Hjemme hos Cath Kidston

Vi har besøgt den engelske designer Cath Kidston midt i London og med udsigt til Themsen, hvor hun har skabt et imødekommende familiehjem. Her spiller haven – ligesom i hendes arbejde - den afgørende rolle.

© Pia Tryde

Nostalgisk med et twist. Sådan beskriver britiske Cath Kidston selv den stil, der har gjort hende til en af de bedstsælgende designere i sit hjemland.

Da minimalismen var på sit højeste i 1993, og alt skulle være stramt, stringent og stilrent, åbnede hun forretning på Londons attraktive Holland Park-adresse og solgte romantiske blomsterprint. Og ramte et stort hul i markedet.

Inspirationen til de karakteristiske print får Cath Kidston i sin have. Man kommer ind i hendes hjem gennem en frodig oase med et utal af roser og vilde blomster.

Og den kendsgerning ville ikke være særlig opsigtsvækkende, hvis det ikke var, fordi hjemmet med navnet Woodroffe House ligger lige midt i London, blot et stenkast fra Chiswicks trafikerede gader. Med udsigt til Themsen og grønne plæner, bøgetræer, og med en solsort, som synger fra et piletræ, er Chiswick Mall med Cath Kidstons egne ord, en magisk vej.

© Pia Tryde

Cath Kidston har fået stor succes som designer, især i hjemlandet England. Her gik hun på markedet med sine nostalgiske blomsterprint midt i minimalismens stærkeste år i 1990’erne, men hun ramte lige ned i en guldåre. – Da folk som Miuccia Prada (Prada-grundlæggeren Mario Pradas barnebarn, som nu står i spidsen for designimperiet, red.) pludselig kom ind og købte en bunke ting, vidste jeg, at jeg havde ramt noget rigtigt, og at der var et hul i markedet, siger Cath Kidston, der omgiver sig med blomster overalt i sit liv, i haven, i hjemmet, ja, selv hendes iPhone er forsynet med blomsterprint.

© Pia Tryde

Haven midt i London rummer mange kontraster, der gør uderummet spændende og dynamisk. I baghaven støder grafisk anlagte fliser fx op til det bugnende blomsterbed. Den moderne tilbygning rummer køkken og spisestue, der kan udvides ud i haven på den sænkede terrasse, hvor der er dækket op med Cath Kidstons eget design.

© Pia Tryde

Den sortlakerede kommode har Cath Kidston arvet fra en tante. Billedet, der hænger ovenover, købte hun sidste forår, da det farvemæssigt matcher det sprælske tæppe, som hun fandt på en rejse i Kasakhstan.

© Pia Tryde

Der er skabt små hyggezoner mange steder i hjemmet. Stolen her stammer fra en gammel biograf, og Cath Kidston har købt den i en forretning i kvarteret. Puderne er af Jonathan Adler.

© Pia Tryde

Biblioteket bugner af bøger og personlige fotografier. Da Cath Kidston ikke kan lide, at tingene er for ordentlige, er bøgerne og væggenes billeder umiddelbart placeret i ét stort virvar. Men der er system i rodet, og familien ved præcis, hvor de finder hvilke bøger. Den orientalske papirlampe, fløjlsskamlerne og det stribede kludetæppe er fundet på forskellige loppemarkeder i England.

© Pia Tryde

Hjemmets mest anvendte rum er køkkenet, som er en moderne tilbygning skabt af arkitekterne Wilkinson & King efter familiens ønske om at have “et rum, der svæver i haven”. Når Cath Kidston ikke er på kontoret, holder hun sine møder omkring køkkenbordet. Servicen er fra Cath Kidstons egen home collection, og hunden, der hedder Stanley, er Kidstons maskot, som også er motiv i flere af hendes print.

© Pia Tryde

En tur på loppemarkedet er for Cath Kidston lidt som at gå på skattejagt, og hendes hjem afspejler da også denne passion. Stuen er en blanding af arvegods og ting, som hun har samlet igennem årene. Mens den gule lænestol har tilhørt hendes forældre, er konsollen købt på et marked. Væggene blev malet dybrøde, fordi Cath Kidston synes, at det fungerer som en rigtig god baggrund til familiens billeder og malerier.

© Pia Tryde

Tænk lige at kunne ligge her med en god bog – midt i London! Kurvestolen, der har plads til to personer, skaber en grafisk kontrast i de grønne omgivelser, og den er en gave til Cath Kidston fra hendes mand. Bagved ses det minimalistiske have-bassin, der på en ordnet måde minder én om havens naboskab med Themsen, der løber forbi nede ved baghaven.