
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Den antikke vietnamesiske skænk er flankeret af to store lerkrukker samt spejl og den velkendte sommerfugleboks, som Julie Brandt oprindeligt lavede til interiørbutikken Rue Verte. I dag forhandles de under brandet Julie Brandt Interior & Design.

sommerhus privat terrasse
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Sommerhuset er anlagt i vinkel og med udhæng, så det er naturligt skabt til hyggekroge. Spåntaget er af behandlet og vejrbestandigt akacietræ. Fliser og chaussésten på terrassen og stierne omkring huset er fra Farum Beton, mens bambus- og pilefletmøbler samt planteskjulere er fra Julie Brandts eget firma.

sommerhus privat udendørs
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Udendørsbruseren, der bruges efter en strandtur, bliver skærmet en smule med to store bambusplanter i fletkurve.

sommerhus privat udendørs terrasse
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Fra spisebordet i haven er der den smukkeste udsigt til en grøn, nem have, så tiden kan bruges på afslapning i stedet for vedligehold.

sommerhus privat udendørs indgang
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Ved hoveddøren ses et af de runde vinduer, der karakteriser New England-stilen. Store naturfletkurve med buksbom byder velkommen og udgør derudover den stedsegrønne botanik på havens stier og terrasser.

sommerhus privat indretning stue
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Der er plads til hele familien foran pejsen i den lysegrå chenille-sofa med bløde velour- og hørpuder i forskellige grønne og sølvgrå nuancer. Loftslampen er beklædt med gråt tekstil efter Julie Brandts eget design. De mindre sofaborde i rå jerntoner er valgt, så de kan rykkes rundt efter behov. Alt forhandles af Julie Brandt Interior & Design.

sommerhus privat indretning gang
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Fra entreen fører en gang ned til sommerhusets køkken og stue. Her pynter et kinsisk konsolbord med sommerfugle og krukker fra Julies eget brand, der bringer farve og kontrast ind i indretningen.

Balancen mellem city-stil og landstil

Hendes forældre havde ét, og nu har Julie Brandt sit eget. Et sommerhus i Hornbæk. Af mørkt træ med spåntag, enkelte runde vinduer og et æstetisk indre, der balancerer mellem følelsen af land og by.

Det var en drøm, der gik i opfyldelse, da hun fik mulighed for at købe grunden tæt på havet i den nordsjællandske havneby, hvor hun som barn har tilbragt mange somre. I dag er huset hendes Hornbæk getaway. Det stod færdigt i 2016, og Julie Brandt har sat sit præg på det fra første skitse til sidste indretningsdetalje.

– Det er mere oplagt at sætte min signatur på en villa eller lejlighed i byen, hvor fusionen af det klassiske og moderne skaber et underspillet luksuriøst look og falder nemmere ind. Derfor har det været spændende at finde balancen mellem city-stil og landstil her, siger 44-årige Julie Brandt, der har arbejdet med design og indretning hele livet. Både gennem Rue Verte, som hun stiftede i 1994 og netop har solgt til sin partner efter 24 år, og som kreativ direktør i Julie Brandt Interior & Design, hvor hun vejleder om indretning og sælger eksklusive møbler og interiør.

Og det har altid ligget i kortene, at Julie Brandt skulle ende her. Hun voksede op i et hjem omgivet af mode og interiør og nød at følge med i forældrenes renoveringer af flotte ejendomme.

– Jeg elsker detaljer og personlige fortællinger, men også en moderne og fremadrettet stil uden alt for mange dikkedarer. Kunsten er at finde balancen. Det er den proces, jeg lever og ånder for, både når jeg indretter for mig selv og for mine kunder, siger Julie Brandt.

sommerhus privat spisebord indretning
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Det hvide Træloft i kip får sommerhusets spisestue til at ose af overskud og giver god plads til det mørke spisebord, der er lavet af en antik dør fra Vietnam. Bordet trækker en eksotisk tråd til skildpadden på væggen, som var en housewarminggave fra Julie Brandts forældre. Skjoldene omkring er håndmalet, lavet i resin og forhandles af Julie Brandt selv. Det samme gør vaser, lerkrukker og spisebordsstolene med hørbetræk samt lampen over bordet med stave i horn. Sidst men ikke mindst er der pejsen, som skaber en klog og let opdeling af stue og spisestue. Med udsigt til ilden fra begge rum skaber pejsen dog også en hyggelig sammenhæng.

sommerhus privat indretning
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Det rå og sofistikerede barbord forhandles af Julie Brandt ligesom lerkrukken, lampen og jernbordet.

