Her stammer hoveddøren fra husets opførelse i 1920

Stifter og tidligere kreativ direktør i det danske firma By Nord, Hanne Berzant, bor nord for København. Hjemmet er indrettet i tråd med den nordiske og rå stil, hvor funktionalitet og hygge er kodeord på lige fod med æstetik og designikoner.

Afdæmpet og nordisk familiehjem
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Villaen på 292 m2 ligger tæt på skov og strand, men alligevel med kort afstand til indre København og Hanne og hendes mands arbejde.
– Hos os skal der være plads til børn, hunde og udfoldelse, så her er ikke så mange småting, der skal støves af eller rykkes rundt på, forklarer Hanne.

Den gode stemning i huset og lysets indvirkning på de mange højloftede rum er ifølge Hanne en af husets største gaver.
– Det at lyset frit kan strømme gennem rummene og være med til at indrette, er noget, jeg er nødt til at have for at kunne trives, siger Hanne.

Da familien flyttede ind, blev der malet og lavet et par små tiltag, men huset var i det store og hele klar til indflytning. Dette passede familien godt, da de som en travl familie ikke havde lyst til det helt store byggerod.

Husets placering direkte op ad skoven giver det en ekstra dimension for en naturglad familie. Som barn brugte Hanne meget tid på at gå på opdagelse i na- turen og løbe orienteringsløb. Det var her, hendes kærlighed opstod til de små forunderlige detaljer, som i en gren fyldt med frostrim og til farverne, som naturen så smukt har sat sammen.

Det var også her, hun oplevede, hvordan naturens motiver kan fylde os med den ro, vi har behov for, som modspil til en travl hverdag. Med ideen om at flere mennesker skal kunne omgive sig med materialer og motiver fra naturen i deres hjem, grundlagde Hanne Berzant i 2008 designfirmaet By Nord, og nu er hun i gang med at lancere et nyt livsstilsbrand. Når Hanne arbejder med sit design, gør hun meget ud af, at alt ned til mindste detalje er præsenteret, som naturen ville gøre det.

Sans for detaljen

Samme nerve og sans for detaljen er også drivkraften, når hun indretter sit eget hjem. Selvom stilen er minimalistisk og umiddelbart afslappet, er der på ingen måde overladt noget til tilfældighederne, når der skal vælges nye puder eller møbler. Hanne er oprindelig uddannet artdirector og har altid haft et grafisk øje for, når farver, materialer og opsætninger er i samklang. – Når jeg indretter, går jeg efter et smukt designmøbel, som står stærkt i sig selv, som for eksempel Hans Wegners Ox Chair eller Arne Jakobsens Grand Prix-stole, som vi har omkring spisebordet. Men jeg elsker også mange italienske og spanske designhuse – det er enkelheden og de rene linjer i deres design, som jeg synes er smukt at arbejde videre med i min indretning, siger Hanne. Når de store linjer er på plads, tilsætter Hanne de bløde ting som giver personlighed og dybde til et hjem og gør, at man får lyst til at slå sig ned i sofaen under en plaid og lade op sammen med familien. Naturmaterialer som hør, keramik og håndknyttede berbertæpper giver varme til den stilrene og grafiske linje, der kendetegner hele hjemmet. – Det er ikke så ofte, jeg skifter ting ud herhjemme, jeg er på mange messer rundt omkring i verden og ser til daglig meget nyt design. Så jeg kan godt lide, at der er en vis ro herhjemme. Jeg kan godt tage et par ting med hjem, når de skal afprøves, men ellers går der langt imellem, at jeg laver om på indretningen, fortæller Hanne.
Hendes måde at indrette hjemmet på kommer fra hjertet, uden den store omtanke. – Jeg tager selvfølgelig udgangspunkt i huset. De store, højloftede rum skulle have gardiner, der kunne give en varm stemning og fyld lidt. Det betyder også meget, at vores møbler har en smuk form og ikke mindst en god funktion. Jeg går meget op i, om et møbel er egnet til en børnefamilie – fx at betrækket kan vaskes, siger Hanne. De smukke sildebensparketgulve, der går igen i hele huset, er behandlet med sæbe, så de får en grålig nuance og passer til de støvede naturfarver. De giver med deres mønster en flot grafisk baggrund til hele indretningen. – Huset her er vores helle. Vi er hjemmemennesker og elsker at slappe af i weekenden, hvor vi går ture og lader op med god mad og gæster. På den måde er alle klar igen med masser af energi, når ugen starter, forklarer Hanne.

