Landsted fik ekstrem makeover

Det rødkalkede og stråtækte landhus skuer over omkringliggende marker med græssende køer og fritgående heste. Familien i dette hjem i Nordsjælland henter vand fra egen kilde ...

© Stuart McIntyre

En kringlet grusvej langs skoven er så smal, at der kun akkurat er plads til en bil. Fra vejen ser familien Hansens landsted ikke stort ud, men det snyder, for indenfor er der rigelig plads til familien bestående af Anne Mette Hansen, hendes mand, to teenagedøtre fra hans tidligere ægteskab plus parrets fælles to små børn.

Når man ser huset fra havesiden, forstår man bedre rummeligheden. Huset er nemlig bygget på en skrånende grund, og det giver direkte haveudgang fra underetagen.

–I år 2000 gik vi på jagt efter drømmehuset. Egentlig havde vi kig på en bolig tættere på byen, men så faldt vi over en lille annonce i Berlingske Tidende, og for sjov kørte vi et smut her til Furesø Kommune for at se, hvad vi kunne få for pengene her, fortæller Anne Mette Hansen og tilføjer:

–Og det var sandelig ikke så lidt!

© Stuart McIntyre

Seneste projekt er et nyistandsat anneks, som både er Anne Mette Hansens kontor og mødelokale og har gæsteværelse på hemsen. Sofaen er designet af Rud Thygesen for Raun, lysbordet er af Verner Panton, og standerlampen er fra Bestlite. Gulvet er belagt med sorte skiferfliser fra Evers.

© Stuart McIntyre

Køkken-alrum er i dag stort set et must, når vi renoverer. Her er valgt valnøddekøkken fra Køkkensnedkeren med hvid corianbordplade. Det massive spisebord er også i valnød og fra Frydendahl.

© Stuart McIntyre

Det er ikke til at se på indretningen, at vi er på et landsted. I stuen står en komfortabel sofa med indbygget chaiselong og to indskudsborde i valnøddetræ få et langhåret grønt tæppe. Alt fra Raun.

© Stuart McIntyre

Lænestolen er af parrets favoritdesignere Charles & Ray Eames, mens muslingeskallen er et trofæ fra Anne Mette Hansens logo­samling. Bemærk, at bøgerne er arrangeret efter farve og størrelse.

© Stuart McIntyre

Med 11.000 m² grund er der rigelig plads at boltre sig på for familien på seks medlemmer.

© Stuart McIntyre

Soveværelset under de skrå vægge er varmt og hyggeligt med brun, koksgrå og beige farver på koskind og lammeskind fra Raun og sengetæpper, lagner og puder fra Cozy Ketchup. Sengelamper er AJ-lampen designet af Arne Jacobsen, der står på Aalto-bænke.

© Stuart McIntyre

Et skrivebord langs skunken i gangen på øverste etage giver ekstra arbejds­pladser med dejligt kig til naturen. Lampe fra Bestlite og Syver-stol af Arne Jacobsen.

© Stuart McIntyre

Det lille legehus er bygget af skaller fra lærketræ og står på en gammel træstub midt i haven.