Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Skillevæg: En smart løsning

Men hvordan opsætter man en skillevæg i et hjem med gulvtæppe og stuk?

Kære Lone Barslund,

Jeg skriver til dig for at få råd vedr. opdeling af et arbejdsværelse. Min store pige drømmer om at få en del af værelset, og jeg synes det er stort nok til at opdele det, således der også bliver plads til et arbejdsbord tæt på de tre skabe. Mit største problem er hvorledes man sætter skillevægge op uden at ødelægge stuk loftet. Og indsættelse af dør, når der nu er fast gulvtæppe i hele værelset...

For at få lys ind i arbejdsdelen, har jeg tænkt på at sætte glas i døren indtil 'sunroom'.

Siden min datter kun har brug for værelset i 6-8 år, er jeg ikke klar til en alt for dyr ombygning.

På forhånd mange tak for hjælpen!

Jeg læser altid alle dine tips på Bo Bedres hjemmeside.

Venlig hilsen,
Anne Cathrine Lund Petersen

Kære Anne,

Det kan godt lade sig gøre at opsætte en let skillevæg uden at ødelæge stukkaturen i loftet, men gulvtæppet kommer du til at skifte, den dag væggen skal nedtages igen.
Væggen kan fastgøres med beslag så langt inde fra siderne at den ikke rammer stukkanterne, men lægter og beslag i gulvet skal være solide og vil lave huller i tæppet. Det er vel nok en udgift, der er i orden i forhold til at få et godt og velfungerende børneværelse, tænker jeg?

Arbejdsdelen bliver smal, da den er gennemgangsvej til børneværelse, sunroom og det store klædeskab. For at få et godt møblerbart værelse uden mere spild end højst nødvendigt, vil jeg placere den nye dør i hjørnet, for her er der allerede et nødvendigt friareal foran det indbyggede skab, som så udnyttes til gangareal til værelset.
Det gør til gengæld at resten af børneværelset fint kan møbleres med seng i hjørnet, et lille bord til leg og lektier samt lave reoler under vinduerne til legesager, lampe og andet godt.
Arbejdsbordet i gennemgangsrummet placeres som vist, så der er god passage videre til det bagerste sunroom,- det vil sige cirka en meters afstand fra hjørne til bordkant.

Døren, der leder ind til værelset, sidder hængslet helt galt,- den kunne I med fordel få vendt om, så den kommer til at stå opad væggen med skabene, så man ikke skal udenom den. Jeg har stiplet den bedre placering.
Den nye skillevæg er let og I kan derfor ikke bruge den til ophængning af tunge ting. Hvis I vender døren om, så kan der blive plads til en høj bogreol for enden af skabet. Den er også stiplet ind på planen.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund

Håndplukket til dig