Skønt art deco hjem fyldt med glitrende metaller og originale detaljer

Det faldefærdige bondehus i Toscana stammer tilbage fra 1400-tallet. Nu er det forvandlet til et hjem med et lækkert miks af glitrende metaller og originale detaljer. Og hvor art deco-stilen bruges præcist.

Moderne hjem med historiske rødder
© Monica Spezia/Living Inside

Det er her i midten af et af verdens mest eftertragtede landskaber, at en familie har ombygget et bondehus fra 1400-tallet til en moderne ramme for deres nye liv. Vi er lige uden for Firenze, og omgivet af grønne oliventræer og frodige vinmarker har Claudia Cennamo fundet sit eget lille paradis sammen med ægtemanden, Marco, og datteren, Zelda – “mit livs kærlighed”, som Claudia kalder hende. Det gamle bondehus var praktisk talt en ruin og helt faldefærdigt, da familien overtog grunden og huset. Med god hjælp fra arkitektfirmaet B-arch blev det transformeret til et moderne og funktionelt hjem uden at gå på kompromis med de historiske rødder. Træbjælkerne i taget og de originale stenvægge blev bevaret, og begge dele har givet hjemmet sin helt særegne karakter, men renoveringen har også været en stor og kostbar mundfuld og strakte sig over 4 år.

BILLEDE De store vinduer i det gamle bondehus uden for Firenze trækker det fantastiske landskab af oliventræer og frodig italiensk natur ind. Metalliske detaljer sørger for en eksklusiv atmosfære – rundt omkring i huset ses messing, guld og sølv. Bordet i messing og glas er speciallavet, mens den blå vases runde form gentages elegant i den skulpturelle messinglampe over, begge fundet vintage.

Håndplukkede detaljer
© Monica Spezia/Living Inside

– Vi har ønsket at forstærke stedets naturlige skønhed ved at foretage renoveringen på tåspidser, så vi ikke ødelagde husets oprindelige charme, forklarer arkitekterne. Claudia og familien ønskede sig et åbent hjem befriet for rigide regler, og derfor flyder rummene over i hinanden med usynlige zoner – ikke bare i interiøret, men også mellem inde- og udearealerne. Med udekøkken og swimmingpool er haven et naturligt samlingssted for både familie og venner, mens store vinduesflader sørger for, at rigelig med dagslys føres ind i rummene. Denne lyse atmosfære, kombineret med en kæmpe flyder af en cognacfarvet skindsofa fra Living Divani, gør stuen til et af Claudias yndlingsrum i hjemmet.

BILLEDE Skulpturelt og sanseligt. Håndplukkede dekorative detaljer som denne gulvlampe fra 1950erne kommer til sin ret mod de bløde kalkmalede vægge.

Industrielt køkken og ekstravagant lampe
© Monica Spezia/Living Inside

Både Claudia og Marco arbejder med mode og har sammen grundlagt mærkerne No Knitwear og Dimora, som de begge designer kollektioner for. Faktisk bliver de aldrig kede af at diskutere og læse om mode. En interesse som har smittet af på interiøret. Vellykket er valget af enorme unikke lysekroner, som ikke kun giver lys, men bliver til små kunstværker i den ellers minimalistiske indretning. Claudia er næsten lidenskabelig tiltrukket af metal. En fascination som ses i hele huset, der er fyldt med objekter i guld, kobber og sølv. Med størst effekt i den smukke dobbeltseng i art deco-stil, som er et fund. Her finder man også den specialdesignede walk-in-closet, som huser Claudias samling af tøj og tilbehør.

– Garderoben fortæller alt om mig, om mit liv og mine rejser. Alt har en sentimental værdi for mig, fortæller hun. Huset er nu ikke kun et hjem for hende, men også for hendes søster, der bor i den anden del af huset. De to søstre ønskede at bo tæt på hinanden, og de har nu skabt et kollektiv med bolig hver for sig. Fællesarealet er poolen og det helt vidunderlige landskab.

BILLEDE Industrielt køkken. De blanke stålflader i køkkenet fra Boffi reflekterer lyset udefra og de meget ekstravagante lamper, der ses overalt i huset. Her loftslampe fra 1950erne.

Nyt versus gammelt
© Monica Spezia/Living Inside

Arkitekterne har meget sanseligt brugt trælameller i de områder af huset, som er nybygget. Her ses køkkenet udefra og bagved de dele af huset, som kan dateres helt tilbage til 1400-tallet.

Til brug for hele familien
© Monica Spezia/Living Inside

Det stramme køkken fra Boffi bliver flittigt brugt af den lille familie, som fra rummet kan spadsere direkte ud i haven.

Loppefund på kryds og tværs
© Monica Spezia/Living Inside

Claudia holder af at finde specielle fund på loppemarkeder som fx den gamle Louis Vuitton-kuffert, her anbragt sammen med modebøger i reolen i støbt beton, der giver en stram kontrast til de rå stenvægge og de grafisk stærke vinduer.

En rigtig flyder
© Monica Spezia/Living Inside

En stor sofa fra Living Divani i cognacfarvet skind er familiens yndlingsmøbel og er, som den ligner, en rigtig flyder.

Unikt design oppe og nede
© Monica Spezia/Living Inside

Warren Platners Platner-stol for Knoll i lækker grøn velour er komfortabel at sidde i, men er samtidig i sit designudtryk mere moderne lige nu end nogensinde.

Soveværelse med karakter
© Monica Spezia/Living Inside

Sov smukt. Den skulpturelle messingseng i art deco-stil giver karakter til hele soveværelset. På hver side af sengen står vintage-gulvlamper købt hos italienske Monica Lupi.

Antikvitetsfund og speciallavet indretning
© Monica Spezia/Living Inside

Eksklusivt. Forældrenes badeværelse er stort og elegant med speciallavet indretning i sort og en lækker messingvask som prikken over i'et. Spejlskærmen er fundet hos en antikvitetshandler.

Kunstfærdig lænestol
© Monica Spezia/Living Inside

Kunstfærdig. Den skulpturelle lænestol fra 70'erne er købt hos Flair Firenze, mens de høje hæle – et af Claudias utallige par – er fra Aquazzura.

Badekar med kunst
© Monica Spezia/Living Inside

Over badekarret i art deco-stil fra Antonio Lupi hænger kunstinstallationen Ex Voto af Biscuit Lifos Ceramiche.

Poolen samler familien
© Monica Spezia/Living Inside

Swimmingpoolen deler familien med nabohuset – som er Claudias søsters, så dette område bliver flittigt brugt her, hvor somrene kan være ret så hede. Röshults har stået for det velekviperede grillområde.