Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Moderne countryclub

Midt i et stykke rå og uspoleret svensk natur, tæt ved Hallandsåsen, ligger en klynge træhuse tegnet af Henning Larsen Architects. Bygget på pæle svæver de i det kuperede skovlandskab fra tidernes morgen.

© Torben Petersen

I ét af dem bor det danske par bag stedet, som har fået navnet Woodlands, Nina Lassen Landorph og Jens Nielsen med deres to børn.

Det var behovet for egen bolig kombineret med Jens Nielsens store interesse for golf, der blev startskuddet til Woodlands Country Club i Sverige. I 2007 vendte familien nemlig hjem efter en årrække i USA og valgte at slå sig ned i den smukke svenske natur.

–I starten lejede vi et hus, men vi havde lige købt golfbanen ved Örkelljunga, der ligger i et smukt, kuperet skovterræn med små søer og vandløb –kun 25 minutters kørsel fra Helsingborg. Så vi tænkte: Hvorfor ikke bygge et hus til os selv, hvor der er frisk luft og natur, og som samtidig er tæt på både byen og golfbanen? Og hvorfor ikke dele det med andre familier, der har samme interesser? forklarer Jens Nielsen.

© Torben Petersen

Husene har en lang træbro som indgang, og den forstærker følelsen af, at man er på vej til et skønt, afslappende sted midt ude i naturen.

© Torben Petersen

Familien i gang med dagens middag Her ses Jens Nielsen, grundlægger af Woodlands, på 44 år, Nina Lassen Landorph på 40 år og Sara på otte år. Derudover rummer familien også Alexander på ni år og katten Sofus.

© Torben Petersen

Køkkenet ligger op ad opholdszonens endevæg med en køkkenø, samlingspunktet i hverdagen, foran. Her snakkes og læses lektier, mens der kokkereres. Selve køkkenet er Classic fra Uno Form, og på begge sider leder skydedøre ind til den mere private zone med børneværelser, kontor og soveværelse, som katten Sofus her er på vej ud fra. To af Poul Kjærholms PK22-stole indbyder til, at udsigten kan nydes både inde og ude.

© Torben Petersen

De store glaspartier med døre giver mulighed for masser af frisk luft. Specialbyggede net hindrer besøg af myg og andet summende kryb. De private gemakker og kontoret ligger mere tilbagetrukket, men har stadigvæk en suveræn udsigt ud over søen. De to puffer hedder Alphabet og er fra Fritz Hansen.

© Torben Petersen

Det store opholdsrum rummer både køkken, spiseafdeling og stue. Som spisebord er valgt Piet Heins Ellipsebord flankeret af læderbetrukne Syver-stole, designet af Arne Jacobsen for Fritz Hansen.

© Torben Petersen

Flere steder i huset er der valgt møbler i materialer, der sender en venlig tanke til naturen udenfor. Det gælder fx skrivebordet i kontoret. Det hedder Alto, er designet af Andreas Engesvik og kan købes ved David Design. Hertil Arne Jacobsens Syver-kontorstol fra Fritz Hansen. For at få en varm kontrast til den lyse farveholdning fik Nina Lassen Landorph og Jens Nielsen den lokale snedker til at lave en reol i valnød til kontoret. En træsort, der harmonerer med alle Arne Jacobsen-stolenes betræk i cognacfarvet læder.

© Torben Petersen

Parrets søn hedder Alexander Hans forældre mødtes i London, han selv er født i storbyen Chicago, og nu stortrives den niårige dreng i de landlige omgivelser i Woodlands, hvor børn får lov at være børn. I dag fanges der haletudser i søen med en kammerat. Huset er opført i canadisk cedertræ, der får en varm lød, når solen rammer facaden.

© Torben Petersen

Allerede fra den tidlige morgenstund føler man sig i ét med naturen. Den lette overgang mellem inde og ude skaber nemlig en fornemmelse af camping i den uberørte natur – vel at mærke på første klasse. Parret har valgt tynde lamel- gardiner, der kan trækkes helt til siden, så der er frit udsyn til sø og skov. Dux-sengen er redt med blåternet linned fra Nordisk Tekstil, de sænkbare natborde er Kasper Saltos Little Friend fra Fritz Hansen, og Bestlite-lampen klarer belysningen i soveværelset. De høje plantekasser på terrassen er fra Cane-line.

© Torben Petersen

Ice-møbler designet af Kasper Salto for Fritz Hansen, indgår med sit lette formsprog naturligt på terrassen ud mod søen. Om aftenen bidrager Erik Magnussens skibslampe fra Stelton til stemningen fra søen.

© Torben Petersen

Soveværelset er adskilt fra kontoret med en skydedør, så der kan lukkes af, når der er behov for at trække sig tilbage.

© Torben Petersen

Den lille strand og badebroen ved søen er blevet et naturligt samlingspunkt for Woodlands' husejere om sommeren.

Relaterede Artikler