
Er Amager stadig Lorteøen, og dør man af at bo på Pestegnen?
Nogle byers øgenavne hænger ved, også selvom Danmark udvikler sig i rasende fart i disse år. Boliga har undersøgt, hvad ord kan gøre ved et sted - og boligmarkedet.
AfPestegnen, Plagelse, Jyllands Kirkegård, G-strengen ...
Smilets by og Solskinsøen - Aarhus og Bornholm lever højt på de positive ord, som er hæftet på stederne gennem tiden.
Knap så stor herlighedsværdi ligger der i begrebet Lorteøen, Amagers øgenavn siden dengang H.C. Andersen begav sig på 'fodreise' fra Kongens Nytorv og ud på den udskældte ø, hvor hans latinlærer boede.
Og når vi er ved de knap så nuttede navne: Pestegnen, vestegnen, lyder ikke videre attraktivt. For ikke at glemme Plagelse, Jyllands Kirkegard (Horsens fx) og G-strengen mellem Bredballe og trekantsområdet ...
H.C. Andersen oplevede Slagelse som en plage
Boliga.dk har undersøgt en række stednavne i Danmark, som gennem generationer har klæbet sig fast til byer – ofte med uret.
Igen kommer H.C. Andersen på banen:
- Sprog kan skabe sammenhænge, der både er gode og dårlige, fordi vi lægger nogle følelser i ordene. Vi er enige om, at en plage er noget negativt, så når H.C. Andersen har fundet på at kalde Slagelse det, er det selvfølgelig noget dårligt, som vi kommer til at sætte i forbindelse med byen, uden at den nødvendigvis er det for andre end ham, siger sprogforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Michael Ejstrup til boliga.dk.