© iStock

På hvilken sal er det billigst at købe lejlighed?

Er en stuelejlighed billigere end en lejlighed på 2. 3. eller 4. sal? Du kan spare penge, hvis du vælger den rigtige. Læs med her, og bliv klogere på lejlighedernes værdi.

Er stuelejligheden billigst?

Du kan spare mange penge, hvis du vælger at erhverve dig en lejlighed, som ligger i stuen. I København kan du spare hele 22 procent ved køb af en stuelejlighed, i stedet for en lejlighed, der er placeret højere oppe i bygningen.

Det fungerer således, at jo højere op du vil i etageejendommen, jo dyrere bliver det. Kvadratmeterprisen for en lejlighed med beliggenhed i København på 5. sal er 33.457 kr., hvor en lejlighed i stuen har en kvadratmeterpris på 28.194 kr.

Hvis du vil spare endnu flere penge, så kan du vælge at flytte mod Odense. Odense er nemlig billigere i forhold til kvadratmeterpriserne, hvor en lejlighed på 4. etage koster 19.526 kr. pr. kvadratmeter, og en lejlighed i stueetagen blot koster 16.085 kr.

Alle beløb er trukket for perioden 01/01-2013 til 31/01-2017 og angivet i kroner. Omfatter udelukkende ejerlejligheder. Landsplan dækker samtlige lejligheder på landsplan, der er solgt i perioden. Indsamlet af Boliga, bearbejdet af Bolius.
© Bolius

Hvorfor er stuelejligheden billigere?

Du undrer dig måske over, hvorfor stueetagen er billigere end de andre etager, men der er faktisk en god grund.
Mange mennesker frygter nemlig at risikoen for indbrud i deres hjem er større hvis de bor i stueetagen, og faktisk viser det sig, at halvdelen af alle indbrud begås i stueetagen.
Men indbrud er ikke den eneste faktor som spiller ind. Risikoen for mindre sollys er markant større, og chancen for at blive beluret på ude fra gaden er ligeledes større, medmindre du bor i en høj stue.

Hvis du har besluttet dig for at du skal have en stuelejlighed, så kan det være en god idé at være opmærksom på, om stuen er høj og om der er direkte adgang til en dejlig gårdhave. Det kan trække værdien op.