Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fra hus til mindre seniorbolig

Det kan være svært at skelne mellem 'nice to have' og 'need to have'.

Seniorboligen er stadig et hjem

Hej igen Lone,

Egentlig ved jeg ikke, om det er korrekt at svare på dit indlæg, men jeg er bare så glad for dit forslag til vores nye arbejdsværelse, og det var en stor hjælp at få en professionel indsigt.

Når sådan et ældre ægtepar som os (78 og 80) flytter fra deres hjem i 52 år skal der både følelser og praktisk sans i brug.

Vi har besluttet at flytte med de møbler fra vores hjem, som vi mener, det vil være pænt at have med. Vi er meget traditionelle med Børge Mogensen shakerbord, Y-stolen og klassiske reoler osv.

Det er svært at skelne mellem “nice to have” og “need to have”. En ting er sikkert, det skal være let og pænt.

Vi er tæt på vores flyttedag, så jeg tænkte om du også kunne give mig et bud på, efter billeder og tegning, hvordan jeg bedst placerer de møbler vi har.

Vi håber at kunne bruge vores shakerspisebord i køkkenets spiseafdeling. Har målt, og det ser ud til at kunne være der. Så stuen skal kun være opholdsstue. Vi har 2 sofaer 203 cm og 150 cm, tremmesofa med løse hynder. Et sofabord, Østervig 110 x 110 cm. Reoler 3 stk. Bredde 102 og højde 113. Det er Johnny Sørensen og Rud Thygesen og derudover 1 dækketøjsskab, Østervig bredde 82 højde 132.

Udover dette Den Spanske Stol i lyst læder og 2 Børge Mogensen safaristole.

Jeg ved selvfølgelig ikke, om det overhovedet er muligt at få svar igen, men spørge kan man jo altid.

Venligst Birgit

Kære Birgit,

Det er godt at du spørger, for det er en stor ting at flytte fra sit hjem igennem et helt liv og skiftet skal helst føles rigtigt og rart selvom det er en stor omvæltning.

Mange vælger heldigvis i god tid at flytte til noget mindre, så der er mindre at holde og et skift i god tid giver et godt overblik og en chance for at rydde ud i gemmerne mens man stadig har kræfterne til det og tid bagefter til at nyde det.

Det betyder ikke at det ikke er svært. Jeg er glad for at I ikke vil overfylde jeres kommende hjem men der skal jo vælges ting fra på grund af mindre plads og her er det super at have et ekstra par øjne på, så jeg hjælper jer gerne.

I mit forslag til jeres nye stue er det, som du kan se, faktisk lykkes at få plads til jeres møbler med undtagelse af safaristolene. Da det er klapstole kan de tages frem, når I skal være mange i stuen.

Med hensyn til de andre to lænestole, - Den Spanske Stol og så en noget mageligere Bruno Mattson- lænestol med skammel, er der ikke plads til begge to, så her må I tage stilling til hvad I helst vil og har brug for. Jeg har tegnet dem begge ind på planen, så I kan se hvor de står bedst hver for sig.

Ved at placere de to sofaer i vinkel, får I god plads til de tre reoler på endevæggen, tv imellem vinduerne, de to Montana reoler væghængt over hinanden indenfor til højre for døren samt dækketøjsskabet på væggen ind til køkkenet, hvor man kan se og nyde det fra flere vinkler.

Der er også blevet plads til det lille tremme- sidebord. Cirklerne med kryds signalerer lampesteder.

Jeg håber jeres flytning kommer til at gå godt og at I vil trives med den nye bolig.

Bedste hilsener Lone

Plantegning af seniorbolig

© Lone Barslund

Håndplukket til dig