Få inspiration til hyggelig og minimalistisk indretning her

Kig ind i familiens oase, hvor det romantiske hus og den frodig have er fyldt med vintagemøbler og moderne design.

bolig indretning hus stue sofa bord
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

En svungen gustaviansk sofa med gråt betræk er sat op mod en moderne stramt designet stol fra Italien, som igen får utraditionelt modspil af fletkurve og en snedkerplade brugt som sofabord. Glasskabet er fundet i Italien, mens den grønne kvindefigur af bronze er fra London.

bolig indretning hus entre bord
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Entreen er lagt med travertinfliser fra Italien, hvis naturlige farvespil giver hver flise et helt unikt mønster, der gør rummet varmt og levende. Fransk art nouveau-konsolbord fra slutningen af 1800–tallet går poetisk i samklang med et kvindeportræt af Ilsøe i sort træramme.

bolig indretning hus bruno
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Bruno andersen er indehaver af butikkerne Bruno & Joel.

Med naturen som inspirationskilde

Æstetikeren Bruno Andersen, hvis gennemførte univers mange elsker fra hans to skoforretninger, Bruno & Joel, i København, vil hellere vente eller helt undvære møbler, objekter og kunstværker, frem for at gå på kompromis.

Således har han indrettet sin private base i Hornbæk i Nordsjælland lige så minimalistisk og franskinspireret som sine butikker, der med et nøje udvalgt sortiment er kendt for at repræsentere eksklusive mærker, der hverken går på kompromis med kvalitet eller design og derfor altid er tidssvarende.

En støvet farvepalet, gode materialer, møbler med historie og fine fund fra mange rejser til sydeuropæiske himmelstrøg. Hos Bruno er hver en detalje håndplukket, for han har altid hele sin person med i alt, hvad han laver.

– Jeg har gennem årene samlet smukke og særprægede figurer af sten, bronze og beton, som vi kan nyde hjemme som familie, men som også i høj grad kendetegner Bruno & Joel-butikkerne. For elsker man det, man laver, er der sjældent skarpe linjer mellem hjem og arbejde, siger Bruno, som har boet i området i 30 år, fordi han vægter, at han på blot 45 minutter kan komme hjem fra butikkerne og samle inspiration fra naturen, roen og havet.

– Placeringen var udslagsgivende for, at jeg øjeblikkelig forelskede mig i stedet her. For vi er omgivet af natur med skov på den ene side og hav på den anden. Netop naturen er en stor inspirationskilde for mig. At kunne mærke lyset fra havet, der i de tidlige morgentimer strømmer ind i mit soveværelse, fylder mig med energi og liv, fortæller Bruno. Et udsagn der forstærkes af, at det første, der rammer en, når man træder ind i familiens hjem, er et helt fantastisk lysindfald fra mange vinduer.

bolig indretning hus kunst vintage
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Vinduespartier med farvede glasmønstre fra en fransk pavillon bliver brugt som baggrund for et stilleben på et fransk jernbord med en antik gul kande, et loppefund af en keramiklampe og støvler fra italienske Alberto Fasciani, som er repræsenteret i Bruno & Joel-butikkerne.

bolig indretning hus tæppe gang kunst
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Huset er udelukkende indrettet med smukke, gamle franske møbler, vintagefund og nips, som Bruno har købt under sine mange rejser til sydeuropæiske himmelstrøg. På væggen hænger kulskitser lavet af familien gennem årene.

bolig indretning hus vitrineskab
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Vitrinen fra italien rummer en samling antikke objekter. Bogstaverne af metal er fundet i Milano, lerkrukken er fra Asien, mens korset af sten stammer fra Frankrig.

bolig indretning hus spisebord spisestue køkken
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Rå fransk romantik møder modernisme. I køkkenet er mange stilarter på spil i rolig harmoni. De store glasdøre kan åbnes op ud til haven, hvor familien sommeren over nyder udelivet.

bolig indretning hus skulptur hvid
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Alt er valgt med omhu og der er ikke meget, som Bruno har lyst til at skille sig af med. Den store betonfigur, købt af en privat kunsthandler i Frankrig, har en særlig plads i hans hjerte.

Kunstnerisk og simpel indretning

Huset er 240 m² fordelt på to etager, hvor havepavillon, stue, arbejdsrum og køkken-alrum ligger direkte ud til en smuk, ugenert have med store gamle træer, mens alle soveværelser befinder sig på første sal. Ejendommen fra 1909, også kendt som De tre gavle, har tidligere fungeret som atelier for kunstnere. Da familien overtog huset, var målet at bevare de historiske rammer og stedets særlige ånd. I samme moment ønskede de at opdatere boligen for at kunne rumme et moderne familieliv og skabe et varmt og indbydende hjem, hvor folk kan fornemme hyggen og den gode energi.

