Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjem med sjæl

Den gamle 1800-tals patriciervilla i oprindelig stand nord for København var umiddelbart ikke, hvad Helle Holstein og hendes familie havde forestillet sig ...

© Andreas Mikkel Hansen

Beliggenheden var perfekt, men ellers var det bestemt ikke kærlighed ved første blik, da indretningskonsulent Helle Holstein, hendes mand og to teenagebørn valgte den mere end 130 år gamle patriciervilla nord for København som deres kommende nye hjem.

Den store bygning fremstod meget originalt med en indretning mere til “repræsentation” end familieliv med mange små og mørke rum, der til gengæld var rigt ud-smykkede. Familiens drøm om enkle, store og åbne rum, hvor alle kunne være sammen, syntes derfor langt væk.

Indretningskonsulenten havde også en idé om, at stilen i det nye hus skulle være meget enkel og minimalistisk, hvilket umiddelbart var svært at forestille sig i det gamle hus.

Men Helle Holsteins mand, Lars Bo, havde fuld tiltro til, at hvis nogen kunne forme og ændre stilen i huset, så var det netop Helle. Med hendes sans for materialer, farver og ikke mindst stemninger ville hun være perfekt til at løse den opgave, mente han.

Efter en lang nat ved tegnebordet Helle Holstein lagt fundamen-tet til den omfattende ombygning, huset skulle gennemgå, for at det kunne opfylde familiens mange ønsker og behov.

Huset blev åbnet op med en stor hall, der fører direkte ud til det åbne køkken. Flere rum blev slået sammen, og der blev sat en del flere vinduespartier ind. Væggene gjort lyse, mens gulvene blev bejdset mørkere for at gøre rummene hyggeligere.

Kælderen blev totalt istandsat for at kunne huse en stor teenagerafdeling. Det var også omfattende at fjerne badeværelsernes marmor, der gik fra gulv til loft. Endelig blev der lave forskudte etager.

Resultatet er blevet et åbent og indbydende hjem renoveret med stor respekt for den oprindelige bygnings udseende og historie. De høje vinduespartier og husets detaljer kyk, og det illustrerer tydeligt vigtigheden af at indrette sit hjem i en stil, der passer til rum og arkitektur. Så fra at tro, at den kommende nye bolig skulle være stram og enkel, blev det et smukt, funktionelt og meget sjælfuldt hjem.

© Andreas Mikkel Hansen

Den smukke hall med pejsen og åben forbindelse med køkkenet er allerede et yndlingssted. Som en lille oase og husets hjerte tæt på køkkenet og den aktivitet, det medfører, men alligevel med ro til, at man kan være lidt for sig selv. Placeringen af pejsen er centreret i huset, så den kan nydes, mens man bevæger sig rundt mellem etagerne. Loftlampen er fra Floss, tæppet er fra Kirsten Fribert. Den lille hund på gulvet og drengen ved pejsen er begge udført i bronze og købt på et galleri i London.

© Andreas Mikkel Hansen

Villaen fra 1880 er på omkring 500 m2 fordelt på tre plan.

© Andreas Mikkel Hansen

Helle Holstein arbejder til dagligt med indretningsløsninger til erhvervslivet.

© Andreas Mikkel Hansen

Det lange bord er fra Rosmosegaard. Hvert familiemedlem har udvalgt sin egen stol omkring bordet med et par ekstra til gæsterne. Lamperne over bordet er vintagefund fra Bolig og Brocante.

© Andreas Mikkel Hansen

På væggen mellem hall og spisestue hænger to vintageplakater købt i London. Den irgrønne gulvvase er en gave.

© Andreas Mikkel Hansen

Køkkenet er Helle Holstein rigtig glad for og synes selv, det er blevet husets bedste rum med en stil og et materialevalg, der også holder også om 15 år. Det er speciallavet i mdf med bordplade i sort granit af Gribskov Inventar efter Helle Holsteins tegninger. Tallerkenrækken i røget eg har Helle Holstein selv tegnet. Det store emfang er exceptionelt udført i kobber og skaber en spændende kontrast til pendlerne i krom fra Tom Dixon. Barstolene er fra Mater. Det trægulvlignende klinkegulv er fra Byens Flisecenter.

© Andreas Mikkel Hansen

Bronzehunden er fundet på et galleri i London.

© Andreas Mikkel Hansen

Vandpibestuen - som udestuen er blevet forvandlet til. Her drikkes der eftermiddagste, aftendrinks eller ryges vandpibe ved festlige sammenkomster. Den lange bænk med stof fra Designers Guild har Helle Holstein selv designet i samarbejde med tømrer Peter Klint. Den passer på en uformel måde perfekt sammen med Rud Rasmussens stole og borgentlig skulle stå udenfor, men endte her. Den sorte lysetage på bordet er en gave. Loftets spinkle lysekrone er hjemmelavet af en jernring med glødepærer i messingrosetter.

© Andreas Mikkel Hansen

Bordlampen i vinduet er fra Rue Verte, lysestagen fra Artecnica, mens det lille billede er fundet i en bogbutik i London.

© Andreas Mikkel Hansen

Gyngestolen er fra Gervasoni, lysestagen fra Georg Jensen.

© Andreas Mikkel Hansen

Kig fra reposen på førstesalen til den karakteristiske lampe fra Northing Lightning og maleriet af Kristian Just Linde.

© Andreas Mikkel Hansen

Fra soveværelset er der udgang til en lille tagterrasse. Palme-tapetet ved indgangen til soveværelset er fra Tapet-Café, den flettede sorte loftslampe fra House Doctor.

© Andreas Mikkel Hansen

Det store badeværelse er indrettet som en meget personlig sammensmeltning af baderum og afslapningssted med plads til samtale. Bagest i rummet er brusenicherne på hver sin side af vinduet afskærmet med glasvægge, hvorpå Helle Holstein har klæbet sine egne folieprint med Fornasetti-lignende motiv. Det lange bord med to vaske er også Helle Holsteins eget design, mens spejlene er fra House Doctor. Lamperne er fra Contradi, tæppet er fra Rug Company.

Håndplukket til dig