Guide: Få stilen fra Malene Birgers overdådige hjem

Lad dig inspirere af Malene Birgers ekstraordinære hjem i Italien, som emmer af personlighed, kunst og kontraster.

Smuk og farverig stue
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Soveværelse i eklektisk stil
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Kombinér dine yndlingsstilarter

Den eklektiske stil er gennemgående i Malene Birgers og hendes mands hjem. Det er et gennemtænkt sammensurium af alle mulige stilarter, som går op i en højere enhed og efterlader boligen med et eksklusivt og ekstraordinært udtryk.

Malene Birger elsker kontraster - det bløde mod det hårde, det enkle mod det ekstreme, det feminine mod det maskuline. Særligt er hun vild med sammensætningen af det arabiske og det moderne design, som hun har samlet gennem årene.

Vil du skabe en stil som Malene Birger i dit eget hjem, skal du gå efter denne eklektiske stil, hvor du frit kan mikse dine yndlingselementer fra forskellige stilarter og perioder.

Du kan for eksempel starte med at finde de forskellige kunstværker og pyntegenstande, som du har bragt med hjem fra rejser gennem årene, og mikse dem med dine moderne designelementer. På den måde skaber du samtidig et hjem, som emmer af personlighed.

Stålkøkken og stribet marmorgulv
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Miks og match materialer

I parrets hjem er materialerne ligesom stilarterne et sammensurium af alverdens materialer.

Marmorgulve og -vaske, en smuk granittrappe, glasskabe, krystallamper, velourlænestole, et stålkøkken, en samling lerkrukker, en lædersofa, messinglamper, træmøbler og så videre. Alt sammen er det materialer, som er brugt i indretningen.

Fælles for materialerne er dog de gennemgående jordfarver såsom brun, grå og sort samt den varme, gule eller guld farve.

Du skal altså ikke være bange for at mikse og matche materialer, hvis du vil have stilen fra Malene Birgers italienske hjem. Dog er det afgørende, at du formår at farvestemme materialerne, så de holder sig i de samme farvenuancer, som resten af indretningen.

Kanariegul spisestue med smukke detaljer
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Bring personlighed indenfor

“Mit hjem afspejler mine mange rejser og de mange kulturer, der har inspireret mig,” fortæller Malene Birger om sit italienske drømmehjem.

Derudover var det vigtigt for hende, at huset havde patina og gemte på en historie og nogle smukke gamle detaljer. De gamle detaljer såsom den fine, detaljerede stuk og de runde vindues- og døråbninger har parret formået at bevare på trods af en gennemgående renovering.

Et god råd til at få den samme personlighed ind i dit hjem, som Malene Birger og hendes mand har formået, er altså at lade indretningen afspejle de rejse- og kulturoplevelser, du har haft gennem årene.

Derudover handler det om at bringe historien og de gamle detaljer frem i din bolig. Det kan være en detaljeret stuk, de oprindelige, gamle døre, et smukt trægulv eller noget helt andet. Inddrag det i din indretning og indret ud fra det.

Hall med mørke farvetoner og marmorgulv
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Badeværelse med smukke marmorfliser
© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Skab en gennemgående rød tråd

Den gennemgående røde tråd er ikke til at overse i Malene Birgers hjem. Selvom det vrimler med forskellige stilarter og materialer, så er det stadig gennemgående i hele boligen.

Særligt farvevalget er holdt i de sorte, hvide, brune og gule nuancer i alle rum, og det bidrager til et ensartet udtryk igennem hele boligen.

Også de stribede marmorgulve går igen flere gange samt den smukke marmorbordplade, som vi både finder på første-salens badeværelse og i køkkenet.

Den røde tråd er særligt vigtig i en stil som denne, hvor der er masser af miks og match på kryds og tværs. Man lykkes kun med stilen, hvis man formår at skabe den røde tråd og forbinde de mange stilarter, materialer og farver.

Se flere billeder fra Malene Birgers hjem her.