© Visualisering: Copenhagen Property Investment

Holsteins Palæ: Kongelige gemakker på 386 kvadratmeter til salg

Royale stuer – og Danmarks største lejlighed. Det er, hvad du får som køber af denne pragtbolig i det gamle København. Holsteins Palæ er blevet restaureret.

Bygget i 1687: 386 kvadratmeter sat til salg for 19 millioner

Du skal slå til nu, hvis du vil spise kirsebær med de helt fine. Stormgade 10 er netop sådan et sted – eksklusiviteten og den åndstunge historie siver ud af de nyrenoverede mure.

Her er i dag 12 lejligheder, og den mest ekstravagante lejlighed på 386 kvadratmeter er sat til salg for 19 millioner kroner.
Holsteins Palæ blev bygget i 1687 af hofsmarskal von Lützow, der – som titlen afslører – var meget tæt på kongehuset.
I 1600 og 1700-tallet var personlige relationer til Kronen og kongefamilien altafgørende for en persons livsforløb, og palæet holdt fast i denne status gennem århundreder.

Smuk marmortrappe og stuk bevaret

Det var den adelige Holstein-familie, som holdt til i huset i mange generationer, men de kongelige selv boede der også i perioden 1827 til 1872.
Ejendommen er i dag fredet og har senest huset Klima-, Energi og Bygningsministeriet.
Ingen kan i dag bebo hele ejendommen – sådan er vores samfund trods alt ikke mere.
Holsteins Palæ har været gennem en restaurering, hvor de karakteristiske bygningsudtryk fra husets bardom er nænsomt bevaret – for eksempel er her den smukkeste marmortrappe i opgangen og et stukarbejde, som englene helt bogstavelig talt synger i kor fra.

På visualiseringer her kan du se, hvordan lejligheden til 19 millioner kroner tager sig ud.
Eneste problem er måske, hvis spøgelset af den gamle hofmarskal vandrer hvileløst rundt i stuerne og brokker sig over støjende 'gæster' og tyvstjålne guldstole.

Se salgsopstillingen her