Hos kjoledesigner Jesper Høvring er julen fyldt med traditioner og socialt samvær

Julebordet er kjoledesignerens domæne. Her bliver nyt og gammelt kombineret sammen med smukke naturelementer, der skaber et fortryllende julebord, gæsterne kan gå på opdagelse i.

Jesper Høvring

Jesper Høvring er en af Danmarks dygtigste designere, og han er kendt for at klæde kronprinsesse Mary og kendte danske kvinder på i sine skræddersyede couturekjoler, som modekommentator på tv og fra serien Say Yes to the Dress

© Andreas Mikkel Hansen
Jul hos Jesper Høvring

Kommoden fra Christine Callesen, der står i entréen, er altid pyntet godt op. Her med lanterne fra Day Home, små juletræer og rensdyr fra Illum.

© Andreas Mikkel Hansen

Vær velkommen

For familien Høvring von Grumbckow er julen fyldt med sociale arrangementer og årlige traditioner, og de lægger hellere end gerne selv hjem til fester for både børn og voksne. Hjemmet er pyntet op i bedste deck-the-halls-with-boughs-of-holly-stil, og der er ild i pejsen og et bord så veldækket, at der næsten ikke er plads til maden.

Jul hos Jesper Høvring

I husets entré er trappen dekoreret med kunstgran og julenisser, og den bliver også brugt til at hænge adventskalendergaver på. Barstolen i røget eg og med sort lædersæde er fra Mater. De øverste værker på væggen er fra en Azzedine Alaïa-udstilling i Paris, og nederst hænger et fotografi fra en lille butik i Paris.

© Andreas Mikkel Hansen

Den årlige julefest

Tredje søndag i advent går det løs hjemme hos Jesper og Lena Høvring von Grumbckow. Det er dagen for den årlige julefest for alle parrets venner, og fra klokken 15 åbnes dørene til et stort kagebord, klokken 18 er der champagne og hvid gløgg, og klokken 19.30 bliver grillen tændt. Ofte kommer der mellem 50 og 60 mennesker, børn og voksne i skøn forening, samlet for at ønske hinanden glædelig jul.

– Vi har holdt den store julefest i 13 år. Det har selvfølgelig været en lidt anden tid med corona, men vi glæder os til, at det kan lade sig gøre igen. Jeg har helt fra barnsben elsket jul og var næsten altid helt syg af spænding. Forventningen til og glæden ved jul har mine børn heldigvis arvet. De elsker også alt ved december, lige fra vores julefest, hvor deres venner også kommer, til juleaften.

– Vi har boet i det her hus i 10 år, og noget af det, vi lavede om, efter at vi flyttede ind, var at åbne op mellem stuen og spisestuen for at få skabt et større rum, da vi er meget socialt anlagte og ofte har gæster, fortæller Jesper Høvring om hjemmet nord for København.

LÆS OGSÅ

Jul hos Jesper Høvring

Jesper elsker at lave juledekorationer og har altid gjort det. Dekorationen yderst til venstre er lavet på en træstub fra haven og af ting samlet i skoven. De smukke lys er fra Ester & Erik. Billedet på væggen er fra en tur til Zanzibar, vasen er fra Ilva, og den lille tromme er fra De fire årstider. Kay Bojesen-soldaten malet med Louis Vuitton-farve og -logo er fra en middag hos det franske modehus, hvor den var en del af bordpynten, som de inviterede gæster måtte tage med hjem.

© Andreas Mikkel Hansen
Jul hos Jesper Høvring

Hovedtrappen er pyntet op til jul med juletræ, krukker og kurve fra De fire årstider, lanterne fra Ikea og et lille kastanjehotel, som Jespers datter har lavet i sløjd. Dørkransen har Jesper lavet af ting, han har fundet i skoven.

© Andreas Mikkel Hansen

De fleste kender Jesper Høvring...

...for hans virke som designer af couturekjoler til nogle af Danmarks største stjerner, til samtlige Vild med dans-værter og til kronprinsesse Mary. Når han ikke arbejder i sin ikoniske butik på Frederiksberg i København, finder man ham i hjemmet, som han deler med hustruen Lena Høvring von Grumbckow og parrets to børn.

Jul hos Jesper Høvring

Adventsdekorationen er lavet i en metalskål med smukke kegleformede lys i to nuancer af guld og i to højder fra Ester & Erik. Jesper har samlet alt det grønne i haven og skoven: forskellige grantyper, kogler, hortensia, barkstykker og stjernemos. Kunstværket bagved er fra Madstitch.

