Simonsen uden Munthe - Karens private modehus

Tøjdesigner Karen Vedel Simonsens hjem er som det modedesign, hun har erobret verden med. Den mere end 100 år gamle villalejlighed nord for København oser af farver, materialer og overraskende detaljer.

© Kennet Havgaard

Hun har erobret modeverdenen og fortsætter med at overraske med sit begavede, kunstneriske tøjdesign i designduoen Munthe plus Simonsen. Lige så overbevisende forstår hun at klæde en bolig på. Hjemme hos modedesigner Karen Vedel Simonsen er stilen et personligt møde mellem stram minimalisme, etniske indslag og Østens detaljerigdom og håndværk. Alt er valgt med sikker sans og sammensat i overraskende opsætninger. Detaljer binder de enkelte designermøbler sammen, og stemningen er helt speciel i designerens private rum.

  • Huset har en helt speciel atmosfære. Hvis der findes en hussjæl, så har det her hus en helt speciel smuk og positiv sjæl, siger Karen Vedel Simonsen om sit hjem. Det har gennemgået en gennemgribende renovering, siden designeren for fire år siden forelskede sig i huset fra 1901 nord for København. Men det var ikke kvadratmeter eller beliggenhed, der fik designeren til at skrive under på slutsedlen - det var oplevelsen af, at det føltes rigtigt.
© Kennet Havgaard

Karen Vedel Simonsen 39, udgør den ene del af den succesfulde tøjdesignduo Munthe plus Simonsen.

© Kennet Havgaard

Den 160 m² store villalejlighed nord for København købte Karen med sin mand, forfatter og foredragsholder Ulrik Vedel.

© Kennet Havgaard

Hvide, rene skandinaviske linjer stilsikkert sat sammen med anderledes møbler, materialer og etnisk brugskunst.

© Kennet Havgaard

Det spejlblanke sofabord er fra Gubi. Den specielle sølvfigur på bordet er et Philippe Starck-design. Puderne er fra Munthe plus Simonsen.

© Kennet Havgaard

Familien er mest i det store opholdsrum, der efter istandsættelse er forvandlet til ét rum med køkken, spisestue og stue.

© Kennet Havgaard

Minimalistisk køkken med spejlblanke fronter i selskab med håndmalede silkelamper fra Venedig. Stolene er fra Cartifa og spisebordet er fra Damaskus.

© Kennet Havgaard

De to billeder ved siden af hinanden: "Den sorte pige" er af Cathrine Raben og "Det store gyldne univers" af Elsa Sidsner.

© Kennet Havgaard

Designerens personlige stil træder tydeligt frem overalt, ofte med en overraskende detaljerigdom. Som fx lyshimlen i gangens loft. Lyshimlen er skabt af bittesmå dioder og formet til en svungen dekoration. Idé og udformning er Karen Vedel Simonsen, mens en elektriker har stået for udførelsen.

© Kennet Havgaard

Stil og stemning med store gulvstager. Den syvarmede stage i lakeret metal er italiensk designet og en bryllupsgave. De store enkeltstager er håndskåret i lakeret træ og fra Munthe plus Simonsens egen interiørkollektion.

© Kennet Havgaard

Mange af modeverdenens trends går igen i boligen, fx er pels, ifølge Karen Vedel Simonsen, lige nu meget in.

© Kennet Havgaard

Det store soveværelse ligger i åben forbindelse med opholdsrummet. Lamper, sengetæppe og puder er fra Munthe plus Simonsen.

© Kennet Havgaard

Badeværelse bruges af parrets tre børn. Derfor er der glasvægge til baderummet, når spabadet fra Westerbergs tages i brug.

© Kennet Havgaard

I stærk kontrast til boligens øvrige lyse, hvide rum er de to badeværelser indrettet med metaller, sorte og brune nuancer.

© Kennet Havgaard

Den håndlavede glasvask med dragemotiv hviler på en kraftig wengé-træplade.

© Kennet Havgaard

Vasken Water-blade, armaturet samt den høje læderkurv og håndklædevarmeren er alt sammen fra Bad & Stil. De små metalliske fliser har Karen Vedel Simonsen samlet sammen af et mindre overskudsparti og derefter selv lagt dem i mønstre, der skaber en personlig flisemosaik.