Stue med neddæmpede farver
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
De neddæmpede farver i stuen er fint aftemt hinanden. Sofahjørnet er trukket lidt tilbage, så der skabes en loungestemning omkring den stilfulde Ox Chair. Det lille runde træbord er fra Mater. De store billeder af papirkunst på væggen over sofaen er lavet af en japansk kunstner. Sofaer fra Saxo Living. Mantis-lampen fra Roomstore på væggen sørger for godt læselys i sofaen. Glasbordet er fra Rue Verte og lampen fra Design By Us.

Læsehjørne med bred lænestol
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
En bred lænestol, La Chair, med puf fra Interstudio udgør det perfekte læsehjørne i stuen. Plaid fra By Nord. De lange hørgardiner giver varme og en hyggelig stemning til den store stue. Det håndknyttede berbertæppe, købt på en rejse til Marrakech, tiltrækker både børn og hunde og dæmper akustikken. Den lave skænk er købt hos Asplund.

Gulvlange gardiner i hør
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
De lette hørgardiner giver varme og hygge til den store stue og tillader sollyset at strømme igennem dem. Det store gevir er en gave, Hanne har givet sin mand. Det lille tæppe foran døren er købt i Marrakech. Om sommeren står alle dørene åbne ud til haven og bringer naturen indenfor.

Bordlampe fra Flos
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
På den lave skænk står keramik og håndblæste Nordlys-glas fra By Nord. Lampen er fra Flos.

Skulptur af Pia Hutters
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Den lille skulptur i vinduet er lavet af Pia Hutters. Lampen er fra Rue Verte.

Stue med lyse parketgulve
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
På sofabordet fra Mater ved sofaen står en marmorlysestage af Michaël Verheyden fra Oliver Gustav samt en Nordlysglasstage af By Nord. De lyse parketgulve skaber sammenhæng mellem stue og spisestue, hvor man ser Fritz Hansens Grand Prix-stole omkring et spisebord fra 1000Chairs.

Grand Prix-spisebordsstole fra Fritz Hansen
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
De sorte Grand Prix-spisebordsstole fra Fritz Hansen står som flotte kontraster til det hvide mdf-spisebord fra 1000Chairs. Lampen over bordet har Hanne købt hos Artilleriet i Sverige. En af Hannes store passioner er keramik, og i vinduerne ses nogle af de vaser og krukker, Hanne har fundet på rejser.

Stilrent og enkelt køkken fra Invita
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Det stilrene og enkle køkken fra Invita får et personligt touch ved Hannes valg af Mantis BS1-lampen fra Roomstore. Den originale radiator fra husets opførelse har fået lov til at stå rå i køkkenet. De små keramikskåle i vinduet har Hanne fundet i Cambodia.

Mantis BS1-lampe fra Roomstore
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Mantis BS1-lampen fra Roomstore og Grand Prix-stole med træben giver kant til det neutrale hvide køkken.

Flakoner fra By Nord
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Keramikbeholder af Michaël Verheyden fra Oliver Gustav sammen med flakoner fra By Nord.

Hoveddør fra husets opførelse
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Den smukke indgang til huset sætter scenen for den besøgende. Hoveddøren stammer fra husets opførelse i 1920.

Entre med flisegulv
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Flisegulvet i entreen har inspireret Hanne til at videreføre kontrasterne i indretningen i resten af huset. Knagerækken er den originale fra husets opførelse.

Gæstetoilet i entreen
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Fra entreen er der adgang til gæstetoilettet – på døren et håndklæde i hør fra By Nord.

Kontraster i indretningen
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
I hallen, der ligger i forlængelse af entreen, fører trappen op til førstesalen. Også her er det kontraster og det enkle, der udgør indretningen.

Stemningsfuld alkove
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Den stemningsfulde alkove har Hanne lavet til datteren Josefine, så hun har mulighed for at have overnattende veninder. Puder og plaider fra By Nord. Loftslampe af Tom Dixon fra Roomstore.

Kvalitet og lækre materialer i soveværelset
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency
Kvalitet og lækre materialer er omdrejningspunktet i soveværelset. Sengen fra Dux er flankeret af to rå USM Haller-reoler fra Interstudio brugt som natborde. Den grafiske plakat i ramme er købt hos ColorRain.dk. Sengelinned og plaider fra By Nord.