Fantastisk ferieparadis ved Milano

Arkitekten Claudia Ponti har designet et ferieparadis en times kørsel fra travle Milano. Huset blender naturligt ind i den billedskønne natur.

Fantastisk beliggenhed i "Lille Toscana"

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

De gulgrønne marker snor sig ind og ud af hinanden i det bakkede landskab. Træerne leger med og blander sig med vandløbene, de små huse og vingårdene, som skyder op rundt omkring. På denne maleriske top i Piacenza-provinsen i det nordlige Italien, der også er kendt som ”Lille Toscana”, holder arkitekten Claudia Ponti og hendes familie ferie. Med blot en lille times kørsel kan de hurtigt skifte storbylivet i Milano ud med den beroligende udsigt over bakkerne.

– Denne fantastiske beliggenhed gør, at vi kan flygte fra byen, selv for en halv dag, hvis vi vil det. Det er virkelig et roligt tilflugtssted væk fra Milanos hektiske tempo, siger arkitekten.

Skellet mellem ude og inde er næsten ikke til at mærke i ferieboligen. Udsigten over det smukke landskab er det første, der møder én, når man træder indenfor. Stuens otte meter brede glasvindue dækker hele væggen og er nærmest et landskabsmaleri i sig selv.

Netop udsigt, lys og rummelighed er vigtige elementer, når man vil skabe flydende overgange mellem husets inde- og uderum. Farver er et andet vigtigt aspekt, og Claudia Ponti har valgt at lade facadens farvetoner gå igen i møbler og tekstiler for at opnå en harmonisk helhed. Og på samme måde som naturlige materialer skaber spil og varme udenfor, giver indretning med store flettede kurve, teakmøbler og hørtekstiler mere blødhed indendørs.

– Jeg er glad for den kontrast, der opstår, når man blander hårde elementer med noget blødere. Jeg bestemte mig for, at tonerne i interiøret skulle afspejle farverne i naturen, og derfor har jeg for eksempel valgt forskellige varme nuancer af grå til væggene, siger Claudia Ponti, der har tegnet huset i samarbejde arkitekt Marco Zanibelli.

Rustik have med swimmingpool

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Et must har været at designe huset, så man kan opholde sig lige så meget ude som inde. En have mod nordøst giver skygge på de varme sommerdage, mens den sydvendte terrasse ligger mere i læ. Her holder fliserne på varmen fra solen, selv på de køligere dage.

Landskabsdesigner Stefania Facchini står bag husets rustikke have. Hun har brugt lokale planter og urter, korkegetræer og forskellige typer af græs, der med sine rolige sving i den italienske brise underbygger stilheden og harmonien, som feriehuset og landskabet har til fælles.

BILLEDE Husets rustikke facade vil med tiden ændre udtryk, så patinaen giver liv og varme til de stramme linjer. Den nedre del af huset er beklædt med lokale sten, der sammen med de tropiske ipe-planker er meget modstandsdygtige. Terrassen er delvist overdækket med et halvtag af cortenstål.

Claudia Ponti og hendes mand siddende på trappetrin

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

null

Skøn åben stue med fantastisk udsigt

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Tekstiler og sanseligt træværk blødgør arkitekturens stramme rammer. Fotografierne på 
listen over pejsen udskiftes ofte og skaber variation på 
en enkel og effektiv måde. Livingstones-pufferne fra Smarin ligner sten og bringer på sjov facon naturen ind
 i stuen. Gulvlampen er designet af Arne Jacobsen for Louis Poulsen, træstolene er fra Ethnicraft, mens de runde puffer og sofaen er fra Paola Lenti. Gulvtæppet er specialdesignet.

Indrammet spiseplads med eget design

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

En niche i stuen indrammer elegant spisepladsen med spisebordet og bænken, som Claudia selv har designet. Pendlen er et genbrugsfund fra Spanien.

Betagende udsigt

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

I stuen kan udsigten til det bjergtagende landskab nydes til fulde gennem det store glasvindue. Sofaen og stolene i sofagruppen på terrassen er fra Paola Lenti, mens Toy-stolene og det hvide spisebord er designet af Philippe Starck for Driade.

Afslappet atmosfære i både stue og køkken

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Met et rustikt bord som køkkenø og et højskab i stedet for overskabe underbygger køkkenet den åbne, afslappede atmosfære, som præger ferieboligen. Køkkenindretningen er fra Modulnova, mens Riva har designet det runde bord ved sofaen.

Endnu en skøn terrasse

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Med terrasser
 mod nordøst og syd har Claudia Ponti sikret udepladser til både morgen- og aftensolen.

Nyd en middag på toppen

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Spisebord og Toy-stolene på den solbeskinnede terrasse er designet af Philippe Starck.

Lyst og lækkert

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Soveværelset har som stuen et stort vindue, der sikrer, at man kan nyde udsigten til fulde i alle døgnets timer. De gråbrune farvenuancer spejler facaden og naturen udenfor. Sengen er designet af Clauda Ponti selv, mens Tolomeo-lamperne er designet af Michele de Lucchi og Giancarlo Fassina for Artemide.

Dekorative fliser i brusekabine på badeværelset

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Dekorative fliser fra Mosaic del Sur gør badet til et lækkert møbel.

Et smukt lille hjørne

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Vasken for enden af gangen kan både være en del af rummet og skærmes af med hørgardiner. Over vasken hænger et specialdesignet spejl med ramme af cortenstål, samme materiale som overdækningen på terrassen. Ranarp-lamperne er fra Ikea.

Gardiner der bryder looket

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Lange gardiner i gangen gør det muligt at afskærme dørene til soveværelset og badeværelset, et æstetisk greb, der luner og bryder det lange rum op. Caravaggio-pendlerne er designet af Cecilie Manz for Lightyears.

Se solnedgangen fra poolen

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Fra terrassen har man en fantastisk
 udsigt over Piacenza-provinsen og ikke mindst svømmebassinet, som integreres flot i landskabet med sin mørkegrå finish. Solstolene er fra Talenti, mens den grå siddepude er fra Pomodone.

En lille pause i eget design

© MONICA SPEZIA / LIVING INSIDE

Claudia Ponti tager en pause i møblerne fra Green Green, som hun selv har været med til at designe. Mikset af træ, sten og cortenstål giver facaden et lunt og levende udtryk. Den sorte Spun-stol, designet af Thomas Heatherwick for Magis, er som en skulptur i forgrunden. Lænestolen i baggrunden er fra Paola Lenti.

Relaterede Artikler