Spektakulær bolig midt i naturen

Inde i Stockholms smukke skærgård har et ungt par bygget et markant hjem midt i naturen.

bolig indretning sverige natur
© Christian Schaulin

Huset Six Wall House, der er tegnet af arkitekterne Arrhov Frick, kan umiddelbart virke som en brutal indgriben i naturen. Men ved nærmere eftersyn glider betonen og de store glaspartier flot ind i naturen.

Kølige rammer fyldt med liv og sjæl

Da parret flyttede fra Stockholms centrum til mere landlige omgivelser i Nacka, som ligger ved skærgården blot 20 minutter med kollektiv transport, var det ikke fordi, de var på udkig efter en landlig livsstil. Men efter mange år i byen, og med en familieforøgelse på vej, ønskede de mere ro og fred, når de kom hjem fra arbejde – begge arbejder i Stockholms hektiske hotelbranche.

Huset, de fandt, var en stor ejendom med egen strand og skov i baghaven. Parret kontaktede arkitektfirmaet Arrhov Frick og forklarede, at de ønskede et spektakulært byggeri, der ville skille sig ud fra naturen. Samtidig ønskede de at ramme udsigten til vandet ind.

– Vi faldt for ideen om en ret kølig ramme med rene linjer, som vi kan fylde med liv og sjæl. Det vigtigste for os er at skabe et hjem med god plads til familie og venner. Vi elsker at have gæster, forklarer de.

bolig indretning sverige natur glas
© Christian Schaulin

Stuen er det eneste rum, der har fuld højde til taget. Vinduer fra gulv til loft giver et fantastisk udsyn til naturen, hvilket skaber en fin kontrast til betonvæggene. For yderligere at bløde op har parret valgt feminine farver og tekstiler. Stolene er PK22, og sofabordet et PK61, begge designet af Poul Kjærholm. Pendlen Taraxacum fra Flos er designet af Achille Castiglioni.

Rum med hver deres karakter

Arkitekterne tegnede en to-etages kontruktion i beton og glas, som de kaldte Six Walls House, fordi planløsningen udgøres af seks fastlåste betonvægge.

– Dimensionerne og forholdet mellem rummene blev nøje testet med modeller på forhånd, eftersom der ikke kan ændres på rumopdelingen efterfølgende, forklarer arkitekt Johan Arrhov fra Arrhov Frick.

Resultatet er en sekvens af rum, der har hver deres helt særlige karakter. Gangen er smal og høj, mens badeværelserne er store, og soveværelserne minder om balkoner. Stuen er rummelig og høj til loftet, med meget lysindfald og en iøjnefaldende pejs, mens spisestuen er mere intim.

– Vi ønskede, at opholdsrummene skulle være i en slags åben løsning med tydelige zoner og tilgang til haven fra flere steder, siger parret.

Og det har de fået. Kombinationen af den rå beton og den lyse, nærmest feminine indretning og de store vinduer med udsigt og lysindfald gør huset til en perle ved den svenske skærgård.

bolig indretning sverige natur brænde hygge
© Christian Schaulin

Betonbænken i pejsestuen skaber en fin ramme omkring brændet. På den står en Taccia-bordlampe fra Flos, designet af Achille og Pier Giacomo Castiglioni.

bolig indretning sverige natur pejs
© Christian Schaulin

Pejsen er et skulpturelt element, der sammen med den specialbyggede reol udnytter hele rummets højde. Otto-sofaen fra Cassina er designet af Piero Lissoni.

bolig indretning sverige natur trappe
© Christian Schaulin

Entréen med trappen er bevidst bygget, så den har et smalt og højt udtryk. Dels for at spare plads, men også for at skabe afveksling mellem rummene i huset.

bolig indretning sverige natur stue spisebord spisestue
© Christian Schaulin

Bløde toner i spisestuen giver et fint modspil til den rå beton. Spisebordet er designet af Hans J. Wegner for Carl Hansen. Stolene er Arne Jacobsens Syverstol fra Fritz Hansen, mens Pleat-gulvtæppet er fra Armadillo & Co.

bolig indretning sverige natur køkken
© Christian Schaulin

Køkkenet, der er speciallavet til huset af en lokal snedker, har bordplader i marmor. Barstolene Steelwood fra Magis er designet af Erwan & Ronan Bouroullec. Lamperne er Light Bell fra Flos.

bolig indretning sverige natur sofa stue
© Christian Schaulin

På gæsteværelset står en daybed fra Ikea designet af Ilse Crawford med puder fra Hay. Væglampen 265 fra Flos er designet af Paolo Rizzato i 1973.

bolig indretning sverige natur badeværelse badekar
© Christian Schaulin

Badeværelset er indrettet af arkitektfirmaet Arrhov Frick og bygget af samme snedkerfirma som køkkenet. Som i køkkenet er bordpladen af marmor. Loftet i både bad og soveværelse er af træ, hvilket giver en varm stemning til rummene. Badekarret Oval er fra Svedberg, og pendlerne Glo-Ball fra Flos er designet af Jasper Morrison. Gulvfliserne er fra Mosa Tiles.

bolig indretning sverige natur seng hay
© Christian Schaulin

Soveværelset har en fantastisk udsigt til skoven og vandet udenfor. Sengetæppe og puder er fra Hay. Læderpuffen Esedra er designet af Monica Förster for Poltrona Frau.

bolig indretning sverige natur udsigt
© Christian Schaulin

Udsigten fra huset er en oplevelse at stå op til hver morgen, forklarer parret. Den uspolerede natur ligger blot 20 minutter med offentlig transport fra Stockholm.