Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Holsteins Palæ: Kongelige gemakker på 386 kvadratmeter til salg

Royale stuer – og Danmarks største lejlighed. Det er, hvad du får som køber af denne pragtbolig i det gamle København. Holsteins Palæ er blevet restaureret.

© Visualisering: Copenhagen Property Investment

Bygget i 1687: 386 kvadratmeter sat til salg for 19 millioner

Du skal slå til nu, hvis du vil spise kirsebær med de helt fine. Stormgade 10 er netop sådan et sted – eksklusiviteten og den åndstunge historie siver ud af de nyrenoverede mure.

Her er i dag 12 lejligheder, og den mest ekstravagante lejlighed på 386 kvadratmeter er sat til salg for 19 millioner kroner.
Holsteins Palæ blev bygget i 1687 af hofsmarskal von Lützow, der – som titlen afslører – var meget tæt på kongehuset.
I 1600 og 1700-tallet var personlige relationer til Kronen og kongefamilien altafgørende for en persons livsforløb, og palæet holdt fast i denne status gennem århundreder.

Smuk marmortrappe og stuk bevaret

Det var den adelige Holstein-familie, som holdt til i huset i mange generationer, men de kongelige selv boede der også i perioden 1827 til 1872.
Ejendommen er i dag fredet og har senest huset Klima-, Energi og Bygningsministeriet.
Ingen kan i dag bebo hele ejendommen – sådan er vores samfund trods alt ikke mere.
Holsteins Palæ har været gennem en restaurering, hvor de karakteristiske bygningsudtryk fra husets bardom er nænsomt bevaret – for eksempel er her den smukkeste marmortrappe i opgangen og et stukarbejde, som englene helt bogstavelig talt synger i kor fra.

På visualiseringer her kan du se, hvordan lejligheden til 19 millioner kroner tager sig ud.
Eneste problem er måske, hvis spøgelset af den gamle hofmarskal vandrer hvileløst rundt i stuerne og brokker sig over støjende 'gæster' og tyvstjålne guldstole.

Se salgsopstillingen her

Håndplukket til dig