Optimér din nordiske stil med få sjove designs

Se det stemningsfulde hjem med industrielt og anderledes design og bliv inspireret.

© Birgitta Wolfgang

Glasdøre kan åbnes direkte til haven, hvor parret nyder udelivet om sommeren. Havemøblerne i galvaniseret jern og teaktræ, som er købt på Den Blå Avis, blev oprindelig speciallavet til Novo Nordisks udendørskantine.

Fransk-inspireret fristed

I et gammelt hus i Skælskør har Fil de Fers butikschef, Henrik Hemmingsen, skabt et fransk-inspireret univers fyldt med autentisk industrielt design, antikke kuriositeter og samlerobjekter. Kom med indenfor i det stemningsfulde hjem, hvor en svunden fransk stil er tilsat lyse, nordiske noter.

© Birgitta Wolfgang

Det lyse hus skaber en sart ramme for en indretning med franske antikviteter, samlerobjekter og vintagefund fra loppemarkeder fra Frankrig, New York og Danmark.

Huset er et fristed

Hvor fjord og nor mødes ligger den gamle købstad Skælskør med en havn i midten af den velbevarede by med gamle huse og gårde og en smuk handelsgade, som emmer af uspoleret autenticitet. I denne idyl bor butikschef fra vintagebutikken Fil de Fer, Henrik Hemmingsen, og hans kæreste, Bo, i et hus, som tidligere har rummet en stald og vognrum, og som de gennem årene har renoveret og bygget til på.

– Jeg elsker at bo ved vandet, og holder meget af vores privatliv. I en travl hverdag i Fil de Fer, er huset mit fristed, fortæller Henrik, der med det samme kunne se masser af muligheder i huset fra 1930’erne. Indenfor bliver man mødt af overraskende store, lyse rum, der dog først blev skabt, da parret overtog huset for snart sytten år siden. Her fjernede de nedsænkede trælofter og flere skillevægge for at få et åbent og luftigt layout, ligesom de opførte en tilbygning til stuen med loft til kip og store glaspartier, så rummet dagen igennem er badet i lys. Derudover har de fået bygget et atelier – et multirum til kreativitet og et spiserum, der bruges om sommeren.

© Birgitta Wolfgang

De mange rejser viser sig tydeligt i husets fund, hvor stilen forener skandinavisk enkelthed og fransk industrialisme. Daybedden består af en vintage gymnastikmåtte og et understel fremstillet af Toke Smed fra Kødbyen. Puderne er fra Margit Brandt, Jieldé-standerlampen er købt hos Galleri 14 i København, mens sidebordet er en gammel kabeltromle i poleret krom fra Fil de Fer. Henrik har monteret spejlglas i antikke sølvrammer fra et loppemarked i Sydfrankrig, og de fremstår nu næsten som et kunstværk på væggen.

© Birgitta Wolfgang

Henrik Hemmingsen er butikschef i butikken Fil de Fer i København, og har gennem årene specialiseret sig i franske antikviteter og interiør.

© Birgitta Wolfgang

Stilleben og tableauer skaber levende billeder i hjemmet. Høvlebænken bruges som råt konsolbord og er fra et loppemarked i Vestsjælland. Glasklokker fra et loppemarked i det nordlige Frankrig bliver brugt til udstilling af dekorative unikaobjekter.

Dekorative objekter og franske klassikere

Husets 150 m² er indrettet med en blanding af en klassisk, fransk stil og skandinavisk lys minimalisme, med en gennemgående farveholdning af hvide og grålige toner, der passer til huset og tegner den optimale baggrund for Henriks samling af gamle industrielle møbler og vintagefund fra Fil de Fer.

