Arkitekttegnet strandvejsvilla med betagende udsigt ud over Øresund

Kom indenfor i denne eksklusive strandvejsvilla, og lad dig overvældes af den fantastiske udsigt.

øresund og badebro
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Med til huset hører egen strandgrund med badebro og havudsigt, så langt øjet rækker.

Designeren Camilla van den Tempel bor i en arkitekttegnet funkisvilla fra 1980’erne nord for København. Her bor hun sammen med sin mand, Henrik, deres tre børn og Øresund lige uden for døren. Stedet er et frirum, hvor familien nyder de tavse solopgange, havets brusen og årstidernes skiftende stemninger. Da parret så huset for første gang, faldt de straks for den uforstyrrede havudsigt og det spændende lys, der strømmer ind gennem de mange vinduer.

– Alle fællesrum er beliggende på førstesalen, og her får man virkelig følelsen af, at naturen kommer helt ind i stuen, siger Camilla van den Tempel.

entre med vægmaleri
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Den store hall er indrettet med bløde farver samt et fint miks af kunst, moderne møbler og unikaobjekter. Bordlampen er fra Design By Us, mens det store kunstværk er af Marianne Christoffersen. Sidebord, puf, messingbakke, vaser og August-stolen i velour er fra Little Luxury Home.

Arkitekten var inspireret af tidens funktionalistiske stil, hvor man lagde vægt på det enkle og rene udtryk. Da familien flyttede ind i 2014, foretog de nogle ændringer på grundstrukturen i huset med respekt for bygningens oprindelige arkitektur. Facaden blev pudset op og malet hvid, og der blev tilføjet sorte vinduer og døre for at give huset et mere minimalistisk udtryk. Indvendig blev den tidligere gulvbelægning ændret til store, rå granitfliser. Køkkenet blev moderniseret med hvide, enkle elementer fra HTH, mens husets halogenspots blev ændret til belysning fra Little Luxury Home, som Camilla van den Tempel er indehaver af.

strandvejsvilla med udsigt ud over øresund
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Huset ligger i første parket til Øresund, og øverste etage åbner sig op mod vandet med store vinduespartier.

At designeren har egen interiørvirksomhed, ses i hendes filosofi omkring indretningen af hjemmet. Her handler det nemlig ikke kun om udseendet, men også om det håndværk og den historie, der gemmer sig bag møblerne. Da familiens hjem også er showroom for alle møbler og accessories, hun producerer i Little Luxury Home, er boligen indrettet i samme ånd og atmosfære.

– Stilen er enkel og international med et strejf af glamour, da velour og guld er gennemgående elementer i kollektionerne, siger Camilla van den Tempel.

– Jeg er særlig glad for vores Galaxy Dining Table, da det har en enkelthed og elegance, som jeg rigtig godt kan lide, siger Camilla van den Tempel.

entre med træppe
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Den åbne hall har udsyn til husets begge etager. Sofaen er fra Jab, stolen fra Little Luxury Home, mens Gras-væglampen er designet af Bernard-Albin. Værkerne er af Marianne Christoffersen.

Meget af inspirationen til hjemmet kommer fra familiens mange rejser og interessen for kunst, arkitektur og mode. Camilla van den Tempel kan godt lide at lege med forskellige stilarter og materialer, og hun fortæller, at det er kontrasterne, som skaber liv og balance i indretningen – et glamourøst miks af guld- og messingelementer, sanselige materialer, kunst og en smuk farvepalet, som spænder over turkis og grønne toner samt nuancer af grå og bordeaux.

entre med sofa
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Huset har indgang udefra til begge etager. Her ses den øverste entré.

designeren Camilla van den tempel
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Camilla fotograferet i en Tom Dixon-stol.

bord med bøger og maleri
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Gyldent metal er fast element i hjemmet, hvilket skaber en dekadent stemning. Skrivebordet af Pierre Vandel er købt på auktion, mens Design By Us står bag bordlampen. Kunsten er af Marianne Christoffersen, mens puf, væglampe og vaser er fra Little Luxury Home.

entre og hoveddør med glasparti
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Gangen får med den åbne planløsning et let, storslået præg. Over gelænderet hænger et stort isbjørneskind. Veloursofaen er fra Jab, lamperne er fra Lampe Gras, og lanternerne fra Little Luxury Home.

stue med sofa og kunst
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Nuancer af grøn og grå møder gyldne metaller i den dekorative stue. Sofaen er fra Jab, mens kunsten er lavet af Marianne Christoffersen som i resten af hjemmet. Puder, sofaborde og accessories er eget design fra Little Luxury Home. Gulvtæppet er speciallavet, mens væglampen er designet af Serge Mouille.

stue med stol og udsigt ud over øresund
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fra stuen er der intet, der forstyrrer udsigten til havet. Stolen Wingback er designet af Tom Dixon, væglampen af Serge Mouille, mens bord, bordlampe og dåser er fra Little Luxury Home.

spisestue med ovenlysvindue
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Det runde bord skaber rammen for en intim og nærværende middag. Bordet hedder Galaxy og står smukt med stel i messing og bordplade af røgfarvet glas. Det er ligesom alle møbler på disse tre billeder fra Little Luxury Home.

spisebord og stole i køkken
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Køkkenet er holdt enkelt og giver plads til mere udtryksfuld indretning. Stolene spiller sammen med spisebordets gyldne toner. Køkkenelementerne er fra HTH, mens lampen er fra Design By Us.

entre på 1. sal
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Dagslyset fra de store vinduespartier skaber et blødt lys i gangen.

soveværelse med udsigt ud over øresund
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

I soveværelset hersker en fornemmelse af afslappet ro. Parret har skabt en luksuriøs hotelstemning med taktile overflader, bløde kontraster og afdæmpede farver. Gavlen er lavet af stof fra Jab, lamperne er fra Design By Us og fremstillet i vintageglas fra midten af 1900-tallet. Resten er fra Little Luxury Home.