Se Vedbæks helt egen lille Louisiana
Holdbart, tidløst og personligt er kodeordene i denne fantastiske 60’er-villa, hvor kvalitetshåndværk og fokus på detaljen gennemsyrer indretningen.
Af
Huset set fra haven viser tydeligt, hvorfor huset også bliver kaldt for lille Louisiana. Naturen, skoven og himlen bliver en del af udsmykningen i hjemmet på grund af de mange vinduespartier.

Fra indgangsniveaet er der et smukt vue over den store åbne stue, der ligger i forskudt niveau. Korkbænken er designet af Ilse Crawford for Ikea. Patchwork-tæppet fra The Apartment på endevæggen giver stoflighed til rummet, Kunstværket er af Curtis Jere.
Lille Louisiana
Villaens smukke arkitektoniske linjer falder blødt ind i det nordsjællandske landskab, og leder straks tankerne hen på det verdensberømte kunstmuseum Louisiana i Humlebæk. Det er ikke helt uden grund, for arkitekterne Jørgen Bo og Vilhelm Wohlert, der har tegnet huset i 1964, står også bag Louisianas kendte rammer.

Den højryggede sofa i mohairvelour af Ilse Crawford indrammer den store åbne stue og skaber et rum i rummet. De ekstravagante lænestole er Utrecht fra Cassina. Lampen er af Serge Mouille købt hos Sacre Ceour. Plaiden på puffen samt den blå pude i sofaen er af Tom Dixon. Sofabordet er fra Gubi, og kelimtæppet er købt på bazar i Istanbul.

Karina Mundt Holst er ejer og kreativ direktør i taskefirmaet Decadent.
Respekt for det oprindelige
Karina Mundt Holst, ejer og kreativ direktør i taskefirmaet Decadent, bor her i dag med sin mand, Jens Højmann, og deres to sønner, Albert og Carlo. Selvom hendes mand er selvstændig ejendomsmægler, så var det Karina, der fandt huset i Vedbæk og med det samme vidste, at her måtte familien bo.
Huset står arkitektonisk i dag som dengang, det blev opført, med mange af de originale materialer bevaret. Tidligere ejere har malet en del af træværket hvidt for at skabe en lysere bolig. Også husets køkken og badeværelser er renoveret med respekt for husets stil.

Den åbne pejs bliver tændt i weekenderne i vinterhalvåret, hvor der dækkes op til familiemiddag i stuen. En markering af forskellen fra hverdagene, hvor familien spiser i køkkenet.
Helt speciel rum-fornemmelse
– Vi har altid godt kunnet lide den stringente arkitektur og kom fra et 1970'er-rækkehus, som kunne lidt af det samme som dette hus kan. Men med denne villa fik vi en planløsning, der var helt ideel til vores behov. Med rigtig god plads i alle rum, brede trapper og åbne forskudte etager, der giver en helt speciel rum-fornemmelse. Mange af detaljerne kender vi fra Louisiana, hvis arkitektur vi altid har beundret og ofte besøger. Der er virkelig tænkt over udformningen, så det bliver en oplevelse at bevæge sig rundt i huset.

E15-bordet fra Casa Shop har fået følgeskab af Arne Jacobsens Serie 7-stole i skind. Spisebordet er placeret, så man både kan se haven og pejsen. Loftslamperne er de klassiske Louis Poulsen-radiohuspendler.
Med inspiration fra de store designere
Parret er inspireret af den skandinaviske stil, så de store danske designklassikere af Arne Jacobsen, Hans J. Wegner og Poul Kjærholm er repræsenteret i hjemmet. Men flere udenlandske designere som Serge Mouille, Dieter Rams, Ilse Crawford og Piet Hein Eek er med til at sætte deres præg på indretningen.

Det er Garde Hvalsøe, der har snedkereret køkkenet i nordisk stil – enkelt og tidløst som resten af huset. Materialerne er egetræ, og de sorte linoleumsplader er med til at give en god og dæmpet rumklang.
Varm og personlige atmosfære
Mange af de smukke møbler, som parret holder meget af, er formgivet i samme tidsperiode, som huset er bygget. Dette understøtter husets arkitektur samt datidens brug af de enkelte rum. De åbne rum, der får møblerne til at træde tydeligt frem, indbyder til, at man følger husets linjer og respekterer arkitekternes tanke med huset. Dette har parret klaret til fulde og samtidig skabt en varm og personlig atmosfære i hver en krog af det 337 kvadratmeter store hjem.
– Når man bor i et stort hus, som vi gør, er det vigtigt med en vis størrelse på det meste i indretningen. Det gælder lamperne, kunsten på væggene og selv blomsterne.

De karakteristiske vinduer, tegnet af Louisianas arkitekter, ses på begge sider af huset. Poul Kjærholms spisebord i hvid marmor er Karinas favoritmøbel og passer godt til de skiferbelagte gulve og Wegners Y-stole i egetræ. Loftslampe i messing fra Gubi.
Elementer der giver kontrast til det klassiske
Og så er det vigtigt for Karina, at det hele ikke bliver for pænt, tidstypisk og klassisk. Hun kan godt lide ting, som er lidt finurlige eller egentlig ikke passer ind i stilen. For eksempel rokoko-
kommoden i gangen eller korkbænken tilfører stilmæssig kontrast, der giver liv til rummet.

Den brede gang ved hovedindgangen har integrerede skabe på hele den ene langside, så gangen let kan holdes ryddelig. Gulvet er mørkegrå skifer, og kelimtæppet i naturfarvet uld er købt i Istanbul. En af de forrige ejere malede de originale træfarvede vægge hvide, så gangen fremstår lysere og større. Bænken i egetræ og skind er designet af Børge Mogensen. Kommoden er købt på Lauritz, et møbel, Karina bevidst har valgt for at bryde stilen lidt.

Badeværelset er inddelt af en glasvæg til det store bruserum. Ovenlysvinduet giver en oplevelse af at stå under åben himmel og bade. Håndklædeholder er fra Menu og taburet er fra Klüver Dehli. Armatur er fra Vola.
Vægt på det personlige
– Vi lægger meget vægt på personlige ting i vores indretning. Fx. ting fra rejser, tegninger fra vores drenge, gaver fra venner eller arvestykker, der fortæller små historier. Det er det personlige, der giver hjemmet karakter.

Trappen fører op til køkkenet, indgangen og værelsesgangen samt ned til gildesalen i kælderplan. Skålen er fra Bornholms Keramik og et af flere arvestykker.

Poul Kjærholms daybed, Le Klint-lampen og marmorbordet fra Gubi bliver som skulpturer i den arkitektonisk smukke stue med sildebensparket i eg.