Dansk enkelhed

Arkitekt- og ægteparret Helle Juul og Flemming Frost fandt en lejlighed i et flere hundrede år gammelt hus i den italienske region Ligurien.

© Sven Berggren

At købe et fiks og færdigt hus i Norditalien ville naturligvis ikke være løsningen for professionelle arkitekter som ægteparret Helle Juul og Flemming Frost. Det var da heller ikke den løsning, der blev valgt, da de for nu snart et par år siden, stærkt tilskyndet af venner, begyndte jagten på et feriested i Norditaliens gamle fæstningsby, Pigna, i regionen Ligurien.

Helle Juul og Flemming Frost faldt for en lejlighed i et gammelt hus fra 15-1600 tallet, og den skulle nu blive den charmerende kontrast til huset i Klampenborg nord for København, som de søgte efter.

Selve byen Pigna, der ligger i baglandets bjerge, er bygget på et grundlag af et gammelt fæstningsværk og ligger små 20 km uden for grænsebyen Ventimilia mellem Frankrig og Italien, kun en lille times kørsel fra Nice. Lejlighedens 115 m2 er i dag sat i stand, så den nu, efter at vægge er fjernet, og rummene er ændret fuldstændig, er blevet en elegant, spændende og moderne kontrast til husets høje alder.

© Sven Berggren

Arkitekterne faldt for dette gule hus med de grønne skodder. Huset, der er fra 15-1600-tallet, er nu sat i stand med stor respekt for husets charme og høje alder.

© Sven Berggren

Helle Juul og Flemming Frost er partnere i arkitektfirmaet Juul/ Frost Arkitekter i København og samtidig også gift med hinanden.

© Sven Berggren

Fra stuen og køkken-alrummet er der kig helt ud til indgangspartiet. Sofa og stol er fra Paustian, mens det sorte skab med glaslåger passer perfekt i stilen til dørene med glas og det sorte spisebord.

© Sven Berggren

Som indgangsdør til selve lejligheden er valgt en sortmalet grafisk metaldør. Glasset i indgangsdøren danner sammenhæng med samme type dørparti ved balkonen i køkken-alrummet.

© Sven Berggren

Den nye balkon med udgang fra køkkenet har udsigt over byens tage. Møblerne er fra Ilva.

© Sven Berggren

Fra soveværelset er der direkte adgang til badeværelset. En skydedør i hærdet glas giver gode forhold for lyset i lejligheden.

© Sven Berggren

Også i badeværelset er der brugt Boffi-elementer med bordplade i corian. Lampen er fra Interstudio.

© Sven Berggren

En fin detalje i lejlighedens store entré. De høje spejle står direkte på gulvet og gør rummet endnu mere luftigt.

© Sven Berggren

Ind til soveværelset er der en skydedør i hærdet glas for at udnytte lyset bedst muligt og samtidig understrege den luftige stil, som parret ønsker. Dørene er fra en producent i Monaco, og sengen er købt i Italien. Soveværelset har et gammelt, fint træloft, som naturligvis er bevaret.