Nybyggerens drømmehus

Stramt, enkelt og kulsort. Sådan så drømmehuset ud i Bruno Jakobsens hoved, da han i 2003 fik fingrene i en attraktiv byggegrund uden for Randers. I dag - fire år og mange arbejdstimer senere - er huset omsider færdigt.

© Kennet Havgaard

En elektrikeruddannelse og masser af gåpåmod. Det var alt, hvad Bruno Jakobsen havde med i værktøjskassen, da han gik i gang med byggeriet af sit drømmehus på en naturskøn grund med udsigt over Gudenådalen lidt uden for Randers.

  • Jeg har altid drømt om at få lov til at bygge selv, og jeg vidste præcis, hvad jeg ville have: et markant og moderne hus med store glasfacader og enkle, lyse rum. Jeg undersøgte udvalget af nøglefærdige typehuse. Men da jeg ikke kunne finde et standardhus, der matchede mine drømme, besluttede jeg at tegne huset selv, fortæller Bruno Jakobsen, der ud over sin elektrikeruddannelse, er autodidakt designer og manden bag indretningsfirmaet BRUNOJAKOBSENDESIGN, som blandt andet laver butiksindretninger.

Bruno Jakobsen brugte adskillige timer på nettet for at søge efter inspiration til sit drømmehus. Der var masser af nyttige anvisninger og brugbare tips til selve byggeriet. Til gengæld var det svært at finde æstetiske input til selve arkitekturen.

© Kennet Havgaard

Den skulpturelle trappe kiler sig ind mellem spisestuen og køkkenalrummet, der begge ligger på 1. sal.

© Kennet Havgaard

Køkkenet er et enkelt og hvidt HTHkøkken med bordplade i massiv eg. Små PH-pendler fra Louis Poulsen skaber belysningen.

© Kennet Havgaard

Stuen med adgang til køkkenet.

© Kennet Havgaard

Sort og hvid er temaet i huset, hvor de lyse gulve og hvide vægge får modspil af de sorte vinduesrammer og fodpaneler.

© Kennet Havgaard

Spisestuens 7'er-stole er fundet på en auktion og er ombetrukket med naturskind. Lampen er en VP Globe fra Verpan.

© Kennet Havgaard

Huset ligger i Hornbæk ved Randers og består af 158 m² bolig, 16 m² skur og 18 m² carport.