Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

På toppen af en silo

ISLANDS BRYGGE - Den gamle frøsilo stod forladt i flere år, før den blev forvandlet til et helt unikt byggeri. Lejlighederne hænger uden på siloen, og kun den rå betonfod vidner om fortiden.

© bobedre.dk

Udsigten strækker sig milevidt ud over København med en blå himmel som loft. Små både tøffer af sted i havnen, og der er frit udsyn til bilernes lydløse travlhed og mågernes elegante styrtdyk. Stemningen er helt speciel her i det gamle havneområde på Islands Brygge, hvor byens lyde ikke kan få mast sig helt op i 39 meters højde til de eksklusive penthouselejligheder, der ligger allerøverst i den ombyggede frøsilo.

Hele området, som nu kaldes Havnestad, gennemgår i disse år enorme forandringer. De 84 nybyggede lejligheder med navnet Gemini Residence i den tidligere frøsilo er bare en lille del af bydelens nye udseende. Også de to andre siloer, der hørte til Dansk Sojakage Fabrik, er lavet om til skønne, moderne boliger. Det forbløffende byggeri i frøsiloen stod færdigt her i efteråret, og det adskiller sig markant arkitektonisk fra alt, hvad der før er set i København. Frøsiloen blev opført i 1965 og var i brug frem til 1992, hvor sojakagefabrikken med sine 1200 ansatte lukkede.

I nogle år lå siloen forladt hen. Øde og ude af brug. Men netop den specielle stemning i havneområdet og ønsket om at bevare et stykke af byens historie blev frøsiloens comeback, omend i en ganske anden forklædning. I 1998 gik Københavns Kommune i gang med en lokalplan for området, og herefter blev det vedtaget at bevare de tre siloer samt Zeppelinerhallen, der oprindeligt var en luftballonhal. Frøsiloprojektet blev lagt ud i en arkitektkonkurrence, som blev vundet af den hollandske arkitektgruppe MWRDV, der havde fået den unikke idé at placere lejlighederne uden på de to tidligere frøsilorør i stedet for at skære huller til vinduer og bygge indeni, som man normalt gør. Byggeriet blev efterfølgende projekteret af den danske tegnestue Jensen + Jørgensen + Wohlfeldt.

Penthouselejligheden på 8. etage, der reelt svarer til 11. etage, snor sig i en lang blød kurve med glas fra gulv til loft. Det giver et imponerende frit syn ud over byen og et fantastisk lys overalt i de 203 m2. Rummene er indrettet i zoner, som kan adskilles med skydedøre: værelse med badeværelse, stor åben stue, køkken, arbejdsrum og soveværelse med tilhørende badeværelse.

© bobedre.dk

Med højt til himlen og en fantastisk udsigt slynger den to meter brede altan sig langs lejligheden.

© bobedre.dk

Lejlighedens største rum er ikke opdelt, men har skydedøre, der kan lukke af til arbejdsrum og sove-værelse.

© bobedre.dk

Køkkenet

© bobedre.dk

Fra soveværelset vågner man op til en dejlig udsigt ud over byen.

© bobedre.dk

Stuen er indrettet med antikt, nyt og kunst.

© bobedre.dk

Gæsteværelset er i bløde toner og med den brune væg som flot effekt.

Relaterede Artikler