Dansk sommerhus i absolut særklasse

"Det bedste ved vores nye fristed er udsigten."

Hus på bakke med ugsigt overvandet ved solnedgangen
© Kristian Septimius Krogh

Flot knejsende på kanten af Sejerø Bugt ligger det 350 m² nybyggede sorte træsommerhus. Det er bygget op i glaskuber, der følger landskabet og horisonten.

Ude godt, hjemme bedst

Da familien Hansen i flere generationer har haft relation til området omkring Sejerø Bugt, lå det lige til, at det var her, de skulle have et sommerhus.

Hus med vinduer pegende ud mod græsskråning
© Kristian Septimius Krogh

Poesien vandt og huset blev, som arkitekt Martin Kallesøe forstillede sig – nemlig som et fugletræk, hvor 4 svaler lægger sig til rette på bakken og skuer i hver sin retning. Det 350 m² store sorte træhus ligger perfekt på grunden med sine kubistiske panoramapartier.

Drømmen om panorama

De havde i en årrække nydt ferielivet i et mindre sommerhus på en af parallelvejene, men længe havde de haft en drøm om at bygge deres helt eget sted.

Da et ældre nedslidt 60'er-hus kom til salg på en stor 3500 m² naturgrund på første række til vandet, så de derfor muligheden for at realisere deres drøm og satte deres eget hus til salg og købte huset med den perfekte panoramaudsigt.

Luftfoto af hus med udsigt til vandet
© Kristian Septimius Krogh

Himmel, hav og horisont kan stadig ses fra vejen, med ejendommen beliggende på den store grønne plæne og med det frodige flade sedumtag, der næsten går i et med den smukke natur.

Luksus med miljøet i fokus

De vidste fra begyndelsen, at de ville have et sort træhus med et smukt grønt miljøvenligt sedumtag (mostag med vilde blomster), men det var først, da arkitekt Martin Kallesøe lagde sit prospekt på tegnebordet, at de blev helt klar over, hvordan projektet skulle udforme sig – huset skulle falde smukt ind i naturen og lægge sig tæt op ad de traditionelle sommer-
huse i området – og så alligevel skille sig ud.

–Vi var ret vilde med den poetiske optakt, som Martin kom med.

Han forklarede, at det skulle ligge, som var det et fugletræk, hvor 4 svaler lagde sig til rette på bakken og skuede i hver sin retning, fortæller parret.

Spisebord i træ med udsigt til vandet
© Kristian Septimius Krogh

Spisestuen er husets perle med 180 graders panorama via de store gulv til loft-vinduer. Her kan man både opleve at se solen stå op og gå ned. Gulvet er lagt med mørkegråt glittet beton fra Weber. Det store rå plankebord er fra By Løth, og stolene er fra Ilva.

Drømmehus med med klar vision

60’er-huset blev planmæssigt revet ned, da det var meget langt fra det drømmeprojekt, som parret havde i tankerne, og i efteråret 2017 stod det 350 m² store nybyggede fritidshus færdigt på grunden.

Køkken i sorte og hvide elementer med åben terrassedør
© Kristian Septimius Krogh

Det store køkken-alrum ligger badet i lys det meste af dagen, med gigantiske gulv til loft-skydedøre ud til terrasser på begge sider af huset.

Køkken i sorte og hvide elementer
© Kristian Septimius Krogh

Køkkenet, som er bygget op omkring en køkkenø og med indbyggede skabe på endevæggen, er i sort-hvid og fra Svane Køkkenet.

Hus i sort træ med stor træterrasse med havemøbler
© Kristian Septimius Krogh

Den store terrasse ud fra køkkenet ligger helt i læ fra vind mod vandsiden, men havet kan stadig skimtes gennem husets store gennemgående glaspartier.

Loungeområde med udsigt udover havet
© Kristian Septimius Krogh

Det udendørs loungeområde ligger helt i læ og er indrettet mellem spisestue og stue. Her får man virkelig følelsen af at være midt i mellem himmel og hav.

Sommerhus med naturen som omdrejningspunkt

Det er bygget op i sammenhængende kubistiske moduler med gangpartier imellem og er placeret med hensyntagen til terræn, vind, vejr og den helt betagende
udsigt ud over bugten.