© Andreas Mikkel Hansen

Glæden ved at være hinanden nær

Julen er først og fremmest en tid, hvor hele familien deler deres glæde ved at samle gode venner og familie omkring dem. Eksempelvis mødes de altid juleaftensdag med et hold gode venner til brunch.

– Det startede for mange år siden, da ungerne var små og ikke kunne vente med at få gaver til om aftenen. Så mødtes vi med vores venner Thomas og Gitte og deres børn, spiste brunch og byttede gaver. Det er vi fortsat med i 15 år, og det er den bedste start på dagen.

– Efter brunch går vi en tur på kirkegården, hvor vi besøger Lenas forældre og min mormor. Alle skal lige hen og mærke på gravene, så vi er sikre på, at de kan høre, vi siger glædelig jul. Vi når julegudstjenesten i Hellerup Kirke og nogle gange en hurtig eftermiddagsdrink med andre venner. Som mange andre familier er vi altid hjemme til Disneys juleshow. Jeg er vild med traditioner, men der må gerne komme nye til en gang imellem, siger Jesper.

Jul hos Jesper Høvring

Familiens juletræ er primært pyntet med julekugler, og der er en regel om, at de kun må købes i udlandet på den faste juletur til enten London, Berlin, Hamborg eller Paris. I 2020 kunne familien ikke rejse på grund af corona, så der fik hver af børnene en kugle fra Privé på Østerbrogade – en basketball til datteren og en burger til sønnen.

© Andreas Mikkel Hansen

En ny og anderledes juletradition

Som eksempelvis sidste år, hvor der var forsamlingsrestriktioner og kraftige anbefalinger om ikke at danse og synge om juletræet.

– Der stemte min datter og kusine dørklokker hos naboerne juleaften for at spørge, om vi ikke alle skulle synge sammen ude på vejen med god afstand. Det var superhyggeligt, for mange familier var med på idéen, og faktisk var det også dejligt med noget luft efter al maden. Vi har talt med naboerne om at indføre det som en tradition i fremtiden for de familier, der er hjemme, fortæller Jesper.

LÆS OGSÅ

Jul hos Jesper Høvring

Jesper serverer altid en cocktail til sine gæster. Denne er en særlig julefavorit: 5 cl cointreau, 3 cl limesaft, 2 cl kirsebærsauce, danskvand. Shake cointreau, limesaft og kirsebærsauce. Hæld i en champagneskål, og top med danskvand. Krystalglassene er fra Frederik Bagger, shakeren er fra Georg Jensen, og hesten er et arvestykke. Lysene fra Ester & Erik står i stager fra Piece of Denmark.

© Andreas Mikkel Hansen
Jul hos Jesper Høvring

Spisebordet fra Cozy Living er samlingspunktet for julemiddagen, og her nydes mange timer den 24. december. Stolene omkring bordet er af Arne Jacobsen, og pendlen er Poul Henningsens Kogle i kobber. Den fyldte reol og dertilhørende stige er fundet på Lauritz.com, og værket på væggen er af Cathrine Raben Davidsen.

© Andreas Mikkel Hansen
Jul hos Jesper Høvring

I år er naturen inviteret indenfor og blandet med klassisk design og lys fra Uyuni Lighting. Det skal ligne en skovbund med nyfalden sne. De hvide tallerkener er fra Lyngby Porcelæn, og de blå er arvestykker fra Bing & Grøndahl. Servietterne er fra Georg Jensen Damask, og bestikket fra Georg Jensen. Rød- og hvidvinsglassene er fra Holmegaard, mens vandglassene i krystal er arvestykker. Karaflen i rustfrit stål er også fra Georg Jensen.

© Andreas Mikkel Hansen

Julebordet er i centrum

En ting, der dog ikke ændrer sig i hjemmet, er, at julebordet er Jespers domæne, og her finder han de danske designklassikere som Lyngby Porcelæn, Bing & Grøndahl, Holmegaard og Georg Jensen frem.

– Jeg vil gerne dække et bord, der kombinerer nyt og gammelt. Vores betonbord fra Cozy Living er relativt nyt, og jeg synes, det er superflot uden dug. Jeg kan godt lide at hive naturen indenfor, så alt det grønne på bordet er hentet ved Bøllemosen i dagene op til jul. Der er stort set aldrig plads på bordet til julemaden, men jeg synes, det er vigtigt at dække et flot bord, som man som gæst kan gå på opdagelse i.