Vidunderlig julebolig nord for København

I denne lyse villa er der pyntet fint op til jul. Her er traditionel, rød jul med nisser sat ind i et minimalistisk, moderne og funklende juleunivers.

spisestue med spisebord og sorte spisebordsstole fra gubi
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Rækken af vinduer sikrer et smukt lysindfald i husets spiseområde, der er indrettet kontrastfyldt og med et strejf af eklektisk art deco. Gubi Beetle-stole er placeret omkring et rundt bord af Moooi. Kobberpendlen er designet af Tom Dixon, og lysestagerne i krystal er fra Reflections Copenhagen. På den bageste væg hænger et fotografi, Julie har købt hos Modern Lamps. Krukken i vindueskarmen er fra De Fire Årstider.

Julie Hugaus hjem glimter af jul. Traditionel, rød jul med nisser sat ind i et minimalistisk, moderne og funklende univers. Hun er medejer af Reflections Copenhagen, der laver spejle og krystalobjekter, og bor sammen med sin mand, Frederik, og børnene Vilma Dakota på 8 og Vegas Dixon på 4 år ved Øresund i en spændende funkisvilla fra 1880. Her har arkitekturens modernistiske formsprog sat sit præg på interiøret, og skandinavisk tradition forenes med dekadente undertoner og detaljer.

Julie Hugaus stilsikre smag er nem at afkode i hjemmet, der er indrettet med rene linjer, designklassikere, smukke krystalvaser og spejle af eget design fra Reflections Copenhagen, som på fornem vis forener kunst og design i et art deco-univers.

julie hugau fra reflectios copenhagen pynter juletræ i sin stue
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Julie Hugau og familien er vilde med utraditionelle juletræer. Det spinkle cedertræ er pyntet med stilrent julepynt fra Haus.

Hun kan godt lide at mikse stilarter og kontraster i indretningen, ligesom hendes julepynt også er en blanding af gammelt og nyt. Royal Copenhagen-pynten har hun fået af sin mor, og det har hun blandet med mere moderne julepynt, hun selv har samlet gennem årene.

– Jeg synes, det giver en skøn sammensætning at blande nisser med arvestykker og noget nutidigt, da det for mig er indbegrebet af rigtig julehygge. Det får mig til at tænke tilbage til mine første juleminder fra barndommen, hvor jeg kunne ligge under min mormors juletræ i timevis og kigge op på alt den smukke julepynt, siger Julie Hugau, der forbinder højtiden med kærlighed, tryghed og glæde.

bord med marmorbræt fra hay og sort lysestage og spejl
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Julie har skabt små stilleben rundt omkring i hjemmet og er særlig glad for tilbehør med spejleffekt. Billion Square-spejlet i baggrunden forener på en og samme tid dekoration og kunst og skaber således en ny, spændende rumoplevelse. Marmorbakken er fra Hay, julefiguren fra Royal Copenhagen og krystalstager samt spejl fra Reflections Copenhagen.

For designeren er julen et frirum fra en travl hverdag. Julefreden sænker sig som et tæppe, der varmer hende og hendes nærmeste, og højtiden handler om traditioner, familiehygge omkring julemaden og glade børn med julelys i øjnene.

– Som tradition pynter vi altid op til julen første søndag i advent, så vi får sat scenen for december måned, fortæller Julie Hugau.

hvid julepynt fra haus på juletræ
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Den hvide julepynt fra Haus skaber en fin, afdæmpet julestemning.

Det enkle udtryk i hjemmet skaber en særlig ro, der i julen underbygges af naturlig julepynt og skæret fra levende lys.

– Omkring juletid elsker jeg at bringe naturen indenfor. Det giver en dejlig juleatmosfære, når duften af skov og gran byder velkommen, siger Julie Hugau, der også tilpasser hjemmet til de mørke måneder med masser af stearinlys og skønne lamper – det er den måde, hun forener æstetik med hygge.

hvid julepynt af stjerner og klokker på juletræ
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
stue i sorte og hvide farver pyntet op til jul
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Som kontrast til de hvide flader holder Julie møbler og tilbehør i gyldne og mørke toner. Sofaen er fra Ilva, og marmorbordet har Julie selv fået lavet. Ovenpå bordet står en vase i messing fra H. Skjalm P., mens glaskuglerne er fra Tiger, og stagerne fra Reflections Copenhagen. Bordlampen ved sofaen er en jubilæums-version af Pipistrello i guld designet af Gae Aulenti for Martinelli Luce. Træbænken er fra Brasilien.

julebord med gran og kogler og tallerkener fra lyngby porcelæn
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Farver og materialer er nøje udvalgt til årets julebord, der er dekoreret med lime, kærlighedsfrugter, forskellige slags gran, grankogler, grønkål, blomster og røde bær samt artiskokker og eukalyptus. Gæsterne skal spise af tallerkner fra Lyngby Porcelæn og drikke af krystal- og champagneglas fra Sacre Coeur. De dekadente krystalstager og vasen fra Reflections Copenhagen giver et ekstravagant spark til den naturlige pynt.

vindueskarm med stor vase og julefigurer fra royal copenhagen
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Vinduet er dekoreret med en julebuket i en krystalvase fra Reflections Copenhagen og gamle Royal Copenhagen-julefigurer, som Julie har fået af sin mor. Glaskugle og gevir er fra Rue Verte.

brændeovn i stue pyntet op til jul
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Stuens brændeovn skaber hygge i julen. De grafiske fliser er fra Marokk, mens kurven til brænde er fra Ørskov, og krukken med en kaktus er fra Tine K Home. Krystalvase og spejl er af eget design fra Reflections Copenhagen.

badeværelse i sort marmor og væglampe fra gubi
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

De sorte Marquina-marmorfliser på væggen giver badeværelset et sofistikeret look og skaber samtidig en hyggelig hulestemning. Armaturet er fra Vola, mens skufferne med sorte messinggreb er snedkerfremstillet. Krystallysestage er fra Reflections Copenhagen, og Cobra-væglampen er designet af Greta Grossmann for Gubi. På bordpladen ligger en juledekoration af gran og glaskugler fra Tiger.