Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Omfordelingen af rum i en lejlighed kan være svær

"Problemet er et minimalt sovekammer og et toilet med brus, som slet ikke fungerer."

Omfordeling af pladsen

Hej Lone,

Vi har en fin to en halv værelses lejlighed, hvor problemet er et minimalt sovekammer og et toilet med brus, som slet ikke fungerer.
Vi har selv forsøgt at tegne en løsning hvor kammer og køkken slås sammen med ny spiseplads, hvilket vil give mere plads i vores ene stue, hvor den anden stue så må lade livet og blive til soveværelse. Men badet kan vi ikke løse, så vi håber at du vil kikke på det.

Mange hilsener Lotte og Kim, Vesterbrogade.

Hej Lotte og Kim,

Det er en oplagt idé at lægge køkken og kammer sammen og åbne til gangens areal, så der bliver plads til et stort spisebord og et godt arbejdskøkken med god opbevaringsplads.
Som I kan se har jeg anbragt vask og kog stort set samme sted som de nuværende, da det gør projektet meget mere overskueligt.

Ved at vende kogepladsen den anden vej, bliver der fin plads til en badeværelsesudvidelse, så I får en ny, rummelig bruseniche og et væghængt toilet med mulighed for at anbringe et vægskab ovenover potten til jeres toiletsager.
I entreen bliver der plads til et indbygget garderobeskab og en fri væg til knager.
For at få afstand imellem toilet og køkken opfordrer jeg altid til at installere en dør, så man kan sikres fred og ro, når man skal… Ikke mindst når I har flyttet spisepladsen ud i det åbne område. Vælg endelig en dør med glas, - den skærmer stadigvæk fint af for lyd og lugt.

Jeg ved ikke noget om de gamle gulves beskaffenhed, men der bliver en del lapninger i gulvet efter de fjernede vægge, så I må tage stilling til den bedste løsning. Det er vigtigt at gulvfladen er sammenhængende i hele arealet, så I kan vælge den billige løsning, der hedder diverse reparationer, slibning og maling eller det dyrere valg at lægge nyt trægulv. Linoleum er også et super underlag men lejlighedens alder taget i betragtning, vil jeg nok mene at et trægulv vil være kønnest.

Mange hilsener Lone

© Lone Barslund

© Lone Barslund

Relaterede Artikler