© Solar Dome Geomestric Systems

Familie bor i selvskabt øko-iglo i den nordlige polarcirkel

De dyrker bananer i haven, lever i et økologisk glashus og holder kat. Kom inden for til en familie, der lever i en iglo midt i den arktiske cirkel.

Økologisk hus under glas

Sandhornøya er en ø i det nordlige Norge, lokaliseret i den arktiske cirkel. Her er vejrforholdene ekstreme, præget af isnende kulde og når man bosætter sig der skal man tage sine forholdsregler.

Det er præcis, hvad den lille familie, Hjertefølger, der består af mor Ingrid, far Benjamin og fire børn har gjort. De har skabt en unik bolig af organiske materialer, placeret under en beskyttende glaskuppel.

Selvgjort er velgjort

Med ønsket og visionen om at bygge et bæredygtigt hjem, deres eget lille økosystem, begyndte rejsen mod drømmeboligen allerede i 2013. Byggearbejdet tog afsæt i at skabe et femværelses-hus med to badeværelser skabt ud af organiske materialer som sand, vand, ler – opført med hjælp fra venner og familie.

Drivhus holder på varmen

Siden har huset fået en 7,5 meter høj glaskuppel uden om huset. Den både beskytter huset mod vind, vejr og sparer på varmeregning. Kuplen dækker desuden er haveområde, som gør det muligt for familien at dyrke æbler, blommer, bananer, krydderurter, kiwier, tomater – på trods af, at området mangler sollys tre måneder om året.

© Solar Dome Geomestric Systems

Du kan læse mere om familien på deres blog her, samt læse om Solar Dome Geomestric Systems, som har skabt glashuset.