Fin og funktionel funkis

Heidi Helmig og Dines Dueholms funkisvilla i Klampenborg er et arvestykke, som parret har moderniseret med stor respekt for arkitekt Mogens Lassens enkle og tidløse linjer.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

Da Heidi Helmig for en del år siden mødte sin kæreste, Dines Dueholm, havde han allerede overtaget villaen, som nu er deres fælles hjem.

Et dejligt funkishus, der ud over at være et smukt hus også var hans barndomshjem. Huset ligger idyllisk ned til en sø på en grund, der i sin tid hørte til det pompøse og legendariske Sølyst i Klampenborg.

Villaen blev i 1934 tegnet af arkitekten Mogens Lassen, der også – år senere – stod for en nænsom modernisering af huset.

For otte år siden måtte parret så igen renovere huset ganske mildt for at dække de nye behov i det daglige for en familie med nu tre børn, der krævede lidt mere plads. Men Lassen-stilen i huset skulle forblive 100 % original: elegant, tidløs og enkel.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

Den elegante funkisvillas rene linjer spejler sig i grundens sø. Til huset hører en parklignende have, som parret deler med de omkringliggende huses beboere.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

Heidi Helmig der tidligere var model og modelbooker, har nu sammen med Anette Riber modelbureauet 1·kid. Hendes kæreste, Dines Dueholm, har et renoveringsfirma, og i huset bor også Ida Marie på 16 år samt August og Hubert på henholdsvis otte og fem år.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

Opholdsstuen ligger et par trin nede fra spiseafdelingen. I dagligstuen har man udsigt til den store plæne og søen. Væggen til venstre er én stor indbygget reol med pejs. Ved siden af reolen er der åbent til arbejdsværelset. De store sofaer, hvor der er plads til hele familien, er fra italienske Cappellini (model Cuba) og købt hos Gubi.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

Trappeløbet fra spisestuen til førstesalen er bare en af husets fine og velbevarede detaljer. Lampen i toppen er Poul Henningsens Kontrast-pendel fra Louis Poulsen, designet i 1962.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

I rummet bag trappen til første sal er der indrettet spisestue i stram moderne stil. Både bordet og stolene er italiensk design, som parret har købt hos Gubi.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

Ved vinduet i spisestuen lige ved siden af køkkenet er der skabt en hyggelig, lille krog med grøn udsigt. Krogen bliver både brugt til læsning af dagens avis og til køkkenskrivere. Sofaen er fra Gubi.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

Det store vinkelkøkken kom til under den milde renovering for otte år siden og er fra Simonsen & Czechura. Det ligger i åben forbindelse med spiseafdelingen og hyggekrogen med Gubi-sofaen.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

På husets førstesal har familiens to drenge et stort værelse med direkte udgang til terrassen.

© Sven Berggren og Andreas Mikkel Hansen

Badeværelset er ligesom resten af huset nænsomt renoveret. Den lange håndvask svæver let under vinduet. Lignende vask kan fås hos Bad & Stil, der også har armaturerne.

Relaterede Artikler