En italiensk drøm

Den danske forretningsmand Henrik Smith-Petersen har base i Milano, hvor han har skabt sit hjem fra scratch i en æstetisk, minimalistisk stil, der betyder, at både møbler og materialer er nøje udvalgt.

© Nathalie Krag

Selv om han har hele verden som arbejdsplads, har Milano altid været et fast holdepunkt for danske Henrik Smith-Petersen, der er vicepræsident for det amerikanske it-firma Airspan.

Hans mor er italiensk, så han og familien er altid kommet på besøg hos deres bedsteforældre og kusiner i støvlelandet. Når Henrik Smith-Petersen endelig stiller tasken mellem forretningsrejserne til London, Sydney og Dubai, lever han i dag som en ægte italiensk famiglia med sin svensk-italienske hustru, Daniella, og deres to børn.

Han har familien samlet omkring sig, for storesøsteren, Noona, bor med sin familie i Milanos historiske centrum, hvor hun har et pr-bureau, og forældrenes lejlighed ligger lige over for hans hjem i udkanten af byen i et tidligere industrielt område.

© Nathalie Krag

Henrik Smith-Petersen og hans hustru Daniella bor cirka fire måneder af året i deres milanesiske hjem med deres to børn på to og fem år.

© Nathalie Krag

Spisestuen domineres af enkle møbler som fx spisebordet og stolene i læder fra B&B Italia. Lampen over bordet spræller lidt mere og kommer fra et ungt, italiensk designerpar, Lolli & Memmoli.

© Nathalie Krag

Hjemmets vægge står for det meste helt bare for at understrege den rene stil, men i spisestuen hænger husets eneste billede. Det er af den australske fotograf og kunstner Bill Henson.

© Nathalie Krag

Køkkenet er fra Strato Det er lavet i stål helt uden sammenføjninger, så intet bryder det rene udtryk.

© Nathalie Krag

Kig fra spisestuen til opholdsstue. Når stilen er så enkel, så kan det godt bære, at møblerne er store og skulpturelle, fordi der er plads til, at de fylder lidt – både fysisk og visuelt. Det gælder fx Eames-parrets La Chaise, som Henrik Smith-Petersen har fundet i en antikvitetsforretning, og som Ray og Charles Eames designede i 1948 til en konkurrence på Museum of Modern Art i New York – inspireret af Floating Figure, en skulptur af Gaston Lachaise. Vægdekorationen er af rønnebærgrene og bestilt fra en lokal florist.

© Nathalie Krag

Badekarret er rammet ind i wengétræ, ligesom vasken, for at give varme til rummet. På den måde står det som en stilren skulptur. Billederne i de forskellige rammer tilføjer lidt personlighed. Da der ikke var nok dagslys, fik Henrik Smith-Petersen lavet skylight i loftet. Lampen i sølv er fra Kartell, mens klapstolen er fra Armani Casa og er en gave fra svogeren, som arbejder for Armani.

© Nathalie Krag

Selv arbejdspladsen har Henrik Smith-Petersen formået at holde stram og ryddelig i udtrykket. Kontorstolen er designet af Eames-ægteparret, og lampen er designet af Philippe Starck.

© Nathalie Krag

Wengétræet giver en varm fornemmelse midt i al stramheden. Det er en lokal snedker, som har udført træarbejdet.

© Nathalie Krag

I soveværelset bryder kreativiteten på væggen lidt den ellers stramme minimalistiske stil, der præger husets indretning. Det blomstrende print stammer fra vægklistermærker af en hollandsk designer, som Henrik Smith-Petersen så på en møbelmesse og fik forstørret op og klistret på plexiglas. Seng og bord er fra Poliform.

© Nathalie Krag

Mor og far er tæt på. Her ses Henrik Smith-Petersen og hans families hjem fra søsterens lejlighed, hvor forældrene i dag bor. Boligerne ligger i udkanten af Milano i et tidligere industriområde.