– Min inspiration henter jeg på mine mange rejser og indkøbsture, gerne til Sydfrankrig, hvor jeg holder af at besøge loppemarkederne, men også i New York, der på mange måder er helt igennem fantastisk. Et loppemarked på en gammel sydsjællandsk skole kan også sætte en masse i gang, fortæller Henrik om sin indretning, som derfor også er et afslappet miks af dekorative objekter og franske klassikere fra 1920’erne og frem, som fx Tholix-spisestole og en skulpturel Jieldé-lampe, som er kombineret med en gammel gymnastikbænk, der bliver brugt som sofabord.

© Birgitta Wolfgang

Fransk landstemning møder skandinavisk minimalisme, hvor de rolige, lyse omgivelser giver visuelt spillerum. Vitrineskabet, der er et gammelt biologiskab fra en lokal skole, var ådremalet i en gul lakfarve, men blev afslebet og malet i en støvet lysegrå. Boksepuden er købt på et loppemarked i Bella Center, mens handskerne er fundet på loppemarkeder i henholdsvis Sydfrankrig og New York. Sofaen er fra Ilva, og gymnastikhesten, der bliver brugt som sofabord, er fra Fil de Fer.

© Birgitta Wolfgang

Stablede nagelstager bruges skulpturelt ved siden af et hestekranie fra Susanne Varming i Odense og et maleri af Karsten Thorsted.

© Birgitta Wolfgang

Et staffeli, købt på en auktion, bliver brugt som fladskærmsophæng.

© Birgitta Wolfgang

I spisestuen troner et gammelt svensk langbord, som er blevet opdateret med ny bordplade i mdf med jern på, så det sammen med Tholix-stole er råt i udtrykket. På bordet står en samling vintage tinstager og farvede lysglas fra en katolsk kirke. De gamle Louis Poulsen-værkstedslamper er fra et loppemarked. Arkivskabet, der understøtter det rå udtryk, er fra Frankrig, mens fægtemasken er dansk og købt hos Zoll Antik.

© Birgitta Wolfgang

Det ældre hth-køkken er blevet lakeret i højglans hos en autolakerer. Reolen har Henrik selv tegnet og fået en ven til at lave, hvorefter den er blevet galvaniseret, så den matcher kanten på bordpladen.

© Birgitta Wolfgang

En samling vintage-bælter og solbriller købt hos blandt andet Bau Bau på Nørrebro ligger på parade i en gammel metalreol fra et bilværksted.

Alt har betydning

– Min allerstørste passion er at finde gamle kuriositeter, som kan bruges funktionelt og ikke bare er til pynt. Mange af vores ting er samlet over tid, og alt har betydning og en lille historie, som vi kender, siger Henrik. Hans eget yndlingssted er stuen med udgang til haven. Efter en travl dag på jobbet kan han komme hjem og lave sig en kop te, og sætte sig i den grønne oase lige udenfor døren.

– Jeg elsker at være her, bare slappe af, læse, og se lyset ændre sig omkring mig.

© Birgitta Wolfgang

Køkkenet er indrettet med grafisk sort og hvidt med åbne hylder til både de praktiske og smukke køkkenting.

© Birgitta Wolfgang

Lys og rummelighed præger indretningen i soveværelset, hvor en gymnastikplint bruges som konsolbord til den antikke kranbil. Illustrationerne er gamle tryk, der stammer fra det nationale lotterispil i Frankrig. Sengetæppet er fra H&M Home.

© Birgitta Wolfgang

Terrassen er på 100 m² og er indrettet med en blanding af zink, trækar og antikke sandstenskrukker.

© Birgitta Wolfgang

Blomstrende pæoner skaber romantisk liv i den frodige have.

© Birgitta Wolfgang

Op ad husfacaden står en gammel vaskebænk med en antik dansk balje fra Glud & Marstrand. Zinkkarret er et fransk douche d'appartement, som blev brugt til bad i tidligere tider.

© Birgitta Wolfgang

Soveværelset grænser op til atelieret, hvor de gamle døre er fra et loftsrum i København. De er købt i Genbyg og efterfølgende patineret i en rå matsort farve.