Med fødderne i vand - Bolig i bådværftet

Vandet skvulper kun få meter fra de store, åbne porte foran stuen, og egetræsbjælkerne har stadig mærker efter bådebyggernes mejsler. Her har en familie på tre fundet deres drømmebolig.

© Jesper Ray

Det var vandet der trak. Sådan forklarer Cat Hansen familiens beslutning om at flytte fra Frederiksberg og ud på Holmen i et af de 18 rækkehuse, der er indrettet i flådens gamle bådværft. Husene ligger i bogstavligste forstand med fødderne i vand, og der hører naturligvis en privat bådplads til hvert hus. Den højloftede stue har et fantastisk lysindfald, originale loftsbjælker, og en skøn udsigt til kanalen for enden af haven. Her er familiens båd ankret op, og sommeren igennem er det en fast tradition, at dagen afsluttes med en sejltur i de københavnske kanaler.

  • Der er altid noget nyt at få øje på og en afslappende stemning på vandet, fortæller Cat Hansen, der har boet i huset siden 2004. Cat Hansen deler interessen for sejlerlivet med sin mand, der tidligere har haft båd i Taarbæk Havn. Med huset på Holmen er fritidsinteressen nu rykket helt ind i baghaven.
© Jesper Ray

Holmens Bådværft blev bygget i 1866 og forsynede flåden med træbåde. I dag rummer bygningen 18 boliger.

© Jesper Ray

Stueplanet er på 110 m2 og næsten ét stort rum med åben forbindelse mellem køkken og stue.

© Jesper Ray

Hans J. Wegners Oxchair står med udsigt mod haven og kanalen. Maleriet er af Mie Olise Kjærgaard.

© Jesper Ray

Trappen op til kontoret på anden sal er elektrisk, og kan hejses op, når den ikke er i brug. Maleriet har Cat Hansen selv lavet.

© Jesper Ray

Wegners lille bakkebord bruges mest til bøger.

© Jesper Ray

Køkkenet er indrettet med elementer fra Uno Form, et spisebord fra Hay og klassiske, skindbetrukne syverstole. Billedet for enden er lavet af Allichinsky. Lampen over bordet er designet af Philippe Starck.

© Jesper Ray

Øverst oppe har Cat Hansen og hendes mand indrettet et kontor i det, der oprindeligt var et uudnyttet loftsrum.

© Jesper Ray

Stolen er af Poul Kjærholm Lamperne i loftet er fra Le Klint, og har forskellige skærme. Maleriet har Cat Hansen lavet.

© Jesper Ray

Der er masser af indbyggede legemuligheder i det specielle rækkehus. Især hvis man er otte år, og har værelse på 1. sal. Emil har konstrueret et særligt hejsesystem til sit legetøj, og bruger det flittigt, når ting skal transporteres hurtigt mellem etagerne.

© Jesper Ray

Hængestolen fra Ikea hænger perfekt i de gamle bjælker, der også er gode at kravle i.

© Jesper Ray

Badeværelset har synlige mørkbejdsede bjælker og skakternet klinkegulv.

© Jesper Ray

Den hvide sengelampe i vindues-nichen er fra Bestlite.

© Jesper Ray

Den fine gamle Teknolastbil er fra 1950'erne. Familien har fundet den hos Frydendahl.

© Jesper Ray

Familien kalder det store rum i stuen for "hjerterummet". Det er her de opholder sig mest. Udsigten gennem de store glaspartier er formidabel. For enden af haven har familien deres sejlbpd liggende. Den bliver brugt flittigt hele sommeren.

© Jesper Ray

Haverne foran række-husene er fredede. Det betyder, at der kun må være lav bevoksning i skellet. De orange sejl går igen i flere af haverne.