Rå og moderne lejlighed på Holmen

I den mere end 60 år gamle værftsbygning Torpedohallen på Holmen har Inge-Hanne Tegnander og hendes mand indrettet sig med rå enkelhed og en stærk fornemmelse for kvalitet.

Råt og køligt kig på Holmen
© Pernille Kaalund

Frosten har taget greb i Holmen i København og lagt et let tæppe af sne over de historiske bygninger, der fra 1690 til 1993 var hovedsæde for den danske flåde. I dag er Holmen gået i land, og almindelige danskere er flyttet ind i de restaurerede gamle huse – og i de nye, der er skudt op. I et område, der er attraktivt, omgivet af vand, udsigt og ro, men ligger midt i København. Det var dette, og fraværet af anden trafik end gående, cyklende og sejlende, Inge-Hanne Tegnander og hendes mand faldt for, da de i 2010 købte en lejlighed i den moderniserede værftsbygning Torpedohallen på Holmen.

Det er perfekt, det er et hjem, hvor jeg nyder at være, hvor jeg føler mig hjemme, hvor der er frit udsyn, masser af lys og højt til loftet, siger hun.

Og som ekstra plus, så ligger Dornbracht og Alapes showroom, hvor Inge-Hanne arbejder, lige om hjørnet. Ligesom det er tilfældet med flere af de øvrige lejligheder er parrets toetagers hjem indrettet med et åbent køkken-opholdsrum under de høje hvide lofter med gennemgående stålbjælker. Det er tydeligt, at tegnestuen Vandkunsten var inspireret af New Yorks mange loft-lejligheder, da de i sin tid forvandlede bygningen fra torpedobåd-anlæg til lejligheder.

Fornemmelse for god kvalitet

Den rå fornemmelse fra stedets historiske fortid er bevaret med en industriel stil, meget enkle materialer og store åbne flader. Arkitekturen er stærk og enkel. Karakteristisk, men dog let at sætte sit eget præg på.

Hvilket parret da også gjorde, da de rykkede ind. Badeværelserne har fået en ansigtsløftning med varme brune klinker, antracitgrå-brun eg og hvide håndvaske. De har desuden sat en væg op for at få et stort soveværelse, med ikke bare et walk in-closet, men et helt påklædningsværelse med et makeup-bord, Inge-Hanne selv har designet. Det lyse hjem bærer i det hele taget præg af, at Inge-Hanne har en stærk fornemmelse for den gode kvalitet. Ikke kun i sit job med high end-design: God kvalitet titter frem alle vegne i hjemmet lige fra de store linjer til detaljer og valg af lækre materialer og teksturer som fx flettede lædertæpper. Småting og nips er der stort set ikke noget af - Inge-Hanne er mere til få ting, gerne med rå grafisk kant eller hentet fra naturens verden, som gevirer og ben.

For mig skal et godt hjem have trygge rammer, rene linjer, smukke omgivelser, ro, funktionalitet, et skønt køkken, for jeg elsker at lave mad, og lækre materialer. Det perfekte ved hjemmet er, at jeg føler mig hjemme og nyder det frie udsyn, masser af lys og højt til loftet, at være tæt på byen og alligevel bo på en ø, siger Inge- Hanne, der elsker at sidde og kigge ud på vandet en søndag morgen kl. 7, hvor alt er stille og svanerne svømmer forbi med deres ællinger.

Eller når jeg giver mig selv en hjemmespa-oplevelse på badeværelset. Det ene badeværelse er mit alene, og der har jeg alle ting til en hjemmespa-aften.

Billede: Inge-Hanne og hunden på gangbroen mellem de imponerende bygningers rå jernkonstruktioner. Gangbroerne på tværs af de to bygninger binder byggeriet sammen og giver nem adgang mellem lejlighederne.

Spisebord fra Fredericia Furniture
© Pernille Kaalund

Køkkenet har direkte adgang til en terrasse med udsyn til Tivoli, Rådhuset og byens tårne. Indenfor er indretningen holdt enkel og samlet omkring spisebordet fra Fredericia Furniture, som står på et mørkebrunt tæppe af knyttet i læder. Stolene fra Arper i mørkebrunt læder er speciallavede

Sort Boform-køkken
© Pernille Kaalund

Boform-køkkenet med skinnende, sorte skabe og matte låger på overskabene er rendyrket enkelhed med et spændende miks af forskellige glatte overflader. Stjerner på den gråhvide Viggo-løber fra Pappelina pifter det hele op.

Inge-Hanne Tegnander
© Pernille Kaalund

Inge-Hanne nyder udsigten fra et praktisk transportabelt køkkenmodul, som kan rulles lige derhen, hvor man har brug for det.

Terrasse med udsigt
© Pernille Kaalund

Udsigten til det stille vand og det åbne landskab er ret unik i København. Bord og stole hedder Forest og kommer fra italienske Fast Design.

Stue med små oaser
© Pernille Kaalund

Stuen har syv meter til loftet på det højeste sted. Det kan gøre det lidt svært at skabe en hyggelig stemning, men det er lykkedes ved at vælge møbler i mørke farver, der skaber små oaser af varme midt i det hvide. Lænestole og bord er begge købt i Stockholm, det petroleumsgrønne Massimo-tæppe er specielt fremstillet, og skænken ved væggen er fra Søgaard Møbler. Den hvide Twiggy-gulvlampe er fra Foscarini.

Reflector Lamp af Andreas Martin-Löf
© Pernille Kaalund

Væggene er helt bevidst holdt næsten fri for kunst o.lign. Her har et enkelt rensdyrgevir, som er hjembragt fra Røros i Norge, dog fået lov at trone. På skænken står et meget gammelt Mønt-ur og en Reflector Lamp designet af Andreas Martin-Löf.

Udstoppet fugl
© Pernille Kaalund

Ved at bruge elementer med forskellig strukturer og i forskellige materialer, som her en udstoppet fugl, skaber Inge-Hanne varme og stemning i de hvide og højloftede rum.

Blå-grøn tæppe fra Massimo
© Pernille Kaalund

I stuen ovenpå giver det varme, blågrønne tæppe fra Massimo en hyggelig loungestemning med mindelser om 1950’erne. Sofaen fra Raun har puder fra Rue Verte og Amazing Living. Det hvide Flower Table er fra Swedese, og stolen er et arvestykke. Det gamle arkivmøbel med projektørlampe og vase er fra Rue Verte.

Sofistikeret hulestemning i soveværelset
© Pernille Kaalund

Soveværelsets vægge er malet i en hel-mat elefantgrå. Sengegavlen er fra Tine K, puderne og tæppet fra Massimo. Natbord er en træstub fra Rue Verte, og den sofistikerede hulestemning bliver fuldendt af et lammeskind på gulvet.

Lækkert pålædningsværelse
© Pernille Kaalund

Inge Hanne har selv designet møblet i pålædningsværelset, for Søgaard Møbler. Her kan hun sidde og tage makeup på i naturligt dagslys. Konduktørstolen fra Sporvogn er et arvestykke efter hendes farfar, og spejlet har hun også selv designet. Hvid bordlampe fra Foscarini og hvid stenvase fra Rue Verte.

Sort spejl fra Menu
© Pernille Kaalund

Badeværelset er enkelt, men gennemført lækkert med brune klinker, der matcher åleskindstapetet fra Rue Verte. Spejlet med sort kant er fra Menu, og taburetten med håndklæde er japansk.

Badeværelse med brune klinker
© Pernille Kaalund

Den varme farve fra de brune klinker går igen i bordet fra Alape. Armaturer er fra Dornbracht, og håndvask fra Symetrics.