– Jeg har indrettet huset kunstnerisk og på samme tid simpelt. De fleste af mine møbler stammer fra Frankrig og Italien, og inspirationen opstår ofte under mine rejser til disse lande, hvor gamle møbler og fund fortæller deres egen historie og har deres egen sjæl, siger Bruno, som har søgt at respektere ånden i huset, også gennem en løbende udvikling og tilpasning.

I boligen er der mange historier, der fortælles gennem ting, der minder
familien om en særlig rejse eller lejlighed i deres liv.

– Da stort set alle møbler og objekter i mit hjem er valgt med omhu, er der ikke meget, jeg har lyst til at skille mig af med. Særligt den store betonfigur i køkkenet har en plads i mit hjerte. Jeg har købt den af en privat kunsthandler i Frankrig, og det var et mareridt at få den fragtet hjem til Danmark, da den vejer over 300 kilo, smiler Bruno.

bolig indretning hus kunst maleri
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Kvindeportræt i blåt glas tilføjer stille poesi til husets univers.

bolig indretning hus køkken
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Et fantastisk dagslys pryder det gamle atelier, som er forvandlet til et velfungerende køkken-alrum. Køkkenet fra HTH skaber en stram ramme til den franskinspirerede stil, hvor bordpladen stammer fra Frankrig, mens stolene er af Eames. Konsolbordet af zink er fra Østen, og det kølige look brydes med grønne franske keramikskåle, matte vintage-tinstager og en fransk glaskande brugt som vase. På væggen hænger en Matisse-plakat i hvidkalket ramme fra Frankrig.

bolig indretning hus tegning kontor
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Kultegninger sat sammen med et bord fra Østen og en stramt designet Kevi-stol rammer en god balance med sort som samlende farve i arbejdsværelset.

bolig indretning hus tøj perler
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Perler og blonder fra Trash Couture skaber et anderledes stilpræg i stuen.

bolig indretning hus vintage stilleben
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Et fransk havebord med krakeleret overflade danner basis for et stemningsfuldt stilleben af et antikt solur i jern, en kinesisk lerkrukke og en antik messingstage. Over hænger et ældre maleri af franske kvinder med sorte hatte.

bolig indretning hus stue sofa bord
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Interessen for kunst, design og mode afspejler sig tydeligt i stuens udstilling af couture-kjoler fra Trash Couture.

bolig indretning hus tegning
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Cool kul. Ekspressive tegninger er en fast del af hjemmets indretning.

bolig indretning hus tøj hat kjole
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Kjoler og hatte skaber et element af dekadence i det artistiske hjem.

bolig indretning hus kontor skrivebord stol
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Kunsten at få huset til at balancere mellem at være et sted, hvor familien føler sig hjemme og kan komme helt ned i gear, samt at være et kreativt værksted, hvor tanker og ideer kan udformes, mestrer Bruno til fulde i arbejdsværelset. Det gamle træbord er fra Østen, og taburetten er vintage og stammer fra Frankrig, mens gulvtæppet er købt i Sverige.

bolig indretning hus soveværelse
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Et kunstnerisk univers og et billede på ro rammer stemningen i pavillonen, der er indrettet med hørpuder og plaid fra Society, en vintage keramiklampe og en lerfigur af en siddende kvinde af en ukendt kunstner samt kunstbøger.

bolig indretning hus trappe gang
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

En skulpturel trappe snor sig gennem husets lyse rum.

bolig indretning hus plante soveværelse
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Et træbord med stenplade fra Frankrig og en stor stenkrukke fra Østen skaber et imposant og underspillet stilleben.

bolig indretning hus vindue bord plante
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Lyset fra de store vinduer strømmer ind i huset, og er noget af det, som Bruno sætter allermest pris på ved sit hjem. Et antikt fransk skrivebord er placeret foran de store glaspartier, så der er et skønt kig til haven.

bolig indretning hus plante have
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Haven skaber en god ramme for sammenkomster med familie og venner.

bolig indretning hus have busk bænk
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Grønt og busket fremstår den gamle have, med hyggekroge rundt omkring.

bolig indretning hus hus sort hvid have
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Huset i hornbæk er fra 1909 og har gennem de sidste par år gennemgået en større ombygning, hvor nyt og gammelt mødes i harmoni. Ejendommen, også kendt som De tre gavle, har tidligere fungeret som atelier for kunstnere. Stuer og køkken ligger direkte ud til den ugenerte have med store gamle træer, mens soveværelser befinder sig på første sal. Bord og bænke er tegnet af Bruno.

bolig indretning hus terrasse
© Birgitta Wolfgang / Sisters Agency

Fra det ene soveværelse på første sal er der udgang til en stor træterrasse, som er indrettet med franske jernmøbler. Under ligger husets havepavillon, hvor man kan ligge og betragte haven.