50'er hus med unik arkitektur

For Pernille Knudsen og hendes mand Martin har udsyn og udsigt altid været højeste prioritet, når de har valgt bolig. Og med deres totalt nyrenoverede hus ved bredden til en sø i Nordsjælland er de heller ikke gået på kompromis.

© Lars Ranek

Vi kom fra en skøn lejlighed i København, der lå højt, med masser af luft omkring og fri udsigt over byens tage på den ene side og vandet på den anden. Vi har altid vægtet udsyn og udsigt højt, fortæller Pernille Knudsen, mens hun viser rundt i sit totalt ombyggede og nyrenoverede hjem - en smuk, præmieret modernistisk villa fra midten af 1950’erne.

–Min mand elsker naturen, og på en mountainbiketur fandt han dette hus. Lidt tilfældigt og efter en lang bud- runde, endte vi med at få det, fortæller Pernille Knudsen.

Da parret endelig fik huset, følte de det helt urealistisk. Derfor valgte de at leje det ud i de første 18 måneder, indtil de fandt ud af, hvad de ville gøre ved det, og til de var klar til at flytte ud af byen.

© Lars Ranek

Pernille M. Knudsen er PR-ansvarlig hos Ole Lynggaard Copenhagen. Sammen med manden Martin har hun børnene Alfred og Esther Rosa.

© Lars Ranek

I nederste etage blev det muligt at udvide huset med knap 70 m2, og dermed fik familien deres drømme-køkken- alrum. Alle skabs- og skuffeelementer i køkkenet har låger af mørkbejdset eg. Køkkenelementerne er fra Invita. Barstolen er fra Ikea. Køkkenbordpladen er lavet af sort granit med en speciel overfladebehandling, der giver den et mat og lidt læderagtigt look, og er designet, så den rager ud over skabs-elementerne. Dermed er der plads til, at man kan sidde og tegne eller spise lettere måltider i køkkenet.

© Lars Ranek

Store skydedøre fra gulv til loft gør det muligt at åbne huset helt op på de varmeste sommerda- ge. Bemærk, at der ikke er niveauforskel mellem terrassedækket og gulvet indendørs. På den måde flyder inde og ude sammen.

© Lars Ranek

Det oprindelige træværk, dørene og håndlisten på trappen har fået lov at stå umalet i teaktræ, hvilket parret gik meget op i under byggeprocessen. Konstant mindede de deres håndværkere om, at de skulle passe meget på og afdække ordentligt.

© Lars Ranek

Underetagen er mere end blot et køkken-alrum. Parret fik i dette hjørne også plads til en lille stue. Pejsen, fra Philip Pejse, kører på gas, så den er nem at betjene. Sofaen er tegnet af Børge Mogensen og armstolen af Ole Wanscher. Til både renovering og køb af danske møbelklassikere bruger parret altid butikken House of Design.

© Lars Ranek

Husets midterste etage, der ligger i gadeplan, rummer indgangsparti og stue. Den store bløde sofa og den voluminøse chaiselong fra Interstudio virker både indbydende og afslappende. Maleriet på endevæggen er en flot kontrast til de afdæmpede varme lilla, grå og offwhite toner, der dominerer rummet. De tunge hørgardiner, der får lov til at ligge på gulvet, er fra Tapet-Cafe.

© Lars Ranek

En indbygget reol på hele endevæggen i stuen møblerer og bringer sjæl ind i hjemmet. På gulvet ligger et kelim-tæppe. Maleriet er en bryllupsgave og er af Charlotte Thymark.

© Lars Ranek

Det var udsigten og beliggenheden ned til søen, som parret ikke kunne stå for, da de købte huset for et par år siden.

© Lars Ranek

En halvvæg bag sengen gemmer på påklædningsværelset. Sengegavlen, der er polstret i mørkegrå/lilla velour, er fundet i en fransk webshop. Sengebordene er købt på en rejse i Afrika. Lamperne er fra Rue Verte.

© Lars Ranek

Foto-kunstværket er skabt på baggrund af et foto af Pernille taget af fotograf Louise Samuelsen.

© Lars Ranek

De første meter af soveværelset er dedikeret til et ”walk-in”-påklædningsværelse. Det er beklædt med tapet fra Tapet-Café i et lavendelfarvet mønster af japanske kirsebærtræer.

© Lars Ranek

Parret har selv tegnet og designet badeværelset med inspiration fra lækre badeværelser på luksushoteller rundt omkring i verden. Et kæmpe ovenlys-vin- due giver det meste af dagslyset i badeværelset. På gulvet er lagt aflange mørke fliser fra Byens Fliser på Bernstorffsvej i et forbandt mønster. For enden af rummet kan man ligge i badekarret og nyde udsigten til søen. Vaskemodulet har parret selv tegnet og fået en snedker til at lave. Stigen er fra Rue Verte.