Højt hævet på skrænten ligger det iøjnefaldende træhus med sine gigantiske panoramavinduer og tilbagetrukne læterrasser, som følger ejendommen på 3 sider og er på i alt på 250 m².

Husets front mod vandet er ofte ret forblæst, mens der er læside op mod skrænten.

Alligevel er der to udsigtsterrasser mod vandsiden – en stor ud fra alrummet og et mindre loungeområde ud fra stuen.

Ønsker familien at sidde helt i læ, bruger de den store terrasse, som går ud fra køkkenet, forrest på grunden.

–Det bedste ved vores nye fristed er udsigten. Ude- og indeliv flyder fuldstændig sammen. At sidde ved spisebordet omgivet af glas på 3 sider er som at sidde på terrassen – også på en uvejrsdag. Vi oplever årstidernes skiften på nærmeste hånd og glæder os over rådyrene, der går forbi og brøler ad os. Det er vidunderligt, fortæller parret.

Opholdsstue med sofa og lænestol og udsigt udover havet
© Kristian Septimius Krogh
Lænestol med skindtæppe foran stort vindue med udsigt til havet
© Kristian Septimius Krogh

Overalt i fællesrummene er der et vidunderligt vue over vandet. Det gælder også fra stuen, som er enkelt møbleret med en stor flyder af en loungesofa fra Bolia. Sofabordet og tæppet er fra Ilva, den pelsbeklædte flagermusstol er fra Cuero og den store plakat er købt af en ven.

Udsigt fra soveværelse
© Kristian Septimius Krogh

Der er 4 store soveværelser i huset, og de er stort set ens indrettet, helt enkelt lyst og nordisk. Fra master bedroom kan man ligge i sengen og se solen stå op. Herfra er der bare få skridt hen over plænen og ned ad den simple trappe til vandet.

Plads til fællesskab og privatliv

Boligen er indrettet med master bedroom i den ene ende, et stort køkken-alrum i midten, som ligger i åben forbindelse til spisestuen.

I midten, op mod bakken, har familiens to teenagepiger deres værelser, og i den anden ende ligger et bryggers samt gæsteafsnit med soveværelse, bad og sauna.

Gang gennem huset
© Kristian Septimius Krogh

Den lange mellemgang har store vinduer mod vandet. Modsat vinduerne er husets to teenageværelser samt et badeværelse placeret.

Terrasse med kajak og kig ind i entreen
© Kristian Septimius Krogh

Huset er bygget på en 3500 m² stor naturgrund på en let skrånende skrænt. Terrassen følger huset på tre sider. Den store terrasse ved hoveddøren bruges bla. til at klargøre kajakkerne inden en tur på vandet.

Møde med naturen inde som ude

For at bløde op på de stramme arkitektoniske linjer i selve byggeriet er interiøret valgt i naturens egen farveskala, og overalt finder man naturlige materialer såsom uld, træ, skind og sten.

– Til hverdag bor vi i København, så det er et stort privilegium at kunne trække sig fra storbyens travle puls, køre herop i stilheden og nyde den vilde natur både inde og ude, fortæller parret afslutningsvis.

Garage med plads til to biler
© Kristian Septimius Krogh

Ejendommen set fra vejen. Bygget ind i den let skrånende grund, med garage til to biler og nedgang til selve huset via en bred trappe. De høje smalle vinduespartier er ind til badeværelser og teenageværelser.

Udsigt udover vandet
© Kristian Septimius Krogh

Det kuperede morænelandskab langs Odsherreds kyst ud mod Sejerø Bugten.

Badeværelse med dobbel håndvask og stort spejl
© Kristian Septimius Krogh

Huset har tre næsten identiske badeværelser med smalle lysindfald og ovenlys, store gråbrune keramiske fliser på gulv og i bruseniche, hvide vægge og loft og stramt hvidt inventar med to håndvaske.

Badeværelse med brusekabine i mørke fliser
© Kristian Septimius Krogh

Fliser er fra Starck. Baderumsmøbel fra Dansk Interiør Design.

Sauna med udsigt udover havet
© Kristian Septimius Krogh

En skøn sauna er indrettet i forlængelse af det ene badeværelse. Her er væggene beklædt med mørkt bejdset eg i smalle stave. Et flot modspil til det ellers så stramme monokrome look i resten af huset. Sauna er fra Bad & Wellness. Baderumsmøbel er fra Dansk Interiør Design.