Respekt for den klassiske arkitektur

Gennem sit job guider hun fra idé til det færdige resultat. Derfor var det også naturligt, at Julie Brandt skulle være med til at sætte første streg på familiens kommende fristed i Hornbæk, der er tegnet med hjælp fra den amerikanske arkitekt Leslie Lorimer. Hun har haft respekt for Hornbæks klassiske arkitektur, men er inspireret af New England-stilen, som bl.a. er kendetegnet ved runde vinduer og en tagbelægning i akacietræ. Huset er beklædt med sortmalede træbrædder og sprossede, hvide vinduer, mens smukke egetræsplanker i Weathered Grey sætter scenen indenfor. Plankerne er blevet brændt og hårdt olieret, så de er praktiske og lette at vedligeholde. Derudover er huset udstyret med både gulvvarme, karbad og pejs.

Overgangen mellem indenfor og udenfor

– Komfort er vigtigt, hvis man skal have lyst til at komme her i vinter-halvåret, så man kan få varmen, når man har gået en lang tur ved vandet, forklarer Julie Brandt, der sammen med familien bruger huset i weekender og ferier hele året rundt, fordi det blot ligger en halv times kørsel fra deres hjem i Hellerup. Af samme årsag har Julie valgt at indrette stedet uden det store fokus på sommerstemning i møbler og tilbehør. Dog er der én sommerhusregel, hun har haft fokus på, og det er at trække naturen indenfor, så overgangen mellem ude og inde ikke føles stor. Fx står store palmer inde året rundt og skaber en grøn tråd til haven. De passer samtidig perfekt til den ekstravagante, men samtidig rå og funktionelle stil, og Julie Brandt skaber helhed ved at videreføre palmebladene i alle husets rum. Derudover er haven bevidst anlagt med så lidt vedligeholdelse og praktisk arbejde som muligt.

– Når man har fri og gerne vil slappe af, så er materialerne udendørs lige så vigtigt som indendørs. Man kan sagtens skabe en hyggelig stemning med stenterrasser og krukker i stedet for træterrasse og staudebede, forklarer Julie Brandt.

Derfor er huset blevet, præcist som hun gerne ville have det. Et getaway fra den hektiske hverdag, et frirum for hele familien.

sommerhus privat køkken
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Det grå køkken er designet af Julie selv og lavet hos hendes snedker. De åbne hylder i kogeøen gør, at køkkenet ikke virker for kompakt. Skærebrætter er fra Julie Brandt Interior & Design, og kogeøens bordplade i gråligt marmor er nøje udvalgt i Italien, hvor Julie også finder bordplader til sine kunder. Derudover er køkkenet udstyret med greb fra hendes nylancerede brand, The Brandt, der er en eksklusiv kollektion af greb og dørgreb, mens hun også forhandler gulvene.

sommerhus privat spisebord køkken
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Julie brandt har valgt at få fremstillet polstrede spisebordsstole i støvgrønt hør til huset. Når stolene er bløde og behagelige, har man mere lyst til at blive siddende efter maden, mener hun.

sommerhus privat soveværelse seng
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Soveværelsets støvede, grønne nuancer skaber sammen med lamperne i messing en lun atmosfære. Derudover giver sengegavlen, de store puder og jernbordene soveværelset et ekstravagant og hotelinspireret look.

sommerhus privat kontor
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

En romantisk, men alligevel rå dekoration på Julie Brandts kontorbord.

sommerhus privat soveværelse
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Det antikke træbord er blevet til soveværelsets kosmetikplads placeret lige ved det gode lysindfald. Lampen med velourskærm og spejlet er fra Julie Brandts eget firma ligesom resten af soveværelsets møbler og interiør.

sommerhus privat soveværelse
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Runde indskudsborde med spejle i antikt look og vaser med palmeblade understøtter sammen med hørstolen soveværelsets elegance.

sommerhus privat badeværelse
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Vaskebordet på det store badeværelse har Julie Brandt tegnet og fået bygget til rummet. For at videreføre den rå stil fra resten af huset er armaturet fra Volevatch valgt i poleret nikkel.

sommerhus privat badekar badeværelse
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Karbadet fra Volevatch er placeret under vinduet, så man kan nyde udsigten til haven og stjernerne om aftenen.

sommerhus privat badeværelse
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Gæstebadeværelsets stil kredser omkring den rå stenvask fra Italien, mens marmorfliserne også er fra et italiensk stenbrud. Armaturet er fra Volevatch, mens stige, bord og spejl er lavet af gammelt kinesisk træ og forhandles af Julie Brandt selv.

sommerhus privat badeværelse
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad/Sisters Agency

Bruseren på familiens eget badeværelse får et eksklusivt helhedsudtryk med de store, kvadratiske fliser på gulv og vægge, og det runde vindue er en sjov kontrast hertil. Badets armatur er fra Volevatch.